Pia Valkonen

Luin Mikael Jungnerin elämäkerran

Tunnelmat ovat ristiriitaiset, pitää mennä pesemään kaakelit

la 15.8.2015

On tullut lupailtua itselle vaikka mitä. Selvittää tänne itselle nettiin muistiin Roman Schatzin omaelämäkerrallisen Rakasta minutin hyvät ja kannatettavat kohdat. Ne liittyvät Amos Oziin - oikeasti, uskokaa tai älkää. Asia ei ole kuitenkaan kypsä vielä. Edes sille, että vain mekaanisesti räpyttelisin tänne lainaamiani kohtia.

Eilen soitin lapinlahtelaiselle italialaisrouvalle. Juteltiin puhelimessa pitkät pätkät Tommi Kinnusen Neljäntien risteyksestä, Jussi Valtosen Finlandia-voittajasta, Anna-Leena Härkösen kirjoituskokoelmista, Anni Kytömäen Kultarinnasta ja Anja Kauranen-Saarikoski-Snellmanista. Italialais(tunut)rouva, jonka koen hieman sukulaisekseni, lukee Suomessa mieluusti sellaisia kirjoja, joista voi ammentaa suomalaista tämän hetken sielunmaisemaa ja ajankuvaa.

Aivan ihana oli puhelinkeskustelu! Tunsin avartuvani ja jalkani irtosivat maasta. Voiko tällaisia ihmisiä olla?

Tänä aamuna sain loppuun Mikael Jungnerin Outolinnun. Tunnelmani ovat ristiriitaiset. Pitää vielä kypsytellä vähän kaikkea. Schatziakin, sillä hänen orgiansa tai oikeastaan kerroshampurilaisensa Muumi-perijätär, Tove Janssonin veljen tyttären, Sophia Janssonin ja jonkin kustantaja-"Jukan" kanssa häiritsevät tajuntaani. En olisi oikeastaan halunnut tietää.

Niinpä kirjoitin Ärräpäät-sähköpostilistalle seuraavaa:

Hei, oon ihan pihalla. Oon ihan jälkijunassa. Tikkisen Hannele sanoi, että pitäisi sanoa täällä jotain.
 
En sano, sillä oltuamme asuntovaunulla liikkeellä ja koluttuamme pari leirintäaluetta (Koskenselän Puumalassa ja Vuohiniemen Savonlinnassa) huomasin, että meillä kotona alakerran suihkuhuoneen kaakelit ovat limaiset ja saastaiset. Leirintäalueilla ne olivat ubersaastaiset ja vielä homeessakin osin. Joten päätin äkkiä vimittää (tiedättehän Vim – hankausneste) suihkuhuoneen seinät.
 
Lisäksi olen kerännyt mustikoita ja pakastanut mansikoita. Eilen keräsin vattuja aamupuurolle. Matoja joukossa oli satoja. (taas tuli runo, täähän on vähän niin kuin taannoin kirjoittamani lause: serkkuni kaupan, joka ilmeisesti on kaupan...).
 
Hannele on tänään Tahkolla. Siellä on (thih) triathlonkisat (kuulema).
 
Oli mulla jotain asiaakin. Niin! Osallistun keskusteluun. Olen luullut Pentti Straniusta entiseksi maolaiseksi. Luulollani ei ollut todellisuusperää, mutta en minä sitä ihan hatusta tai välikatosta vetäissyt. Isä Stranius kirjudas näin: “MAOLAISET, JOITA TUNSIN PALJON, SUOSITTELIVAT...”
 
No niin! Siinähän tuo oli.
Nyt lähden kuuraamaan. Ei ku perskeles, Maria meni Reetalle. Me lähdetään Matin kaa sieneen. Jos mahutaan.
 
Pia

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi