Pia Valkonen

Se lienee ollutkin paikkakuntalainen - se rystäjä

Puumalaan kohta

ke 29.7.2015

Ilmeisesti toissailtainen kaljaryöstäjä oli ollut paikkakuntalainen. Aika pöljä. Olisivatpa edes ajaneet jollekin vieraalle paikkakunnalle kaljanhimossaan.

Puumalassa kahvila Soropissa on tänään kello 14 - 19 elokuvaohjaaja Kaija Juurikkala maalaamassa. Paikalle saa tulla malliksi tai vain ihmettelemään. Me Marian kanssa aiomme mennä ihmettelemään ja samalla käydä lasten isän haudalla. Ehkä syömme satamaravintolassa muikut tai sitten Virranhovissa leikettä, ranskalaisia ja bearnaise-kastiketta.

Virranhovin luottomies Harri Hokkanen murahteli, että leike on perinteikkään ravintolan must. Tosi kasaria ja sinänsä jo eksoottista.

Löysin äsken kirjailija Anita Konkan blogin. Kadotin sen, sillä Konkka kirjoittaa yhtä harvoin kuin Jouni Tossavainen. Tossavaisenkaan blogissa en muista käydä edes tsekkaamassa, onko merkintöjä. Konkan blogista ajauduin Hesarin nettisivuille lukemaan kontiolahtelaislähtöisen teatterintekijän Saara Turusen Rakkaudenhirviön arvostelun.

http://www.hs.fi/arviot/kirja/a1429932275392

Jos Antti Majander olisi kehunut kirjan kuplille, en olisi siitä kiinnostunut. Minusta Rakkaudenhirviön arvostelu oli makoisa. Kiinnostus kirjaa kohtaan heräsi, sillä totta helvetissä tahdon tietää, mikä on Laura Birnin salaisuus. Turusen, joka lienee ollut Birnin aikalainen teatterikorkeassa, mukaan Laura Birniä kaikki pitivät ihanana, ihmeellisenä ja kaikkien palvomana.

Minusta hän on kaikkea muuta. Ehkä se johtuu näyttelijän äänestä. Ehkä ihmiset pitävät häntä ihmeellisenä ja salaperäisenä juuri äänen takia. Minä koen sen ahdistuneena, peittelevänä ja semmoisena, jonka taakse kätkeytyy jotain häpeällistä. Tai sitten vain koko muija on tuotteistettu varpaanvälejään myöten.

Ei sano haastatteluissaan mitään henkilökohtaista. On itsestään superpihi. Ei tilitä. Säilyttää porvarillisen etäisyytensä.

Anita Konkka kirjoittaa kirjoittavista ihmisistä seuraavaa Karl Ove Knausgårdin viidennen kirjan jälkeen:"Enemmin tai myöhemmin lähes jokainen kirjailijan rakastettu tai  puoliso, mies tai nainen, joutuu kokemaan saman: vain   kirjoittaminen on tärkeätä, millään muulla ei ole merkitystä. Knausgårdin sanoin kirjailija on Dracula, joka imee ravintoa muiden  ihmisten tunteista." http://akonkka.blogspot.fi/2015/07/karl-ove-knausgard-taisteluni-viides.html

Kröhöm.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi