Pia Valkonen

Kigallin kirjakauppa

su 7.6.2015

Ärräpäihin lähetin taas syvällistä kirjallisuusanalyysia kahdella ja viidellä eurolla.

"Heips,

piti käydä Matkuksessa Kuopiossa ostamassa lapselle urheiluvarusteita, kun lähtee CP-liiton nuorten urheilu- ja musiikkileirille sekä melkein heti siihen perään Pajulahden urheiluopistolle leirille.

(Miesten perässä saunaan - vaikka kontaten - kuka näin sanoi? Ei sentään Marian äiti, luulitte varmaan, vaan vammaispolitiikan aktiivi cp-vammainen Amu Urhonen. Oli joskus kontannut vihreiden miesten saunaan. Joku mies oli kysynyt, miksi Amu konttaa. Amu sanoi, että konttaa sen vuoksi, että ei osaa kävellä, tottakai! Ihan päivänselvä juttu, senkin pöljät Löytyy Amu Urhosen kirjoittamasta kirjasta Kompastuksia. Lapseni muuten kirjoittaa blogia, mutta tänään ei ole ehtinyt. Eikä eilen, sillä Marialla oli vieraita.)

Kun tuli urheilukamojen tarve, heti aloin suunnitella Matkus-matkaa, sillä siellä on ihanainen halpakirjakauppa, joka ei nytkään pettänyt. Löysin Jukka Relanderin kirjoituksia Ankkalinna ja lajien synty kahdella eurolla ja vitosella Joseph Brodskyn Venetsia-kirjan Veden peili. Ostin Hannelelle Jan Guilloun Pahuuden ja meille yhteisesti luettavaksi Gaile Parkin Kigalin kukkakauppa muuttaa. Siinä Tungarazan perhe muuttaa Ruandasta Swazimaahan. Ekaa osaa Kigalin kukkakauppaa olen koettanut metsästää, mutta ei jostain syystä ole osunut silmääni.

Pitää vielä tehdä kesäretki Varkauden kirjapörssiin Hannelen kanssa. Semmoisen reissun olen tälle luvannut. Onkohan Kirjapörssi auki juhannuspäivänä? Jos on, voitaisiin tehdä juhannuspäivämatka. Eikös vain, Hannele?

Jospa Varkauden Kirjapörssistä löytyisi Kigalin kukkakaupan eka osa. Ja toinen kappale Kader Abdolahin Talo Moskeijan viereessä -kirjaa Hannelelle. Kader Abdolah kirjoittaa Iranista, jonne on tulossa Ajatollah Khomeinin vallankumous. Hanneleakin nämä muslimikuviot kiinnostavat.

Juhannuspäivät ovat tympeitä. Ne voi vallan hyvin käyttää Kirjapörssissä notkumiseen, Matti on menossa vassareiden tanssilavalle järkkäriksi, ja mua tympii etukäteen jo kaikki juhannukseen liittyvä. Argh. Samalla voitaisiin käydä syömässä Varkauden kiinalaisessa ravintolassa. Siellä niitä on muuten kaksi!

Italialaisista mulla ole minkään valtakunnan käsitystä eikä empiriaa. Mutta Joseph Brodsky se otti ja vuonna 1996 kuoli Venetsiassa 56-vuotiaana. Mihinkäköhän se kuoli? Nimittäin Veden peili -esseissään, joita luin Matille ja Marialle ääneen autossa matkalla Matkuksesta Lapinlahdelle, Brodsky sanoi, että Venetsiassa ei yksinkertaisesti voi kuolla luonnollista kuolemaa ja että hän, jos pääsee joskus Venetsiaan, juo ensin itsensä puille paljaille ja sitten viimeisillä rahoillaan ostaa jonkin revolverin ja posauttaa aivonsa pellolle.

Muuten! En pidä Venetsiasta sen vuoksi, että katsoin joskus elokuvakerhovuosinani Kuoleman Venetsiassa ja se oli ihan sikatylsä. Joku vanha homo tuijotti uimarannalla perverssisti jotain nuorta poikaa. Yöks. Maria tosin sanoi, että haluaisi lukea Thomas Mannin novellin, johon elokuva perustuu.

Pia"

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi