Pia Valkonen

Marsipaanisotilas aatonaattona loppuun

ti 23.12.2014

Eilinen kirjoittaminen seisten Iisalmen kirjaston lehtilukusalin pikakoneella keskeytyi, kun Ylä-Savon subcomandante inkarnoitui astraalipartoineen saliin selaamaan Elonkehää. Houkuttelimme toisemme kahville ja tulimme neuvottelun päätteeksi Iisalmen kauppahallissa Väisäsen kotilihan sianlihasämpylöiden äärellä, että nykymuotoinen Voima-lehti on aivan paska.

Päätoimittaja Kimmo Jylhämön potkujen jälkeen nimittäin. Jos ei tahti parane, pitää perua tilaus. Yksi Rauhanpuolustajien järjestölehti riittää tähän talouteen. Voimassa hienointa olivat analyyttiset talousartikkelit sekä talouspaljastukset. Voiman ansiosta printtasin esimerkiksi muistion parlamentaarisesta harmaan talouden työryhmästä, jossa kävi ilmi, että erityisesti Kokoomus ja RKP haluavat jarruttaa harmaan talouden suitsimista.

Katsokaapa tätä: http://fifi.voima.fi/artikkeli/2011/kesakuu/muistio-kokoomus-ja-rkp-jarruttavat-harmaan-talouden-torjuntaa

Mielenkiintoiseen valoon asettuu myös Helsingin lastensairaala -hyväntekeväisyyshanke. Ihmiset hulluna keräävät lahjoituksia, jotta Ilpo Kökkö-Kokkilan vetämä SRV-jättiläinen saa kierrättää rahoja veroparatiisin kautta. Taustalla lienee rakennusteollisuuden masinoima Elinkaari-hanke.

Ilpo Kokkilalla on todella mielenkiintoinen rooli SRV yhtiöt Oyj:n hallituksen puheenjohtajana ja pääomistajana sekä Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtajana.

MOT-ohjelmassa on käyty seuraava kiintoista puhelinkeskustelu, kun toimittaja kysyi veroparasiiteista, SRV:stä ja lastensairaalakytköksistä:

Puhelimessa:
Ilpo Kokkila:
"En lähde kommentoimaan näitä asioita. "

MOT:
"Minkä takia et?"

Ilpo Kokkila:
"Siitä syystä että olen EK:n puh johtaja ja SRVn puheenjohtaja."

Rakennusteollisuus rakentaa yhteiskunnalle vaivattomia vuokratiloja. Ideana on, että valtio ei saa omistaa mitään eikä harjoittaa  liiketoimintaa. Valtion tulee olla suuryhtiöiden vuokralaisia, jotta suuryhtiöt voivat lappaa ihmisiltä kerättyjä äyrejä paikkoihin, joihin verottaja ei pääse niitä tasaamaan.

Katsokaapa tätäkin: http://www.asuntotieto.com/elinkaarimallit/Aineisto/semin_22-4-09/Loppuraportti%2021.04.09.pdf

Vitutti aamulla, kun joulukinkun paistuessa piti tuijottaa Ulpu Iivarin ja jonkun valtavirran talousviisaan ei kun taloustyhmän herra Hyödyn naamaa Ylen aamutelkkarissa. Jokainen studiossa ollut hoki demari-Iivaria myöten uusliberaalia ilosanomaa. Joka toinen sana oli rakennemuutos. Ulpu Iivari sanoinoin viisi kertaa lyhyen ajan sisällä, että nyt tarvitaan rakennemuutoksia.

Jussi Hyöty näkyy olevan joku Front Capital Oy:n päästrategi - Suomen tunnetuimpia markkina-analyytikkoja - väittää Talentum Shop. Mies on kuulema siirtynyt Elite Varainhoidon palvelukseen. Hyöty mumisi samaa mantraa ja Ylen naistoimittaja ojenteli nättejää sääriään leveästi hymyillen.

Rakennemuutosta, rakennemuutosta ja USA:n talouskasvua. TTIP-sopimuskin on saatava ja lisää vapaata kauppaa!

Voi oksetus. Nauratti vielä sekin, että viestintäalan konsultti Ulpu Iivari sanoi keskuspankkien harjoittaneen jo vuosia elvyttävää talouspolitiikkaa. Mitähän ollaan elvytetty? Näöjään EK:n ja SRV:n kaltaisten loiseläjä-Kokkiloiden leveitä perseitä.

Eilen ajoimme Iisalmesta Pohjois-Pielaveden kautta Pajuskylään. Lahjoja ripottelimme postilaatikoihin, sillä olimme liikkeellä pienten lasten nukkumaanmenoaikaan. Huvitti, kun tein saman liikkeen kuin joskus aikaisemminkin. Käännyimme Marian kanssa ajamaan kohti Kyyhkyskylää Joutsenniemen kautta.

Tottahan Kyyhkyskylään vie Joutsenniementie. Onneksi Marialla oli älypuhelin, joka näytti meille sijaintimme.

Aamulla luin Ulla-Lena Lundebergin Marsipaanisotilaan loppuun. Jotain pitäisi keksiä ennen kuin käymme Tikkisen Hannelelle joululahjaksi lähettämäni yllätyskirjan kimppuun. Koetan malttaa odottaa, että Hannele avaa joulupaketin.

Suomen poliittinen taloushistoria 1000-2000

Matista on jouluna enemmän haittaa kuin apua. Mies marisee koko ajan, kuinka häntä joulu stressaa ja kuinka häneltä koko ajan vaaditaan jotain. Niinpä on parasta lähettää hänet kauppaan, hakemaan kuusta, ostamaan Sitikkaan akkua jne.

Laatikoita tehdessä aloittelen Markku Kuisman Suomen poliittista taloushistoriaa vuosilta 1000-2010. Tätä muuten eivät isosiskot usko. Teen itse porkkana-, lanttu- ja kaalilaatikonkin jouluksi. Lisäksi rosollin ilman anjovista Annalle ja muille anjoviksen kera.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi