Pia Valkonen

Kansanrintama

pe 13.2.2015

Nyt se Kaahee Kaakinen on perustamassa kansanrintamaa. Sitähän tässä on yritetty jo ainakin vuodesta 2007.

http://anarkisti.vuodatus.net/lue/2015/03/no-perustetaan-se-pirun-front-national

Minusta kuitenkin internationalisti on eri asia kuin globalisti. Käsitän myös Front Nationalin eri asiaksi kuin kansanrintaman. Kansa on eri asia kuin kansallismielinen. Minun päässäni.

Eilen tutkiskelin sydäntäni ja mietin, jaksaako se lyödä illalla, jos ajan autoa. Taitaa olla aika säätää verenpainelääkitystä, sillä pulssi ei yksinkertaisesti nouse. Hiihtämisestä ei tule toivottua vaikutusta. Ei todellakaan voi puhua mistään intervalliharjoituksista, kun jokaisen hiihtolenkin jälkeen tekee mieli oksentaa.

Jaksoin ajaa Kuopion kirjastolle Korhosen Kaisan kulttuurikahvilaan, jossa oli Marja-Sisko Aalto, kirjailija, teologi, pappi, ehdoton lempihahmoni julkisuudessa. Ihan pakko hankkia käsiin Suuri Koirarotukirja, jonne Marja-Sisko Aalto on kuulema kirjoittanut parin koirarodun kuvauksen.

Marja-Sisko Aalto otti esille Mika Waltarin Johannes Angeloksen ja Turms Kuolemattoman. Ne ovat tehneet hänen vaikutuksen. Heikkise Aarolla on minua varten etsittynä Turms Kuolematon ja Johannes Angelos on ollut lukulistallani sen jälkeen, kun luin Panu Rajalan Unio Mysticasta, että Johannes Angeloksen avulla voi hahmottaa Bysanttia sen romahduksesta käsin.

Bysantti on meidän perheessä tärkeä. Kiovan Rusj'in ruhtinas Vladimirin mummo Olga, keisarinna Helena, kastautti itsensä ortodoksiuskoon. Hänen poikansa teki äidinmurhaa suhtatumalla vistosti ortodoksiaan, mutta pojanpoika Vladimir ortodoksisti koko senaikaisen esi-Venäjän.

Äh, Matti tekee lähtöä hiihtämään ja hiippailee pitkin eteistä. Missä ovat paavinkuljetus-Sitikan avaimet? Pirustako minä tiedän. Pitää vielä pestä hampaat ja piirtää itselleni kulmakarvat, jotta olisin Hukkasuolla edustava edustusvaimo raksaliikkeen yrittäjäpuolisolle.

Bysantti on meillä siksi tärkeä, että lasten isä, Leonid, onnistui yhdistämään zeniläisen Oshon tien vapauteen sekä Venäjänsä kirkon tuhatvuotisen ortodoksisen uskon saumattoman toimivaksi kokonaisuudeksi. Eikä minua ärsyttänyt yhtään, että siinä meillä jenkkiperäinen New Age -hörhellys, kuten Luovan Puun hippinaispiirissä.

Fiilispohjalta. Fiilispohjalta. Konevitsan ortodoksisen luostarin laiturilla meditoiva leipuri Sergei Top jees, mutta Luovassa Puussa alkuääntä hyminöivä Suomen äiti Ammako ei? Ja mitä minä kirskuin tohtori Loimulohelle siitä, kun tämä jemensi minua siitä, että olen rusinat pullasta -teologi?

Pitää pulista välillä täällä blogissa, kun karkotin Ärräpäistä kaikki Pentti Straniuksen ystävät. Kirjailija Arvi Perttukaan ei varmaan sano siellä sanaakaan enää ja panee kirjailijakollegansa kanssa välit poikki, kun sillä on niin tyhmiä kavereita. Voi häpeä!

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi