Pia Valkonen

Piristyin hetkeksi

ma 20.7.2015

Etelä-Suomen turneen ja Helsingissä käynnin jälkeen monta kertaa keittiön pöydän ääressä julistin, että haluan jonnekin mamulähiöön, jossa on sekä moskeija että ortodoksinen keskus. Helsingin Mellunmäen moskeijasta en tiedä, mutta ainakin siellä oli vuodesta 2005 lähtien ortodoksinen keskus. Vanhalla ostarilla! Mutta. Sitten ostari päätettiin purkaa, vuokrasopimukset sanoa irti ja ostarin tilalle rakentaa kerrostaloja.

Haluan asumaan mamulähiöön omakotitaloon ja lisäksi vaadin, että pihaportailta pitää päästä suksille ja talvella järven jäälle.

Nyt selailin nettiä ja löysin nettilehdestä Simeon ja Hanna kuvareportaasin siitä, kuinka Mellunmäen ortodoksinen keskus viime maaliskuussa muutti Myllypuroon. Voi, että oli hauskoja kuvia siitä, miten seurakuntalaiset kuljettivat ikoneja metrossa. Ihana muuttoristisaatto!

http://simeonjahanna.com/2015/03/01/mellunmaen-kappeli-helsingissa-sulki-ovensa-muutto-myllypuroon-alkoi/

Lauantaina aikaisin aamulla nuokuin taas keittiön pöydän ääressä ja katselin ulos apeana. Ikkunan takana avautui tuttu näky: Linnansalmentien töyräs ja kun kaulaa ojentaa, voi nähdä jopa lukion parkkipaikan. Tympii, tympii, ajattelin.

Yht´äkkiä parkkipaikalle loikki hoikka musta mies. Sitten toinen. Loikkivat nurkasta nurkkaan kuin vuorikauriit. Mi? Mi? Mitä?

Oli Eliittikisat tulossa sunnuntaina. Savo Gamesit.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi