Pia Valkonen

Kumma yhteys

pe 15.5.2015

Poikapuoleni 30-vuotissynttärit olivat toissapäivänä. Onnittelin eilen tekstarilla. Mongersin venäjää latinalaisin aakkosin. Sain vastaukseksi kyrillisiä. Viesti meni perille.

Ärräpäissä oli eilen hyvä keskustelu elokuvista ja Anja Snellmanin Pelon maantieteestä - paitsi, että minä sekotin taas Auli Mantilan ja Leea Klemolan. Nimissä on sama rytmi ja a-kirjaimia. Sitä se synestesia yhdistettynä tarkkaavaisuushäiriöön teettää.

Sähköpostilistan elokuva-alan asiantuntija tiesi lopulta, että Auli Mantila on muuttanut maalle koiran ja hevosen kanssa sekä opiskelee kengittäjäksi. Perustelut olivat seuraavat: "Kaupungissa oli läkähdyttävää koko ajan ottaa kantaa ja suhtautua johonkin, aistia kirjoittamattomia lakeja ja outoja hegemonioita." http://www.hs.fi/ihmiset/a1401081487131

Hyvä toi oudot hegemoniat. Sepä juuri. Sepä se.

Kirjailija Saara Henriksson kirjoittaa uusimmassa merkinnässään sivistyksen merkityksestä:

http://margaretpenny.blogspot.fi/2015/05/olin-jossain-vaiheessa-aikeissa-ottaa.html

Lupasi toisen kerran sitten jatkaa työväensivistyksestä. Minusta eilinen Ärräpäät-keskustelu oli kohottava. Päätin, että kyllä minä sen Pelon maantieteen kuitenkin luen, jos siinä on Kristevaa. Anja Snellmanin Äidissä ja koirassa oli oikeasti mielenkiintoisia kohtia solubiologista ja ylipäätänsä biologiasta.

Luen oppiakseni.

Tähän mennessä olen ollut sitä mieltä, että näitä asioita kaihdan viimeiseen asti: Pulp Fiction, Julia Kristeva, uusvasemmistolaiset filosofit Lakana ei kun Lacan ja Deleuze sekä Bysantti. Jos nyt Pelon maantieteestä vähän Julia Kristevaa ja Kristevasta pikkuisen Lacania.

Pienin askelin. Aloitin jo Mihail Bahtinin Dostojevskin poetiikan ongelmia ja jatkoin vähän Karamazovin veljeksiä, jonka ajatus voidaan kuulema kiteyttää seuraavasti: irstaalla, mutta ovelalla, päihdeongelmaisella Fjodor Pavlovitš Karamazovilla oli kaksi vaimoa. Ensimmäisestä vaimosta syntyi poika Dmitri ja toisesta vaimosta Ivan sekä Aleksei.

Kiteytys peräisin Ärräpäät-sivistyslistalta, jonka omistaja Pentti Stranius heräsi kuolleista. Oli muuttanut ja ärtyisä, mutta erittäin hengissä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi