Pia Valkonen

Arjen rakkausrunoja

la 21.2.2015

Tänään hiljenen Maailmantalouden Minotauroksen ääreen. Sen on kirjoittanut muudan konkkanokka, joka näinä aikoina on joka päivä telkkarissa ilman ravattia. Kreikan valtionvarainministeri Yanis Varoufakisin ravatittomuudesta vinkkasi Iisalmen kirjaston hauska kirjastovirkailija, joka ystävällisesti haki minulle hyllystä Daniele Ganserin Naton salaiset armeijat, vaikkei häntä yhtään olisi huvittanut.

Pidän sellaisesta huumorista.

Eilen ajellessani Lapinlahden-Martikkalan-Leppälahden-Viannan -tietä kävelyvauhtia Pielavedelle edistämään Pietarin-vientiprojektiani oli aikaa kuunnella Jakke Holvasta Ylen päiväradiosta. Holvaksen juontaman uutisohjelman lopuksi ääneen pääsivät Susanna Kuparinen ja Jari Hanska. Ilmeisesti Porttikielto Poriin on herättänyt ansaitsemaansa huomiota. En kuitenkaan käy nyt kaivelemaan keskusteluja, sillä Maria haluaa herätä ja eilen irronnut korvarustokoru pitää ruuvata takaisin paikoilleen ennen kuin lävistys umpeutuu.

Eilen oli aivan ihastuttava kampaaja Terhi Klemetin kampaamossa Marialla. Kampaaja tiesi juuri, mitä äiti haluaa hänen lapselleen sanovan. Kampaaja kertoi, että hänellä oli ollut napakoru ja se tulehtui alvariinsa. Kun kampaaja alkoi odottaa vauvaa, napakoru oli poistettava, sillä masun kasvaessa se jotenkin plumpsahti kummallisesti eteen ja tarttui joka paikkaan.

Sanoin Marialle, että kuuntele nyt tyttöriepu tarkkaan, mitä itseäsi kokeneemmat naiset sanovat. Vieläkö haluat napa- tai kielikorun, nännilävistyksen tai kulmakarvanapin?

Olen säästellyt käytettyä kirjekuorta tässä keittiön pöydällä. Kirjekuoressa on Matille kirjoittamani arjen rakkausruno, jonka kirjoitin tosin pyhänä, kun olin lähdössä Riikka Söyringin ja Heikki Lätin tupa-aamubrunssille ja Korppiradion nauhoitukseen Heinävedelle:

su 1.2.2015

Hei, mullon nimpparit.

Ja kaikilla muillakin riitoillasi myös.

Leo Ruotsalainen kävi eilen.

Etsi saabiinsa takavalon vilkkua.

Valkoista pyykkiä pestynä koneessa.

Marialle aamupalaksi kinkkua.

Maitoa on vain yksi purkki.

Kalat sitikassa. Ei ku nyt jääkaapis.

Pimu on syönyt.

Heippa Pia

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi