Paul Lillrank ei halua
pitää koko Suomea asuttuna

pe 20.3.2015

Yleensä en katso televisiota kello 21 jälkeen. Yleensä olen siinä vaiheessa jo yläkerrassa vaaterissa, lukemassa ja odottamassa Marian hyvän yön soittoa. Eilen katsoin ja nyt kaduttaa. Ylen A-studiosta tulee yleensä vain pahalle mielelle. Niin nytkin.

Studiossa oli valtiontalouden leikkauksia IMF:n, Maailmanpankin ja varmaankin USA:n valtionvarainministeriön "rakenneuudistuksia" vaatimassa uusliberalistiproffa Paul Lillrank, Pressiklubin Ruben Sitller sekä viihdemiehet, Yleleaksin Joonas Nordman sekä Suomen johtava pakinoitsija Jari Tervo

Mutta listaan tässä nyt eilisestä ohjelmasta hyvät sanomiset:

1) Yleleaksin Joonas Nordman ei enää näissä eduskuntavaaleissa äänestä kokoomusta. Lupasi etsiä lipposlaisen ts. oikeistodemarin. Onkohan niitä enää ollenkaan, kun Jungnerkaan ei asetu ehdolle? Lisäksi Joonas Nordman maksaisi enemmän veroja.

2) Jari Tervo voisi myös maksaa enemmän veroja. Lisäksi Jari Tervo sanoi, että 4 000 euroa kuukaudessa ansaitsevakin on rikas. Tosin Tervo sanoi sen totuttuun läpeensä ironiseen tyyliinsä, josta kuulee, että eliittinatomies ei ainakaan köyhien puolella ole, mutta näinhän se on: minä akateemisen loppututkinnon suorittanut en ole eläessäni saanut kuukausipalkkaa parhaimmillaan kuin puolet Tervon esittämästä rikkausrajasta. Muistattehan myös, että kokoomuksen tyhmeliini Laura Rätylle tuli yllätyksenä, että Suomessa on ihmisiä, jotka ansaitsevat vähemmän kuin 2 600 euroa?

3) Ruben Stiller voisi maksaa palveluistaan. Ehdotankin seuraavaa: koska Ruben Stillerillä on Ylen järjestämä yksityinen työterveyshuolto, voitaisiin tehdä niin, että ne tahot, jotka haluavat ostaa työterveyshuollon joltain muulta kuin kunnan terveyskeskukselta, tai ylipäätänsä haluavat maksaa palveluistaan, ostaisivat palvelut yksityisiltä lääkäriasemilta, päiväkodeilta tai vaikka henkilökohtaiselle vanhukselleen oman hoivanannyn, voisivat tehdä sen, mutta mitään yksityistä hoivaa tai terveydenhuoltoa valtio ei tukisi.

Korostan ja alleviivaan, että me yrittäjät maksamme työterveyshuollosta vain pienen osan itse. Saamme loput aina takaisin Kelalta - tosin viipeellä, mutta kuitenkin. Lisäksi jokaisesta yksityislääkärikäynnnistä tulevat kelakorvaukset. Lääkäriasemien ahneet lääkärit vetävät kivoja pääomatuloja ja voivat tarpeen tullen siirrellä tulojaan veroparatiiseihin, kuten SRV:n ja Elinkeinoelämän heppuliini Ilpo Kokkila.

4) Paul Lillrank sanoi ainoana hyvänä lausuntonaan, että kuntien toimintoja järkiperäistämällä voitaisiin saada säästöjä. Mitään konkreettista hän ei kuitenkaan sanonut. Toivon, että Lillrank tarkoittaa toimintojen järkiperäistämisellä muutakin kuin sitä, että yksiköitä ja osaamista keskitetään ja saamme jatkossakin tyräleikkauksen takia ajaa Lapinlahdelta Varkauteen tyräerikoistuneeseen sairaalaan ensin edestakaisin näyttämään tyrää (2 x 120 km, yht. 240 km) ja sitten edestakaisin leikkauttamaan sitä (2 x 120 km, yht. 240 km).

Tehostamisesta olen siinä mielessä samaa mieltä, että kun pääni uhkasi räjähtää ja jouduin käymään Kysillä sekä aivosähkökäyrässä, ties missä lohkokuvauksissa ja näkökenttätutkimuksissa sekä dementiatesteissä, aikaa prosessiin meni yli kuukausi. Joka pienen pientä aivonystyrää jouduin lähtemään Kuopioon asti näyttämään. Tietenkin sillä aikaa oli ajokortti hyllyllä, koska ei ollut varmuutta siitä, oliko käynyt aivoinfarkti.

Jos toimintoja olisi potilaan kannalta ajateltu, olisi kaikki tutkimukset keskitetty samalle päivälle.

Onneksi Matilla oli tuolloin vain vasemman käden kämmenselän luut murtuneet. Kipsikädellä hän saattoi näppärästi kuitenkin käännellä rattia ja toimia rouvan autonkuljettajana.

Paul Lillrank oli muuten aivan vakavissaan siitä, että koko Suomea ei kannata pitää asuttuna. En todellakaan ihmettele, miksi kansa äänestää kepua.

Suomalainen maaseutu

Kansainvälisten jakeluketjujen opettaja Veijo Honkamäki tiistaisella ulkomaankauppakurssilla opetti minut lukemaan Suomalaista maaseutua. Oli puhe puoliautomatisoidusta hevostallista, jossa jokaisella hepalla on ikään kuin oma piha-alueensa ulkoiluun. Kysyin, missä lehdessä oli keisistä ollut juttua.

Honkamäki sanoi, että joko Maaseudun Tulevaisuudessa tai Suomalaisessa maaseudussa. Meinasin kysyä, onko Suomalainen Maaseutu se paksu vessapaperille painettu vähän suttuisen oloinen viritys emolehden välissä, mutta hillitsin kieleni. Suomalainen Maaseutu toden totta on lehti, joka näyttää kumman rusehtavan keltaiselta ja on täpötäynnä koneilmoituksia.

Maassiivisten ilmoituskenttien välissä piileskelee juttuja erilaisista maaseutuyrittäjistä ja heidän käyttämistään teknisistä sovelluksista.

Nyt ensimmäistä kertaa oikeasti luin Suomalaisen Maaseudun. Pääkirjoitus oli hauskaa räväkkää ja suorasanaista tekstiä. Juttuja oli iisalmelaisesta konealan yrityksestä FMG:stä ja Alapitkän Mikan kylän suurnavettatilasta Niskalasta.

Etsin Kaaheeta Kaakista tänään www.uusisuomi.fi:stä ja löysinkin Timo Harakan hyvän kirjotuksen:

http://timoharakka1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/190259-vm-raportti-mattokauppiaat-liikkeella

Tämäkin on hyvä:

http://timoharakka1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/189419-himanen-2

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi