Sain palautetta tuntemattomasta numerosta

ke 8.4.2015

Sain eilen tekstarin numerosta, joka oli salainen. Mukavaa oli saada palautetta, kiitos siitä. Pääsen taas pauhaamaan lempiasioistani!

Palaute kuului näin:

"Hei Pia! Sinun kirjoituksessa oli virheitä, et ole toisiksi nuorin kunnallisvaaliehdokas. Tarkasta asia. Vaikka en oo vasemmistolainen tiijän asian. Paljon olen sinun juttuja seurannu, ja tullu siihen tulokseen, että mitään ihmettä et oo aikaan saanu..."

Kävin äsken katsomassa, mitä toissapäiväisessä merkinnässäni väitin. Kirjoitin tarkallee ottaen näin: "Jotain on ollut pielessä, jos minä ja Väisäsen Petri olemme olleet Lapinlahden Vasemmisto ry:n ehdokkaiden nuorimmasta päästä." En kirjoittanut, että olisin ollut toisiksi nuorin ehdokas.

Kiistatta olimme Väisäsen Petrin (Petri kaiketi on sit. vas.) kanssa viime kunnallisvaaleissa Lapinlahden vasemmisto ry:n nuoriso-osastoa, vaikka voisin oikeastaan olla Petrin äiti. Ja mielelläni olisinkin, sillä Petri on Lapinlahden vammaisneuvoston aktiivijäseniä. Enkä kait ole blogissani väittänytkään - toivottavasti edes rivien välissä - että minä yksin olisin jotain saanut aikaan.

Tottahan kirjoituksieni sävy on aina omahyväinen, provosoiva ja loukkaava. Niin on tarkoituksenikin. Esimerkiksi porvaria tai kokoomuslaista pitää aina loukata. Se on revanssia siitä, että kokoomuksella on yhteiskunnassa ollut hegemoninen asema - sekä tietysti ilmastonmuutosta torjuvilla kaupunkisinivihreillä, joita punaviinivihreät peesaavat. Pääsinpäs taas tähän lempivirteeni.

Helvi Hämäläistä mukaellen porvari pitää viedä keskelle toria, riisua alasti ja ruoskia.

Sitä blogissani olen kummastellut kummastelemasta päästyäni, että istun kunnan tarkastuslautakunnassa ja raportoin istunnoista ihan eri puolueen jäsenelle kuin vassuliittolaisille. Joskus jopa suoraan tekstarilla kokouksesta. Vassuja ei voisi vähempää kiinnostaa se, mitä tarkastuslautakunnassa saa tietää. Me lautakunnan jäsenet saamme on line -tietoa meneillään olevista asioista paremmin kuin valtuutetut.

Olen kerran kutsunut Vasemmistoliiton porukat meille tarkastuslautakunnan tsekkauspalaveriin ja oli sellainen olo kuin olisi seinille puhunut. Ei tullut niin sanotusti vuorovaikutteista vastetta. Nyt tilanne helpottuu sikäli, että joka kokouksen jälkeen säksätän asiat Lapinlahden vasemmisto ry:n puheenjohtajalle tuoreeltaan, joka kuuntelee kyllä, jos sillä hetkellä satumme olemaan puhe- ja kuunteluväleissä.

Sen sijaan se, mikä Lapinlahdella on jotain saanut aikaan, on Lapinlahden vammaisneuvosto. Minähän sitä johdan, mutta käytännössä vammaisneuvoston toimii aitona kollektiivina. Vammaispoliittinen ohjelma, josta muuten nyt jo muualle poistunut sosiaalijohtaja lupasi kirjoittaa kunnan vammaispalvelustrategian viimeisenä työkesänään Lapinlahdlla, on kollektiivisesti, yhdessä, kirjoitettu.

Olemme järjestäneet monena kansainvälisenä vammaisten päivänä Jussinpihassa Lapinlahdella vammaisfoorumin ja käsitelleet monia vammaisten elämää koskevia asioita. Niiden pohjalta olen minä istahtanut meillä tuvassa Linux-tietokoneen äärelle ja vammaisneuvoston jäsenet ovat olleet selkäni takana ja sanelleet minulle, mitä kirjoitan vammaispolilittisen ohjelman täydennykseksi.

Tarkoituksena olisi, että ohjelma on alati muuttuva. Ennen Lapinlahden kunnan kotisivu-uudistusta ohjelma oli netissä ja sen saattoi kuka vain imuroida omalle koneelleen, kirjoittaa tarvittaessa uusiksi ja lähettää minulle, neuvoston puheenjohtajalle, sähköpostilla. Pitää taas muuten muistaa jossain käänteessä, että Lapinlahden vammaispoliittinen ohjelma ripustettaisiin nettiin reposteltavaksi.

Viime joulukuun alussa järjestimme vammaisten työllisyysfoorumin, jonne saimme vieraaksemme maailman mukavimman TE-keskusvirkanaisen Raija Iskaniuksen. Foorumissa nytkähtivät eteenpäin ne keskustelut, joita aina käymme kansalaiskaartilaisen Kauko Kokkosen kanssa käsityöläisaukiolla.

Aina, kun olen tavannut lapinlahtelaisten turvallisuuspäällikön, oikeasti - meitä ei yhtään täällä pussin perällä pelottanut, vaikka makuuhuoneen ikkunamme alla asui tappaja tyttöystävineen - koska asuntovaunuleiriä vartioivat sekä Kokkos-Kake, Pentti Ryth ja lopulta asianmukaisen koulutuksen saaneena myös Pasi Tervo - olemme puhuneet työllistävien järjestöjen yhteistyöstä.

Eilen Lastulla Lapinlahden työllistävät yhdistykset taas kokoontuivat.

Ensi joulukuussa puhumme vammaisfoorumissa vammaisten uudesta itsemääräämisoikeuslaista. Siitä tulikin mieleen, että vammaisneuvoston kokouksen esityslistat pitää panna liikkeelle. Kesäkuussa olemme saamassa audienssia peruspalvelulautakunnan kokoukseen ja sinne menemme suurella joukolla sekä monin sähköpyörätuolein.

Pitää luoda mahdollisuuksia vaikuttaa myös sellaisille ihmisille, jota ei äänestetä. Minuun äänet eivät vain tartu, mutta tällaisia epäkarismaattisia aktiivitoimijoita varten on suora demokratia. Suora demokratia on tulossa edustuksellisen rinnalle ja se tarkoittaa sitä, että ihmiset, joita asiat koskevat suoraan, vaikuttavat omiin asioihinsa ilman välikäsiä ja edustuksellisuutta.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi