Pia Valkonen

Je suis Ahmed

la 17.1.2015

Kerrankaan perjantaitelevision Pressiklubilla ei oltu ylimielisiä, omahyväisiä tai etäännyttävän ironisia. Tunnelma oli aito. Siinä ei ollut tavallista Jouni Tervon tai Matti Apusen uusliberaaleja itsestäänselvyyksiä. Eikä keskustelijoiden reaktioiden päällä ollut sellaista minäminäminäminä tiedän kaiken -naamaria.

Olen pitänyt Abdirahim Hussein Mohamedistä siitä lähtien, kun eksyin kuuntelemaan Ali ja Husu -radio-ohjelmaa. Mariahan on Ali Jahangiria jo mainostanut aiemmin. Pidän Hususta vielä enemmän, kun tiedän nyt tämän olevan keskustalaisen.

En ole kirjoittanut Pariisin terrori-iskusta mitään, sillä sananvapauden puolesta huokuminen tuntuu niin itsestäänselvyydeltä. Julkisen sanan neuvoston Risto Uimonen sanoi sen, mitä pelkäsinkin: länsimainen demokratia.

Minäpä kuulkaas en ole pitkään aikaan enää pitänyt länsimaissa olevaa järjestelmää ainakaan demokratiana, koska siihen liitetään aina vapaa markkinatalous.

Vapaa markkinatalous tarkoittaa sitä, että joku tälläkin hetkellä mellastaa ennen meidän kaikkien yhteisesti omistamallamme omaisuudella. Otetaanpa vaikka Rakennusteollisuuden lanseeraama upea elinkaarihanke. Jokunen vuosi sitten, kun Kuopio hihhuloi elinkaarihankkeesta, oli vielä olemassa  erilliset nettisivut nimellä Kansallinen elinkaarimalli. Siinä julkisia rakennuksia markkinoitiin riskittömänä sijoitusbisneksenä rakennusalan jättiläisille.

Kuulostaapa mukavalta semmoinen Kansallinen elinkaarimalli- eikö vain? Joku viestintäalan ammattilainen on nimen varmaan keksinyt. Katsokaapa tätä munkkilatinaa ja paskalätinää: http://www.elinkaarimallit.fi/Aineisto/semin_22-4-09/Kansallinen%20elinkaarimalli.esite.pdf

Esitteen lopussa nöpöttää myös Tekes, jolla Lahden älykkään vassarin, Antti Holopaisen, mukaan on paljon rahastoitua rahaa myös kansallisen terveydenhuoltomme yksityistämiseen.

Pihlajalinna

Kerran vassulinaisten tilaisuudessa Hesassa innostuimme Sinikka Torkkolan (vas. upea!) googlailemaan Pihlajalinnan taustoja. Pihlajalinnaa minulle mainosti lapinlahtelainen lääkäri Juhani Miettola jossakin puhelinkeskustelussa, jossa koetin löytää Suomesta edes toista lääkäriä Antti Holopaisen lisäksi, jolla olisi sosiaalista omaatuntoa ja käsitystä julkisten verovarojen virrasta vaikkapa veroparasiitteihin.

No, en löytänyt sellaista lääkäriä toista.

Sen sijaan tallensin korvani taakse Pihlajalinnan. Pihlajalinna on nyt Dextra-nimisen konsernin osa. Taustalla on Sentica Partners -pääomasijoittajayritys, joka on yhdistynyt aikoinaan Tekniasta ja Sentiosta. Homman nimi on se, että erilaisiin julkisen terveydenhuollon yksityistämisiin on näissä erilaisissa uusliberalian linnakkeissa olemassa kasakaupalla rahaa.

Kun aloimme penkoa vasemmistonaisten tilaisuudessa Pihlajalinnan taustoja, tuntui keskisuomalainen vasemmistonaistoimittaja Arja Paakkanen lähinnä ärtyneeltä. En tiedä, miksi. Ehkä siksi, että ei ole tullut koskaan itse miettineeksi näitä asioita, vaikka Pihlajalinna oli ollut suorastaan hänen nenänsä edessä.

Uusliberalistinen paskajargon on muljahtanut läpi vassuleistakin kuin vettä vain.

Mutta palatakseni Kansalliseen elinkaarimalliin. Sitä markkinointiin toisaalta kuntapäättäjille sillä, että näin he pääsevät näppärästi eroon kiinteistöistään ts. päänsärystä, ts. omaisuudestaan. Rakennuttamalla julkiset rakennukset jollakin raksajättiäisellä ja jäämällä tiloihin vain pahaiseksi vuokralaiseksi tuodaan konkreettiseksi todeksi uusliberaalia talousoppia.

Uusliberaalin talousopin mukaan kaikki julkinen - toisin sanoen yhteinen - omistus on saatava yksityiseksi. Siinä meidän länsimainen "demokratiamme" ja "vapaa" markkinatalous. Ihmiset valtamedian Tuomas Enbusken tyhmentäminä äänestävät vaali vaalien jälkeen johtoon kokoomusklooneja: on kepulaisia kokoomusklooneja, on vihreitä kokoomusklooneja, on demarikokoomusklooneja sekä persukokokomusklooneja. On tokin kokoomusvasemmistolaisiakin. En tässä käy kertaamaan, ketä.

Toivottavasti ihmiset joskus heräävät pitkästä kokoomusunesta, jonka itse asiassa aloittivat demarit.

Avoin uusliberalisti

Mietin, peruisinko Journalisti-lehden tilaukseni. Mitä teen jutulla, jossa valtamedian toplokastoimittajat kertovat lukevansa toisiaan (Journalisti 1/2015 Neljäs valtiomahti s. 8)?

Ja Tuomas Enbuske hihhuloi olevansa joka mediassa: somessa, televisiossa, radiossa, sanomalehdissä ja aikakausprintissäkin. Enbusken kunniaksi on sanottava, että hän on avoimesti sitoutunut uusliberaliaan, mutta kumma kyllä - onpa tooooodella outo juttu - hänelle poliittisesta sitoutumisesta ei ole koskaan ollut urallaan haittaa.

Sitä paitsi mitä iskemistä kenelläkään olisi suomalaisiin valtamedian toimituksiin, sillä itsesensuuri istuu jokaisen toimittajan takaraivossa tai ydinjatkoksessa. Mitä tahansa muuta, mutta vasemmistolaisia ei ainakaan olla. Sama kuin suhtautuminen kirjailija Tommi Melenderiin - hyvä, että on kriittinen, mutta ah, tajuaa  sentään olla sitä olematta vasemmistolainen!

Nyt Pariisin tapahtumien seurauksena pääsevät kaikki islamofoobikot ja uskontokriittiset irti. Pressiklubin eilisen keskustelun toinen kepulainen, Harri Saukkomaa, oli ilmeisesti sen vuoksi mukana keskustelussa, koska on Abu Selim. Selimin isä. Selimin äiti tuntuu olevan turkkilainen ja Saukkomaan firmasta Tekir google-kääntäjä antaa käännöksen Juovikas kissa.

Nyt Juovikkaassa kissassa näyttää olevan leegio kauniita ja nuoria viestintäalan ammattilaisia - no, ehkä Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittajana helmikuun alussa aloittava Mikael Pentikäinen on jonkinlainen poikkeus. Kun Harri Saukkomaa on lähtenyt Yhtyneistä Kuvalehdistä Taloussanomat kertoo Juovikkaan kissan olevan siivousalan yritys.

Toivottavasti Oikeutta siivoojille! -liikkeen ei ole tarvinnut koskaan puuttua Juovikkaan kissan toimiin.

Olin ensin Pressiklubia katsellessa hajanaisella mielellä. Tyhjentelin astianpesukonetta ja juuri siinä kohtaa, kun olin kumartunut koneen puoleen, Stiller esitteli studiossa olijat. Studiossa oli muslimi, juutalainen ja harras ortodoksi. En saanut selvää, kuka harras ortodoksi oli.

Oliko se ehkä Harri Saukkomaa? Kiinnostavaa, sillä metropoliitta Ambrosius on huonosti kätkenyt kytkentänsä kepulaisiin. Pitääpä googlailla. Ainakin Sitra tykkää näistä molemmista hepuista, sillä ovat olleet kutsutut Suomen elinvoiman lähteet -kehitysohjelman vaikuttajafoorumiin vuonna 2010.

Ja Sitrahan taas toi uusliberaliaa Suomeen Esko Ahon Harvard-muodossa!

Je suis Ahmed

Pressiklubin Abdirahim Hussein Mohamed toi esille oman solidaarisuuskylttinsä. Hän kirjoitti lappuunsa, että Je suis Ahmed - minä olen Ahmed.

 Abdirahim Hussein Mohamed osoitti solidaarisuutensa muslimitaustaiselle poliisille, joka tuli Pariisin terroristin tappamaksi virkatehtävissään.

Vastustamaton oli myös A-Studion Matti Virtanen, jolle annoin kaiken anteeksi jo etukäteen, kun haastatellessaan Aleksander Stubidoa (ällöin kokkari, mitä on koskaan keskitty) tokaisi: "Mitä jäbä dunaa?" Matti Virtanen on nyt siirtymässä Talouselämän puolelle Yleltä ja vaikka hän eilen Pressiklubilla oli sitä mieltä, että Matti Vanhanen (kesk. uuniperunan makuinen mies) oli täysi dorka pyytäessään anteeksi Suomen Sisujen, aseistettujen uusnatsien, julkaisemia profeetta Mohamed -pilapiirroksia, ei töräyttelevästä Virtasesta voi olla pitämättä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi