Pia Valkonen

Nyt ei ehdi paljoa blogia kirjoittelemaan

ti 5.8.2014

Oikeustaistelija Jukka Kemppinen häipyi vesi-Suomeen viime viikolla ja piti muutaman tauon blogissaan. Olin jo aivan varma, että oli saanut maalla ja helteessä sydärin. Selvitti sitten meille lukijoilleen, että jokin Nokian härveli oli sanonut yhteistyösopimuksensa irti.

Minäpä vaikenen kohta kuin muuri tai Väinö Linna. Tein nyt toista kertaa suuresta urakastamme verottajalle ilmoitusta. Halusin ilmoittaa sekä oman väen että alihankkijamme työntekijät. Aivan varmasti - nyt kun pusasin lomaketta, aloita alusta vittuvittuvittu varmasti viisitoista kertaa - viimeinen alihankkijamme tiedoilla täytetty lomake meni omien työntekijöidemme päälle.

Lisäksi olisi naurattanut, ellei olisi tehnyt mieli itkeä raivosta. Meidän pääurakoitsijan on tiedettävä jopa sekin, milloin aliurakoitsijoidemme työntekijöiden työsuhde päättyy. Koetin panna kaikille toiveikkaasti vuotta 3333, mutta järjestelmä herjasi: "Vuosiluku on liian suuri!"

Olisi nyt samalla sanonut, että missään rakennusalalla ei enää ole pitkiä työsuhteita.

Meilläpä on palveluksessamme työntekijöitä, jotka ovat olleet tässä firmassa yli kymmenen vuotta. Panin myös merkille, että aliurakoitsijoillamme on listoillaan restaurointimestareita pari ja restaurointikisälleitä tiu. Tällainen osaamisen ryväs on nyt Vieremän luterilaisen kirkon parissa. Meidän palkkalistoiltamme löytyy jopa rakennuskonservoija.

Oikeasti. On todella hyvä, että rakennusalan valvontaa lisätään, mutta me, jotka jo hoidamme velvoitteemme, koemme kyllä lähinnä vittuiluna sen, että taas on verottajan atk-idiootit keksineet sellaisen nettilomakkeen, jonka täyttöohjeissa puhutaan hämärästi nörttislangia.

On jotain tietueita ja voi vittuvittuvittu, vaikka sun mitä.

Olen ennenkin koettanut kommunikoida tällä toimittajan järjellä verottajan kanssa. Löysin tällaisen kirjoituksen vanhalta ulkoiselta kovalevyltäni:

Keisarille se, mikä keisarille kuuluu
- jos vain joku ottaisi tiedot vastaan

Hyvä Jarmo Taskinen (toivottavasti tämä viesti ohjautuu sinulle verohallinnon sähköiseen asiointiin), täällä Lapiomiehen konttorilla näitä asioita näpyttelee nyt Lapiomies tmi:n yrittäjän vaimo Pia Valkonen. Joten tämä viesti tulee nyt Pia Valkoselta Matti Valkosen postista.
Koetin mennä, Jarmo, lähettämästäsi sähköpostilinkistä www.tyvi.fi  eteenpäin. Pääsinkin jo aika pitkälle, kun viestissäsi olit lähettänyt minulle Lapiomiehen käyttäjätunnuksen. Nyt ymmärrän, miksi emme Jydacomin palkanlaskentajärjestelmätoimittajan kanssa päässeet palkkatietoilmoituksia ensimmäisellä yrityskerralla lähettämään. Meiltä puuttui käyttäjätunnus.
Koetin Tyviin sisään Eteran sivuilla käyttämälläni käyttäjätunnuksella. Koska järjestelmätoimittaja väsyi roikkumaan kanssani puhelimessa tämän asian tiimoilta, päätimme lähettää teille yrityksemme palkkatiedot cd:llä.
Lienevät tulleet?
Kuitenkin olisi ihan mielenkiintoista päästä tekemään ilmoitukset www.tyvi.fin kautta. Tänään asia kuitenkin tyssähti siihen, että en löytänyt salasanalistan numerosarjalistaa. Minulla on siis salasana paperille kirjoitettuna sekä myös pääkäyttäjäsalasana. Olen ne omin käsin vuosi sitten jonkun puhelinneuvonnan perusteella ilmeisesti kirjoittanut, sillä käsiala on minun.
Mitään muistikuvaa siitä, minne nämä salasanat kuuluvat, ei minulle ole. Mutta selvisipä nyt tuonkin lappusen tarina ja syvempi merkitys.
...
Joten arvaapas, mitä nyt olisin vailla? Sitä salasanojen numerosarjalistaa... Eiköhän tämä tästä vielä ennen kuun loppua.

Hyvää päivänjatkoa
toivoo
Lapiomiehen konttori

PS. Tämä viesti ilmestyy mukaeltuna www.ortodoksi.net/piian loki -blogissa. Oletko muuten sinä lukenut Helsingin Sanomista Toni Ervamaan kolumnia The British Telecommunicationista ja siitä, kuinka suuryritykset sekä varmaan meillä myös verottaja linnottautuu niin, ettei itse asiassa enää tarvitsisi palvella ketään?

 

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi