Pia Valkonen

Jaana Pirkkalainen kertomaan uusosuuskunnista

.... ja Kansantaloutta tasan kaikille on la 14.3.2015

to 18.12.2014

Nyt täytyy antaa tunnustus Puurusen Kirstille Iisalmeen vassiin. Minä jo eilen ehdin säikähtää, että Kansantaloutta tasan kaikille -kimara la 14.2.2015 kuivahtaa siihen, että emme saa kiinni Karhun Petriä ja Heikkisen Aarokin tuntui vetäytyneen Savonrannalle. Lisäksi olin antanut eilisestä palaverista jokaiselle eri kellonajan. IPU-pikku Timoa en muistanut lisätä postituslistalle ollenkaan.

Taitaa olla pieni joulutauko meikäläiselle paikallaan.

Puurusen Kirsti kuitenkin lennähti paikalle iloisena ja hymyilevänä sekä ilmoitti suoraan, että rahoittajana haluaa tilaisuudessa roolin. Minä olin jo siihen mennessä hieman pukannut hikeä, että joudunko taas juontamaan. Aaro oli luvannut kysyä Talvivaara-aktiivista Eskelisen Railia juontamaan, mutta eilen ei ollut tietoa, oliko kysynyt. En ollut moneen viikkoon uskaltautunut soittamaan Aarolle, ettei mies kuormitu.

Vassin luennoitsijalle Pekka Sauramolle ei käynyt ajankohta ja oli sitä paitsi jotenkin kärttyisästi sitä mieltä, että oikeudenmukaisesta verotuksesta pitäisi pitää oma seminaarinsa. Siinä vaiheessa järjestelyitä ajattelin, että annetaan koko paskan olla ja mennään semppaan ilman "omaa alustajaa".

Puurusen Kirsti kuitenkin tarttui puhelimeensa ja heilutteli sitä minun pitkäksi venyneen ilmeeni helpotukseksi. Hänellä oli puhelimessaan sekä Anna Kontulan (viisas vas.) eduskuntapuhelinnumero että henkilökohtainen puhelinnumero. Kaiken lisäksi Anna Kontula vastasi puhelimeen!

Vasemmistoliiton kansanedustaja, joka vastaa puhelimeen, voitteko kuvitella! Sellainen löytyi nyt! Saimme heti vastauksen, jota tosin uumoilinkin. Koska Anna Kontula on eduskuntavaaleihin ehdolla, hänellä on la 14.3. jo buukattuna kaksi tilaisuutta Pirkanmaalla.

Kirsti kysyi, olisiko Jaana Pirkkalainen hyvä. Anna Kontula vastasi, että hyvä on. Päätimme kääntyä hänen puoleensa. Aamulla kämmenet hioten kaivoin numerotiedustelusta numeron ja uuden osuuskuntakirjan kirjoittaja Jaana Pirkkalainen lupasi tulla Iisalmeen alustamaan aiheesta uudet osuuskunnat.

Nyt teen kaksi lomautusilmoitusta ja juoksen Meijerin toimintakeskus ry:n viimeiseen hallituksen kokoukseeni. Siis viimeiseen, jossa olen puheenjohtajana. Sen jälkeen joulukahvit ja ravi takaisin kotiin paketoimaan raksamiesten joululahjoja, joita alamme jakaa jo huomenna lomautuslappujen kera.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi