"Mehän kaikki olemme sosiaalidemokraatteja!"

Torstaihan nyt vasta on, mutta huomenna
perjantaina lähden ladulle anivarhain!

pe 20.3.2015

Minun pitäisi lausua jotain sosialismista, sillä olen luvannut niin. Erityisesti sitä minulta ei ole pyydetty, mutta olen itsepintainen - vastaan, vaikkei kysytä ja huudan vastarannalla naama aatteen punaisena.

Pidin Kaaheen Kaakisen, Susanna Kaukisen maanantain merkinnästä sen henkilökohtaisuuden vuoksi. Muistan kauhulla Nyt saa riittää -mielenosoitusten jälkeen keskustelleeni Kaaheen Kaakisen kanssa facebookissa ja siteerasin Hannu Taanilaa: "Me sosialidemokraatit..."

Tarkoitin sillä sitä, että enemmän tai vähemmänhän me oikeasti olemme sosiaalidemokraatteja. Jonkun pitää olla, sillä demarit eivät ole sitä itse, tarkoitin. Susanna Kaukinen (vas.-IPU-STP) kivahti minulle, että "minähän en ole sosiaalidemokraatti!" Keskustelu päättyi siihen ja ajattelin, että Kaahee Kaakinen ei taida olla ihminen, jonka kanssa haluaisin joutua autiolle saarelle.

Voisivat jutunaiheet loppua hyvin lyhyeen. Kaahee Kaakinen näytti niin selkeästi tietävän, mitä ei ole. Ehkä siinä oli juuri pointti. Hän tietää, mitä ei ole, mutta ei vielä oikein tiedä, mitä on. En loppujen lopuksi tiedä, onko syytäkään tietää. Olkaamme kaikki matkalla, sanoisi joku typerä New Age -hörhö. Ja mukava on seurata Kaukisen ajatuksenjuoksua. Se nimittäin, taivaan vallat sentään, todella juoksee.

Näin kirjoittaa Kaukinen:

"Mulla on oikeastaan henkilökohtaisesti ollu aina kaks tai kolme hanketta. Yks on ollut se, että ymmärtäisin sen miten maailman asiat oikeasti on ja miten tosiasioiden pohjalta voitaisiin tehdä sellaista politiikkaa, joka oikeasti on hyödyllistä ja parantaa ihmisten elämää."

"Kolmantena on tietenkin ollut henkilökohtainen etsintä siitä mitkä on mun omat poliittiset näkemykset. Mulle tää on jossain mielessä ollut itsetutkimusmatka ja mä oon tehny näitä ennenkin. Tällä kertaa vain tein seikkailuni julkisesti! Olen tehnyt ihan samanlaisen seikkailun mm. uskonnon alalla. Sielläkin seilasin pitkään läpi eri uskontoja kunnes sitten lopulta löysin omani."

"Mun uskomusmaailma on hieman erikoinen, se on ateismin ja uuspakanuuden sekoitusta. En edes yritä selittää sitä, mutta se toimii mulle. Siitä mä kuitenkin ymmärrän sen, että mitään kansaa ei voi saada riittävän samansuuntaiseksi ilman kansallista narratiivia, joka tuottaa riittävän yhteisen käsityksen lavetin solidaarisuudelle ja yhteistoiminnalle."

http://anarkisti.vuodatus.net/lue/2015/03/neljan-vuoden-seikkailu

www.sosialismi.netin Miika Salo siteeraa professori David Arteria artikkelissaan vasemmiston kriisistä:

"Skandinavian politiikkaa tutkivan David Arterin mukaan Vasemmistoliiton kehitys on seurannut läheisesti Itä-Euroopan entisten hallitsijapuolueiden kehittymistä. Postkommunistiset puo­lueet ovat sosiaalidemokratisoituneet -- ja samanaikaisesti Länsi-Euroopan sosiaalidemokraatit ovat uusliberalisoituneet." http://sosialismi.net/blog/2010/04/06/vasemmiston-kriisi-alustus-keskusteluun/#more-2584

Tätähän minä olen koettanut sanoa.

Googlasin David Arterin. Hän on miettinyt myös persuja: "Professori puolustaa käsitystään sillä, että sosio-ekonomisin käsittein perussuomalaiset on vasemmisto-keskustalainen puolue, mutta moraaliselta ulottuvuudeltaan oikeisto-keskustalainen." http://aikalainen.uta.fi/2012/10/19/umpiosta-kasvoi-itsetietoinen-maa/

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi