Pia Valkonen

Työtietokonehalvaus

ti 12.8.2014

Eilen illalla piti piileskellä kantarellimetsässä, sillä en voinut olla Marian ensimmäisenä asuntolailtana kotona. Kannatti, sillä löysimme tämäniltaiset kastikesienet. Ne olivat kuivia kantarellin nakkeloita, joita esittelin Luotolahdentietä vastaan hölkänneelle venäläiselle miehelle.

Kaikista maailman ihmisistä lapinlahtelaisen peräkylän perätiellä tulee vastaan Venäjän kansalainen. Tämä kiitti kohteliaasti vinkistä, kun sanoin, että tuolla oikealla puolella tietä niitä on kosolti, kannattaa käydä keräämässä.

Tänään tulee vettä kuin yhden entisen anopin takapuolesta. Hänen nimensä oli Esteri. "Ollos iäti muistettu hän, sillä oli pelottava mustanpuhuva matroona, joka piti katraansa Herran Kurissa ja Nuhteessa."

Olen tietokonehalvauksen vallassa edelleen. Päivän sätky oli, kun työtietsikka ei käynnistynytkään. Eikä kopiokone. Meni jonkin aikaa ennen kuin tajusin, että reissun vuoksi kaikki UPSItkin oli kiskottu seinästä. Piti hieman ryömiskennellä lattialla ennen kuin sain sorvit auki.

Eilen Vieremän kirjastolla jäi kesken se, kun kerroin, että Juha Hurmeen Nyljetyissä ajatuksissa toteutuva draamaidea antikliimaksista todentui Petri Kotwican (haha ja anteeksi - eilen kirjoitin ohjaaja-käsikirjoittajan nimen totally pieleen) Mustassa jäässä.

Elokuvassa typerä, nuorten naisten perään kuolaava, aviomies lähtee ajamaan rakastajatartaan takaa sekä viskissä että unilääkkeissä. Hän ajaa autonsa puuhun. Kun katsoja arvelee, että jahas, se oli nyt sitten tässä, avautuu auton ovi ja melko selvän oloinen miekkonen kömpii autosta ulos ja rakastajatar töksäyttää surrattuaan autonsa sähköikkunan hivenen auki, jotta: "...Oletkos kunnossa?"

Patologinen pettäjäaviomies siihen, että joo. Tyrskähdyttävää. Varsinainen antikliimaksi, sanon. Rattijuoppoja muuten molemmat, pettäjäarkkitehtiaviomies ja hänen rakastajattarensa, arkkitehtiylioppilas, mikä myös merkille pantakoon. Yläluokkaisia rattijuoppoja.

Juri Trifonovin Talon Rantakadulla olen aina tahtonut lukea. Löysin eilen yhden Trifonovin Vieremän kirjaston kierrätyshyllystä. Kirja tuli minulle tärkeäksi Moskovan-opiskeluvuonna, sillä Marian kummi-Riitta, joka myöhemmin tuli raatelevassa työelämässä ja hyeenamaisessa mediamaailmassa umpihulluksi, siitä aina puhui.

Ilmeisesti kirjassa on niitä Moskovan kulmia, joita Riitta-kummin kanssa kolusimme. Jostain syystä miltein 25 vuoteen aika ei ollut kypsynyt sen lukemiseen, mutta nyt olisi!

Ja Kate Bush laulaa Humisevasta harjusta näin:

Out on the winding, windy moors
We'd roll and fall in green
You had a temper, like my jealousy
Too hot, too greedy
How could you leave me?
When I needed to possess you?
I hated you, I loved you too

Bad dreams in the night
They told me I was going to lose the fight
Leave behind my wuthering, wuthering
Wuthering Heights

(Chorus x2) Heathcliff, it's me, Cathy, I've come home
I'm so cold, let me in-a-your window

Ooh it gets dark, it gets lonely
On the other side from you
I pine a lot, I find the lot

Falls through without you
I'm coming back love, cruel Heathcliff
My one dream, my only master

Too long I roam in the night
I'm coming back to his side to put it right
I'm coming home to wuthering, wuthering,
Wuthering Heights

(Chorus x2) Heathcliff, it's me, Cathy, I've come home
I'm so cold, let me in-a-your window

Oh let me have it, let me grab your soul away
Oh let me have it, let me grab your soul away
You know it's me, Cathy

(Chorus x3) Heathcliff, it's me, Cathy, I've come home
I'm so cold, let me in-a-your window

Alan kopioida vanhoja laskuja eräälle asiakkaallemme tai toisin sanoen tehdä jäljitystyötä, jonka johtolangat menevät valitettavasti nyt tilintarkastajamme konttoriin. Siellähän viime tilikausi ja sen kaikki mapit nyt ovat. Sitten voisin ainakin järjestellä läjeihin viime palkanlaskukauden tuntiraportit.

Ei ole vielä sielu tullut Pietarista pois. Ja aivot ovat helteessä huonosti nukutuista öistä sumussa.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi