Pia Valkonen

"Ne kuolee mun ympärille...."

ma 16.2.2015

Lasten leikkivälineitä valmistavan yrityksen Lappset Oy:n hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo: "Heikot, hitaat ja epärehelliset ei kuulu mun ympäristöön. Ne kuolee mun ympärille."

Kökkäri Sampsa Kataja sanoo Susanna Kuparisen ja Jari Hanskan pätkässä, että terveyskeskuksia on ollut vähän liikaa ja lastensuojelua. Kun se on niin kallistakin! Näin Porin Areenalla, jossa eliitti tapasi toisiaan viimekin kesänä.

Erkki Liikanen on demarina ollut rakentamassa hyvinvointivaltiota. Ja nyt Suomen Pankin pääjohtajana, Euroopan keskuspankin neuvoston jäsenenä ja ties minä romuttamassa sitä. "Olen nyt aterialla! Puolen tunnin perästä ulkopuolella. Ruokarauha!"

Asiaan puuttuu Merja Ylä-Anttila: "Päätoimittajana sanon nyt, että tää ei ole kohteliasta!"

Erkki Liikanen: "Aina on arvovalintoja. Jos käy niin, julkinen talous romahtaa, julkisia palveluita joudutaan paniikissa leikkaamaan. Tärkeätä on turvata meidän koulutusjärjestelmämme. Tällä hetkellä Suomessa korot ovat matalimmalla kuin juuri koskaan. Euroopan keskuspankin ohjauskorot ja pankkimaailman .... kilpailu..... Saanko vastata kysymyksiin, joita olen itse.... muminaa... puhunut (?)"

Jari Hanska: "Erkki Liikanen, Euroopan isojen pankkiirien pöydässä käyttäydyt kuin syntymässä säikähtänyt nousukas. Suomessa olet hyvinvointipalveluita karsivien politiikkojen oraakkeli. Erkki, eikö siellä ylhäällä ole tuulista ja yksinäistä, tule tänne alas meidän tavallisten kuolevaisten joukkoon. Silloin sinun ei tarvitse opiskella kirjoista, mitä on inhimillinen hätä."

Erkki Liikanen: "Arvovalinnat eivät kuulu meille. Ne kuuluvat eduskunnalle. En ota kantaa yksittäisiin valintoihin."

Näitä toimittajia vilahteli Kuparisen ja Hanskan dokumentissa: Anssi Miettinen, Reetta Räty, Emilia Kullas, Lauri Kivinen, Mika Koskinen, Arno Ahosniemi, Harri Saukkomaa, Saska Saarikoski, Laura Saarikoski, Mikael Pentikäinen.

Kauppalehti tunnetaan metsästyskursseistaan. Vuonna 2014 kaikki haluavat nähdä entisen kapinallisen Bob Dylanin. DNA on ostanut ison tukun lippuja. DNA-pinssi Arno Ahosniemen rinnassa?

Saska Saarikoski: "Noi kysymykset ovat täysin naurettavia. Jos mä tuun tänne vetämään yhden paneelin ja otan tässä pari kaljaa.... Mua ei kiinnosta pätkääkään... sun dokumenttis ... Luuleksä, että tässä on jotain järkee."

http://heyevent.com/event/505766792895717/porttikielto-poriin-dokkarisarjan-jalkipyykki

Porttikielto Poriin -dokkarisarjan jälkipyykki!

Eliitin kesäfestareille SuomiAreenaan sijoittuva Porttikielto Poriin lyhytdokumenttisarja saa ensi-iltansa 16.2.2015 Yle Areenassa. Toivotamme sinut tervetulleeksi mukaan keskustelemaan dokumenteista ja niiden herättämistä ajatuksista.

Voit osallistua Porttikiellon jälkipuintiin Facebookin välityksellä. Jaa mietteesi dokkarisarjasta tai esitä tekijöille kysymyksesi tällä sivustolla. Twitterissä keskustelu onnistuu parhaiten häshtägillä #porttikielto.

Dokumenttisarjan ja lisätietoa hankkeesta löydät osoitteesta yle.fi/porttikieltoporiin 16. helmikuuta alkaen.

Mistä Porttikiellossa on kyse?

Kriisitietoisuus, julkisen talouden tasapainottaminen, budjettivaje ja sopeuttaminen ovat munkkilatinaa, jolla perustellaan hyvinvointiyhteiskunnan alasajo. Päätökset tehdään kabineteissa, ja kansalaiset huomaavat leikkaukset vasta, kun ne osuvat omalle kohdalle.

Kesällä 2014 koko valtakunnan kriisitietoisuuteen herätellyt eliitti kokoontui Poriin nauttimaan kesästä ja Suomi Areenan politiikkafestivaalista. Siellä synkkää viestiä pehmennettiin hauskalla naljailulla kaikille avoimissa paneelikeskusteluissa.

Suomi Areenan tärkeimmät kohtaamiset tapahtuvat erilaisilla kutsuvieraskokkareilla. Siellä lobbarit, etujärjestöt, yrityspomot, eturivin poliitikot ja toimittajat kohtaavat rennoissa merkeissä, samoissa kemuissa. Niihin juhliin tavallisilla porilaisilla ei ole mitään asiaa.

Toimittaja-ohjaaja Susanna Kuparisen työryhmä lähti Poriin selvittämään, millaisissa tunnelmissa eliitti juhlii, kun maailma ympärillä vavahtelee. Ennen kaikkea työryhmää kiinnosti, millaiset asenteet ohjaavat Suomen eliittiä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi