Pia Valkonen

Työt käyvät päälle

ti 1.7.20141.7.20141.7.2014

Matti menee yötöihin Luikonlahden rikastamolle. Minä joudun sen vuoksi huomenna tekemään ihan oikean työmaakäynnin ja prokuroimaan. Tänään toiselle raksamestarille todistus vastaavan työnjohtajan töistä ja laskelma Lähivakuutukselle siitä, kuinka paljon palkkoja aiomme maksaa tänä vuonna?

Eilen pihassa kävi ihminen, joka sanoi olevansa yhtä lailla ilman sosiaalista piiriä kuin mekin. En ehtinyt huutaa tämän perään, kun tämä loikkasi autoonsa jättäen käteeni paketin, voisiko tämä olla meidän sosiaalinen piiri.

1990-luvulla oma sosiaalinen piirini ja ystävistöni oli erillään poliittisesta toveristosta. Tosin 1990-luvulla poliittiset vasemmistotoimijat eivät olleet edes tovereita. Ajan henki oli sellainen. Yksilöhenkinen vassuleissakin.

Löysin äsken vanhaan jengiin, ystävistööni, kuuluvan Vainikan Riitan kirjoittaman helpon kanaohralaatikon ohjeen. Koetan sitä tänä iltana. Vainikan Riitta teki kanaohralaatikkoa piknik-evääksi Korkeasaareen, kun kävimme Leonidin ja tyttöjen kanssa Helsingissä. En muista, missä olimme yötä. Ehkä Riitan luona.

Pennasen Kaijalta kysyin joka kerta kaalilaatikon ohjetta, kun sellaista keksin tehdä. Nyt osaan kaalilaatikon jo ilman Kaija-tätiäkin. Ikkunanpesuohjeet saan klovni-runoilijalta, Päällikkö Suurelta Saappalta, sillä tänään kertoi saaneensa veljeltään uudet kumpparit - kokoa vaatimaton 47.

Voi kun pääsisi vielä vanhan jengin kanssa vielä Konevitsaan. Siis elossa olevien. Hannulan Ulla viestitti, että Iisalmen Sanomissa oli ollut kirjoituksia juttuun Marian kiusaamisesta ja dallarin hajottamisesta. Pitää etsiä lehti. Taustalla lassillista mussiikkia, vaikka olisinkin yhtä huvittava, kun kellosepän Anni.

Varpaisjärveläisen kellosepän rouva, Anni Ryynänen, osti eräältä sikäläiseltä toimeliaalta ja yritteliäältä pikku pojalta lakkoja. Poltti ne pohjaan ja väitti, että pojan myymät lakat ovat pahanmakuisia. Lisäksi kellosepän Anni osoittautui nousukkuudessaan lähes liikuttavaksi, kun tuumaili: "Minä sitä on ruvennu tykkeemään tuosta lassillisesta mussiikista."

 Juokse, hullu, juokse

Ihana vekotin tämä tabletti. Kuuntelin ruokaa tehdessä Ylen Areenalta kaksi Schatzia ja nyt avasin tämän kommentoidakseni uusimmassa Voima-lehdessä ollutta juttua Mehiläisen irtisanotusta psykologista Aku Kopakkalasta. Kopakkala harrastaa ultrajuoksua eli ylipitkien matkojen juoksua. Matti nyt Rokuan kuntotukset käytyään on propagoinut intervalliharjoittelun puolesta.

Olen kapinoinut pulssin nostatusta vastaan, sillä pelkään sekä Matin että oman sydämeni halvausta. Eilen kuitenkin aloitin juoksemisen. Salaa. Ja toivon todella, että kukaan ei näe minua. Siinä ovat massat liikkeellä. Mutta lähes salaperäinen vaikutus juoksulla ja pulssin nostolla on.

Sen olin kyllä huomannut hiihtäessäni. Aivoihin vain alkaa virrata happea.

Kopakkala sanoo Jari Hanskalle, että juokseminen on maaginen keino mielenterveyden hoitoon. No, ensin juoksen 50 metriä kerralla ja sen jälkeen lähetän tekstarin. Ehkä kunto ja pään terveys tästä vielä. Tabletti on kyllä ihana. Maria haluaa pissalle enkä tiedä, miten tekstimuotoilut pannaan tässä päälle. Poistun.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi