Pia Valkonen

Naisen seksuaalisuus

Alussa oli vietti

ma 19.1.2015

Lieksan Berija Ärräpäissä, isä Pentti Straniuksen naapuri, virittelee Uskon Keskustelua. Ei ymmärrä, miksi Timo Soini, tuo perusuomalainen katolinen veli, ylistää ensin tasa-arvoa eikä sitten annan naisen tavoitella pappeutta.

Kirjoitin näin Lieksan Berijalle ja kopioin sen tähän, vaikka eilen lupasin, että tänään en merkitse blogissani:

"Rakkaat ystävät Jeesuksessa Kristuksessa, toi sama jutska on mulle ortodoksisessa kirkossa mysteeri, mutta kyse lienee siitä, että nainen on seksuaalisuuksineen NIIN SUURI VOIMA, että miehet, nuo armon umpisepalukset, sitä pelkäävät. Koska MIESTEN pitää pönkittää omaa arvovaltaansa, otetaan siihen mukaan sitten Jeesus, vaikka tämä seurusteli huorien ja itsellisten naisten kanssa (sisarukset Martta ja Maria)ja oli tavallisen vaimoihmisen synnyttämä. Joka mielestäni oli vain vertauskuvallisesti puhdas, sillä minusta tavallisessa lapsentekotavassa ei ole mitään likaista - paitsi ehkä alkukirkkoisien, munkkien ja muiden reaalielämästä pois lähteneiden mielestä. Sanon niin kuin Vappu Kujanpää, lapinlahtelaistuneen körtin Kustaa Kujanpään tavallinen vaimoihminen ja ohjaaja Heikki Kujanpään äiti, että kyllä se Maria, Jumalansynnyttäjä, varmaan kuitenkin jonkun kanssa oli sillai ennen Jumalan synnyttämistä. Ehkä se ei kuitenkaan ollut Joosef, lisäsin siihen mielessäni. Tilaisuus oli Antti Eskolan omaelämäkerrallis-uskonnollinen alustustilaisuus Lapinlahdella kymmenisen vuotta sitten."

Pia

Alaotsikoksi tuli isommalla kirjailija Väinö Linnan esseistä poimimani lause: Alussa oli vietti. Linna pohtii esseessään Hiilikoukku lapioksi sielun syntyä. En ole tuon pidemmälle vielä esseetä päässyt, mutta tuntuu kovin kiinnostavalta, sillä samalla tavalla, vaikkakin uskovaisena, olen taipuvainen ajattelemaan.

Huvudstadsbladtetin toimittajan Erik Wahlströmin näkemyksen mukaan vietti oli pakko panna omenasta ihmiseen, sillä muuten ei Adamilla olisi iki kuuna päivänä seissyt. Olisi höllötellyt vain penis pehmeänä paratiisissa ja Lilithin kiemurrellessa vierellä vailla tyydytystä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi