Ozan Yanar

la 13.12.2014

Söimme jääkaapin melkein tyhjäksi tarkoituksena pestä sen tänään sisältä. Kaappiin ei jäänyt kahvimaitoakaan. Nyt odottelen Mattia maidonhakumatkalta ja kertaan eilen tullutta Vihreätä Lankaa. Maaseudun Tulevaisuudesta pongasin tuoreeltaan Paulon mamman Valamo-jutusta.

Sen jälkeen soiteltiin ja olin taas pikkuisen lähempänä ortodoksista kirkkoa kuin ennen puhelua. Paulon mamma kysyi jälleen, milloin klikkaan itseni Kirkon hallinnoliseksi jäseneksi.

Teppo Kulmalakin Radio Tuupovaara kakkosessaan kertoo olevansa kauempana kirkosta kuin koskaan sitten 1980-luvun. Hymyilytti, kun on kummassakin Tuupovaarapolveilussaan luonnehtinut omaa entistä olemistaan milloin tapuliortodoksisuudeksi, milloin superortodoksisuudeksi.

Ehkä joskus pitää siirtyä vähän kauemmaksi tarkastelemaan.

Juuri kun päätin, että en pidä Kallion puna-vihreistä, pongasin A-studion feministikeskustelusta vihreän Ozan Yanarin. Häntä oli haastateltu nyt myös Vihreän Langan profiiliin. Ozan Yanar on suomenturkkilainen kuudennen vuoden taloustieteen opiskelija ja työskentelee parhaillaan tutkijana SAK:ssa.

Yanar sanoo olevansa sosiaalidemokraatti, mutta ei kuuu demareihin, sillä demarit eivät ole sosiaalidemokraatteja.

Hän mainitsee taloustieteilijöistä Joseph Stiglitzin, joka - vaikka on taloustieteen nobelisti - on kiinnostunut taloudellisesta tasa-arvosta. Stiglitzin kirja minulla on.

No niin. Nyt tuli sitä kahvimaitoa.

 

 

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi