Viikonloppu vain hurahti

Tänään vammaisten, vaivaisten, osatyökykyisten ja
muiden kummallisten työllisyysasioita Jussinpihassa klo 12-14

ma 1.12.2014

Joulukuun puolelle vei. Viikonloppuna en kyennyt edes päivittämään blogia. Jokin virus teki tuloaan ja olin aivan kuin mätä nakki. Vaivoin sain imuroitua alakerran. Matti joutui mopin varteen.

Lueskentelin Hanif Kureishin Olisi vähän kerrottavaa loppuun. Tulin siihen tulokseen, että yläluokasta tuskin on vallankumoukseen, sillä sehän on ainakin Kureishin kertoman mukaan Britanniassa täyspäiväisesti kokaiinissa tai jossain eksoottisemmassa kemikaalissa. Yläluokan haaveet koskevat ainoastaan sm-orgioita, joissa voi toteuttaa itsenään. Minkä jälkeen käyvät avautumassa ja tekemässä identiteettipolitiikkaa psykoanalyytikkojen pakeilla. Sitten rouskutetaan kourakaupalla mielialalääkkeitä.

Voi voi.

Luokista puhuminen on tehty ylipäätänsä mauttomaksi. Näin sanoi Beverley Skeggs Elävässä luokassa, jonka suomeksi ilmestymistä olen odottanut koko blogini ajan. Jos tiedotusvälineet löytävät työväenluokan, se on sellainen kuin tiedotusvälineet toivookin: ennakkoluuloinen, moukkamainen, tyhmä ja taantumuksellinen. Näin sanoi amerikkalainen keskiluokan tuhon huomannut Barbara Echrenreich Skeggsin kirjassa.

Työväenluokan on syytäkin olla ennakkoluuloinen. Sillä tavoin se on ehkäissyt ennalta uusliberalian nielaisun ja sliipatun tyhjäpuheen.

Muistan kuinka täytin joskus 2000-luvun alkupuolella jonkin kuluttajabarometrikyselyn. Kyselyssä selvästi annettiin ymmärtää, että editys ja ennakkoluulottomuus on hysteeristä kuluttamista - että on aina valmis ostamaan uusimman tuotteen, kokeilemaan ja kuluttamaan niin kuin geelitukkainen markkinamulli meitä määrää.

Kaiken huippu oli Suomi-tutkan tai jonkin sen tapaisen sähköpostipohjaisen kulutttajagallupin terveyssidekysely. Vastasin johdonmukaisesti, että X-trapaksut halpamarketin terveyssiteet saavat minut tuntemaan kuukautisten ajan vapaaksi, höyhenenkevyeksi ja elämäniloiseksi. Aivan toistahan se on turvallisen tuntuinen halko jalkojen välissä kuin luterilaisen öylätin oloinen pikkulappu pikkareissa, joiden liimasiivekkeet liimautuivat erinomaisesti - ja takuuvarmasti häpykarvoihin!

Viikonloppuna lueskentelin myös Susanna Kaukista ja katselin tästä Kiteen punkin Auvo Rouvisen kanssa tehtyjä sänkyvideoita. Koska videoiden laatu oli huono, oli pakko kuunnella, mitä Kaukinen ja Rouvinen sanailivat. Kiteen punikki oli myös meilannut Ärräpäihin linkin Jussi Ahokkaan ja Lauri Holapan tekemään Antti Rinteen (sdp, pj. virtahepo) haastatteluun. Tai käsittääkseni videolla olivat Ahokas ja Holappa.

Ketään näistä ei kapakan nurkassa tallennetusta Youtube-videosta juuri erottanut, mutta Antti Rinteen tunnistin äänestä.

Tänään Jussinpihassa Lapinlahdella kello 12-14 puhutaan vammaisten, vajaakuntoisten, osatyökykyisten ja muiden vaikeasti työllistettävien työstä. Tieto on perusoikeus - sekä työ. Tilaisuuden järjestää Lapinlahden vammaisneuvosto. Neuvosto on kutsunut paikalle kaikenkarvaista väkeä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi