Pia Valkonen

Autojensiirtoautoja

ti 3.2.2015

Tikkisen Hannelen synttärit, joita vietämme vasta viikon päästä, sillä tämä viikko tuppaa olemaan kummallakin ruuhkautunut. Tänä aamuna vein Sitikan pakoputkikorjaukseen. Autoja on siirrelty nyt niin paljon ja eri puolille, että pihassa ei ole enää yhtään autonsiirtoautoa.

Volkkari meni Pielavedelle, kun sieltä piti saada Volvo-kuormis pihaan. Leonidin Corsa on kuusen alla seisontavakuutuksessa. LHG on Viinamäessä hitsauslasku etupenkillään. Volvo lähti tänä aamuna käymään Pajavalla ja jatkaa siitä Väisälänmäelle. Kuulin noin kello 6.30, kun Matti koetti siirtää vaihdetta ryömintävaihteelta seuraavalle. Taisi mennä pakki päälle, sillä heräsin yläkerrassa luulon, että nyt se perkeleen romukasan pakkilaatikko levisi.

Odottelen, että sunnuntainen keskustelumme Riikka Söyringin residenssissä pulpahtaa Korppiradioon. Pitäisi tehdä kokouksesta muistio. Ehdotamme Riikkaa IPU:n edustajaksi MTK:n vaalipaneeliin siihen vaalipiiriin, mihin Riikka suostuu asettumaan ehdokkaaksi. Heinävesihän on siitä metka paikka, että kuuluu Etelä-Savon maakuntaan, vaikka on kaiketi Varkauden talousaluetta.

Heinävesi on nyt osa Kaakkois-Suomen vaalipiiriä. Siihen kuuluvat Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnat. Kuntia Kaakkois-Suomen vaalipiirissä on Enonkoski, Hamina, Heinävesi, Hirvensalmi, Iitti, Imatra, Joroinen, Juva, Kangasniemi, Kotka, Kouvola, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Miehikkälä, Mikkeli, Mäntyharju, Parikkala, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Pyhtää, Rantasalmi, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale, Savonlinna, Sulkava, Taipalsaari ja Virolahti.

On mukava kirjoitella vaikka vain luetteloita superpienien kuntien nimistä. Huomasin joskus aikoinani Kansan Uutisten kolumnistina, että pikku kunnista oli tullut jonkinlaisia tabuja. Jos vaikka kirjoitti, että Varpaisjärvi tai Somero, Kusarin lukijat oksensivat hihaansa. Yööööök.

Maaseudun Tulevaisuuden Lauri Kontron viimeinen Päivän punkti oli hyvä (MT Näkemiin pe 30.1.2015). Tai oikeammin se oli lohduttava. Punktin lopussa oli linkki Kontron blogiin www.laurikontro.fi. Tosin siellä ei ole 21. tammikuuta jälkeen tapahtunut yhtään mitään. Harmillista. Olisi niin mukava lukea taas siitä, kuinka vihreät aiheuttavat kepulaiselle näppylöitä.

Toki ne aiheuttavat näppyjä myös Maxi Kaukoselle, jonka kanssa säpolla juteltiin asiasta. Maxi sanoi vihreistä, ettei porvareiden pöytiin istu. Minä sanoin, että sama vika rahikaisella ja lisäsin, että meikä lakkasi puolustamasta sovinnaisvihreitä keväällä 2011, kun istahdin Riistaveden ST1:n paikallisten aboriginaalien pöytään.

Viha, inho ja vavistus vihreitä kohtaan oli käsin kosketeltava. Tulin silloin ajatelleeksi, että perskeles, taitavat olla oikeassa. Erä- ja maaseutuvihreily tuntuu nyt niin päälleliimatulle. Sitä paitsi espoolaisrouvien kierrätyskerhopuuhastelusta puuttuu totaalisesti kapitalismin analyysi.

Joskin kapitalismin analyysi puuttuu myös jalat tukevasti ilmassa olevilta henkistyneiltä ekohipeiltä, jotka pongottavat noitarumpuja ja hymisevät alkuääntä. Ihan kiva, mutta, mutta. Ei mun juttu, sanoo nimimerkki kokemusta on.

Kapitalismin analyysia tosin en arvele Kontron kaipaavan, mutta ei se mitään. Kivahan se olisi lukea blogista, mitä tyyppi ajattelee nyt vaalikamppailun alettua. Oikaisen kuitenkin yhtä kohtaa Kontron Näkemiin-kirjoituksessa. Kontro vertaa Maaseudun Tulevaisuutta mehiläiseen, jonka ei pitäisi fysiikan lakien mukaan lentää lainkaan.

Minusta se oli kimalainen Risto Anttosen kirjassa: Miksi kunta menestyy? Mistä löytyvät viisaat virkamiehet ja pätevät päättäjät? Anttosen kimalainen oli Somero, jossa arvelin menestyksensä perusteella joskus aikoinaan - kun Kusariin sain vielä kirjoitella tabusanoja - olevan vahvan vasemmiston.

Mikael Pentikäinen ei mahtunut Päivän punktin merkkimäärään ensimmäisellä Nimellä-kirjoituksellaan, kuten arvata saattoi. Maaseudun asialla, valoa kohti oli vinjetoitu Päätoimittajalta ja se oli taitettu yliöartikkeliksi pääkirjoitussivulle. Varmaankin pituutensa vuoksi.

Kohdassa, jossa Pentikäinen sanoo: "Turvallisuuspolitiikassa Suomi joutuu pohtimaan nykylinjansa kestävyyttä!" karjaisin, että aarrggh. (MT ma 2.2.2015 s. 2) Samoin Jarmo Mäkelän kolumnissa Sota on vielä kaukana lopussa: "Riittääkö nykyinen Pohjoismaiden puolustusyhteistyö, näissä, oloissa pitämään sodan poissa rajoiltamme?"

Ilmeisesti Jarmo Mäkelä haluaa Natolla Venäjän ensi-iskut Suomen rajojen sisäpuolelle. Kolumni oli jotenkin asiallinen viimeiseen lauseeseen asti, jossa tyyppi paljasti todelliset karvansa. Näitä heppuja, Pentikäistä ja Mäkelää, pitää seurata ja lukea tarkkaan.

Erkki Virtasella (kokkarivassuli) on näköjään valoisat hetkensä. Tämä oli Passipaikalla Lukeneen Miehen, Pekka Alarodun, mukaan tuumannut toimeentulotuen vastikkeellisuudesta seuraavaa: "Sama kuin sanoisi työttömälle, että saat työttömyysturvaa vain menemällä töihin." (MT Jaksaako pinnistellä pe 30.1.2015 s. 12)

Päivi Uljas oli kirjoittanut viime Kusariin työttömyysturvasta otsikolla Työttömyysturvassa takaisin 50-luvulle? (KU pe 30.1.2015 s. 2) Uljas lisää vielä Osmo Soininvaaran työttömyysturvauudistustyöryhmässä samaan Kylmää kyytiä Suomen köyhille ja entistäänkin köyhtyville työttömille -fraktioon kuin Libera-mussun Elina Lepomäen ja Ei päivää, jota ei Juhana Vartiainen pilaisi -uusliberaalidemari Juhana Vartiaisen.

Uljas pitää työttömyysturvatyöryhmässä hyviksenä vain Heikki Hiilamoa (Iisalmen Kansantaloutta tasan kaikille -heppu vm. 2010). Tuomas Pöysti ja tämän ajatukset eivät taida olla tuttuja kenellekään.

Kirjaan näitä artikkelipäivämääriä ja sivuja tähän itselleni muistiin.

Tuli nyt mieleen, että sunnuntaikokoontumisessa kaivelimme muistilokeroitamme ja tulimme siihen tulokseen, että jossain on vilahtanut Susanna Kaukisen eduskuntavaaliehdokassuostumus. Aloimme heti visioida sitä, kuinka Kaukinen pääsee läpi ja joutuu heti ensi kokoontumisessa kannetuksi ulos eduskuntatalolta.

Arvelimme, että Kaukisessa olisi eduskuntatalon vakseilla tekemistä. Komea ja kookas nainen, joka harrastaa kamppailulajeja.

Tämä on taattua Kaukista: "Sivistys on itsessään orjuutuksen muoto ja yksi sen nimi, jolla sinut henkisesti tarhataan ja jolla sinut kesytetään. Koira on tarhattu, susi ei. Koira on vaaraton ja tottelee herraansa, susi ei." http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/186002-sivistyksen-orjat

PS. Se, että vihreät ovat kokoomuslaisuudessaan nykyään kestoinhokkejani, ei estä minua tilaamasta Vihreää Lankaa, ja menemästä lukiolle torstaina. Siellä on Leo Pentinpoika Stranius, jota olen  joskus maolaiseksi Kusarin kolumnissani sanonut:

Luento: Ekosynneistä ekotekoihin - ympäristö ei pelastu murehtimalla
Luennoitsija: kansalaisaktivisti, Luonto-Liiton toiminnanjohtaja Leo Stranius

Paikka: Lapinlahti-sali, lukio, Kivistöntie 2, Lapinlahti
Ajankohta: to 5.2.2015, klo 17-18.30

Eilen lukiolla olisi ollut Juha Sipilä, mutta sohva kutsui. Oli pakko ottaa kauneusunet ennen kuin Lapinlahti-seura ja Lapinlahden elokuvakerho neuvottelivat meillä Manun päivän kotiseutuelokuvaillasta. Se siirtyi kaukaiseen tulevaisuuteen torstaiksi 26. maaliskuuta ja kello 19:ksi.

Tarkoituksena on katsoa filmi Nerkoon perinnesavotasta, päreiden höyläyksestä sekä Koskutmäen Pertti Heikkisen (eipä ole pitkään aikaan näkynyt tätä) ladon kattamisesta sekä jostain kolmannesta maaseututeemasta. Minähän tietysti olisin halunnut nähdä filmin pontikan keitosta, sillä vaikka olemmekin raivoraittiusihmisiä, pontikan keitto käsittääkseni on kansanperinnettä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi