Loistava ajoitus Venäjän kaupan opiskelulle

pe 24.10.2014

Eilen alkoi MIF:n ulkomaankauppatutkintoon johtava koulutus Kuopiossa. Ensimmäisenä kurssipäivänä kuulin ehkä neljänteen tai kolmanteen kertaan asiakkuuksien hallinnasta. Kuinkas monta johtamisen kurssia olen käynytkään? Yrijetin johtamistutkinnon, Seppo Hoffrénin toimiston toimitusjohtajakurssin ja sitten vielä Talentreen strategisen johtamisen kurssin.

Johtamisen erikoisammattitutkinnon suorittamisen jälkeen kävin Hoffrénin toimitusjohtajakurssin sen vuoksi, että sain pideltyä Mattia sen ajan edes suurin piirtein tuolissa istumassa. Ilman lievää pakkoa mies ei olisi kurssia käynyt. Tottahan mies pompahteli ton tuostakin kuin šampanjapullon korkki ylös ja vastaamaan puhelimeen. Talentreen kurssilla jouduin pidättelemään sekä Matti että firman toista raksamestaria, josta kohta muuten tullee restaurointimestarikin.

Näyttöjä hän on antanut pitkin suurprojektimme etenemistä. Kumpikaan - sen enempää firman taiteellinen johtaja kuin tuotantojohtajakaan - ei oikein ole innostunut kursseista sisätiloissa.

Toisaalta kertaus ei haittaa. Meidän firmassahan asiakas ei aina ole oikeassa emmekä todellakaan kohtele heitä hyvin. Voisikohan tällaisen ajatuksen brändätä? Emme ole asiakaskeskeisiä, vaan rakennus- ja rakennekeskeisiä. Emmekä ainakaan suostu mihinkään lipevään uusliberaalilärpytykseen, joutavaan tyhjään puppuun.

En tarkoita sitä, että eilinen kurssipäivä olisi joutavaa tyhjää puppua. Tarkkailen sitä, miten kurssi kurssilta New management -puppupuhe maailmasta onneksi vähenee.

Alakerrasta kuului äsken leijonankarjaisua muistuttava ääni: "ONKO MINUT ILMOITETTU JOHONKIN POLIITTISELLE KURSSILLE?  Se on muuten peruttu."

Höh, olisin ollut kiinnostunut Kaskikuusen kansalaisopiston aatekurssista Avauksia poliittiseen ajatteluun, jonka olisi vetänyt Juha-Pekka Rusanen. Matinkin sinne ilmoitin, sillä olin viime ja edellisenä lukuvuonna kade Matille, kun Rythin Pentti (SKDL-vas.) haki tämän aina Varpaisjärvelle "viisastelukurssille". Viisastelukurssi oli sikäläisen yhteiskuntaopin opettajan vetämä yhteiskuntafilosofian kurssi.

Minähän en sellaiselle tietenkään päässyt. Nyt pääsisin, sillä Maria asuu viikot Kuopiossa.

Ulos en taida mennä. Harmaata ja tuulee, mutta se on pukeutumiskysymys. Eilen illalla tuli kurssin päälle vatsatauti, joka on kiertänyt meillä koko viikon. Ihmettelinkin, miksi eilen ei ruoka oikein maistunut Cumuluksessa. Kahvi kuitenkin vaikuttaisi pysyvän sisässä, mutta muuten on aivan hutera olo. Matti ja Anna lähtevät iltapäivällä Isoonkyröön lentispeliin.

Anna on ollut kipeänä keskiviikosta lähtien, mutta jospa tyttö olisi huomenna pelikunnossa. Siivotakin pitäisi.

Soitin eilen autosta täkäläisen Kokoomuksen Eero Lehtolalle. Oli kansalaisopiston järjestämässä Kaksi vuotta vaaleista -keskustelussa. Lehtola sanoi keskustelussa, että tilastojen valossa Lapinlahdella on hyvät vammaispalvelut. Kutsuin Lehtolan seuraavaan vammaisneuvoston kokoukseemme kertomaan asiasta enemmän.

Ensi viikon kokous ei hänelle sovi. Lupasin palata puhelimitse asiaan viikolla 45. Sitten on jo tiedossa seuraavan kokouksen ajankohta ja kokouskin on sopivasti Lapinlahdella. Harmi, ettei meiltä vassareista kokouksessa ollut peruspalvelulautakunnan puheenjohtajaa. Meillä Mehtosen Reetan kanssa olisi ollut hänelle kovinkin paljon sanomista.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi