Katolisen kirkon vaikutus

ti 28.4.2015

Hei,
 
ristin kantaminen luterilaisessa palveluksessa, ristinmerkit yms. ovat pikemminkin luterilaisen kirkon ja katolisen kirkon lähentymiskuvioita. Arvatenkin luterilainen kirkko on huomannut ihmisten kaipaavan kaikkea sellaista – vähän mystistä ja eksoottista - elämyksellistä, kun jäsenet, ts. veronmaksajat, tuppaavat karkaamaan kirkosta milloin minkäkin syyn varjolla.
Olenkin jo moneen kertaan sanonut, että Suomen luterilainen kirkko on joutunut oikeastaan kansan kannanottoalustaksi. Ihmiset turhautuvat. Ei kannata äänestää, sillä mikään ei valtakunnan politiikassa muutu. Valtio on hylännyt kansalaisensa eikä siitä voi erota. Niinpä ihmiset klikkaavat itsensä irti kirkosta.
Sitä on joutava moralisoida. Kirkon jäsenyydellä on ihmisille yhtä paljon merkitystä kuin äänestämisellä.
 
Kai Sadinmaa, vassin eduskuntavaaliehdokas sekä Kallion seurakunnan heppuli, joka närkästytti jotain kokoomuslaista tyyppiä naulaamalla teesejä Mannerheimin päiväkäskyn päälle vanhalta viinalta haisten, huomasi aivan erinomaisessa järistelykirjassaan 10 käskyä kirkosta, että: 
 
´.... Suomen evankelis-luterilainen kirkko on pettänyt reformaation, pysäyttänyt sen aloittaman vapautuksen ja päinvastoin kääntänyt suunnan jälleen kohti messumagiaa, Jumalan manipulointia ja erityisen pappeuden korostamista yleisen pappeuden kustannuksella.
Myös kirkon kasteoppi tulee nykyisellään lähelle katolisuutta. Kirkko on alkanut pitää kastetta välittämättömänä pelastukselle, vaikka Luther oli asiasta tosita mieltä.....´(Kai Sadinmaa 10 käskyä kirkolle s. 180.)
 
Sadinmaa jatkaa:
 
´Vuonna 2017 vietetään uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhlaa. Suomen evankelis-luterilainen kirkko on valmistautunut juhlaan muokkaamalla oppejaan ja käytäntöjään mahdollisimman lähelle katolista kirkkoa.´

Pia

PS. En moralisoi sitäkään, että luterilainen kirkko koettaa epätoivoisesti saada mystisillä menoilla ihmiset kiinnostumaan itsestään ja tulemaan kirkkoon. Minähän itse käyn ortodoksisissa palveluksissa sen takia, että lauantai-iltana on ihana mennä paikkaan, jossa kuulee hyvää musiikkia ja on kaunista sekä ihmiset ovat rukoukseensa keskittyneitä ja vilpittömän hartaita. Sama toistuu sunnuntaina, jolloin ortodoksiseen liturgiaan kuuluu lisäksi saarna.

PS. Enkä tätäkään olisi tiennyt, ellei Ylä-Savon Subcomandante Marcos olisi käskenyt minun lukea Sadinmaan 10 käskyä kirkolle. Seuraavaksi se pitää mulle tentin Joan Carol Oatesin kirjasta Blondi. En kestä. Mie romahan. Mulla on Karen Armstronginin Jumalan historian toinen lukukertakin vielä vähän kesken.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi