Pia Valkonen

Konikulttuuria Juvalta

Monikulttuurisuudesta puhe Ärräpäissä

ke 29.7.2015

Ärräpäät-sähköpostilistallinen heräsi kesähorteesta ja siitä, että Pentti Stranius oli poissa Kannuksessaan ja ties missä Parsialan Kärsämäessä livenä pois somesta. Kaikki puhuivat eilisestä monikulttuuritapahtumasta, jota minäkin tippa silmässä eilen televisiouutisista katselin makaronilaatikkoa keittiössä laittaessa.

Ismailin Atik oli myös haastateltavana. Sentään. Maikkarin uutisten tosin piti väen vängällä saada monikulttuuritapahtuman päähaastateltavaksi Matias Turkkilan. Mielenkiintoista. Ihan kuin Homma-foorumin perustaja persu-Turkkila olisi koko tapahtuman synnyttänyt.

Ärräpäihin päivitin seuraavaa tästä hetkestä juuri nyt:

Hei,

terveiset täältä Puumalan kirjastosta. Meidän piti Marian kanssa mennä kahvila Soroppiin katsomaan, kuinka elokuvaohjaaja Kaija Juurikkala maalaa. Hannele ei jaksanut lähteä mukaan eikä mekään kohta jakseta minnekään, sillä koko automatkan tänne satoi kuin Esterin takapuolesta ja nyt paistaa pistävä ja ilkeä kuumakiskoinen aurinko. Maria näytti etupenkillä, kun äsken parkkeerasin, siltä, että kuolee siihen paikkaan. Kysyin, mikä on. Maria sanoi, että pitää saada HETI JOTAIN PIRISTÄVÄÄ. Perhana, kun nukuttais.

Ajellaan tänne tuntikausia umpitylsää viitostietä ja sitten haluttais vain nukkua. Radiokin pyki koko ajan. Joku oli varmaan taas taittanut antennin.

Juvalla Savonlinnan liikenneympyrän (sen, joka erottaa Puumalaan mänijät Savonlinnaan mänijöistä) Nesteellä oli joku ihana konihomma. Nesteen katolla oli luonnollisen kokoinen muovihevosen näköinen hevosen näköispatsas. Vissiin kait totoavat juvalaiset Nesteellä, jos oikein tulkitsin patsasta. Tai jotain, mutta siinä kohtaa jeremiadimatkaa olin vähän aikaa hyvällä tuulella, kunnes jäimme Svetogorskista rajan yli menevän rekan taakse ajelemaan kävelyvauhtia.

Piristyin hieman, kun se entisen KUOLIMON kaupan ts. Ryhälän kyläkaupan kohdalla antoi tietä. Sen jälkeen pitikin kaahata tukka suorana ja tukka pystyssä (kauhusta mutkaista ja mäkistä tietä), sillä takana oli jokin musta ärjy Audi.

Maria ksyy, joko päivitin blogin. Otan tän tästä päivitykseksi.

Väsyttää, mutta olemme täällä. Sehän on pääasia.

Pia

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi