Pia Valkonen

Kaikki asiat eivät tulleet käsitellyksi

Mutta sähköpostin luin täällä Pielaveden kirjastossa

pe 25.7.2014

Olin kahvilla tänään erään lukijani kanssa. Ei ihan onnistunut muiluttaa tätä suklaakakkuisille, mutta Kahvila Unelmaan hänet vielä vien, sen vannon. Toivon eräästä lukijastani itselleni ystävää. Koska oli mieluiset kahvitreffit, sain lenkillä juostua. Nyt intervallini ovat huomattavasti pidemmät. Jaksan juosta yhtä soittoa ainakin 15 sekuntia.

Enkä jäänyt syömään mustikoita. Muutaman mansikan kyllä nappasin suuhuni. Pimu ihmetteli kiirettäni, mutta ehti suorittaa omat viestintäliikkeensä ja muut koirantoimensa.

Jotain asioita jäi näillä kahvitreffeillä käsittelemättä.

Sitten tukka putkella Mariaa tuomaan ratsastusterapiaan. Helle on liuottanut aivoni. Kypärä jäi kotiin.

Tulin tänne Pielaveden kirjastoon lukemaan päivän Kemppisen - kirjoitti tervehtimisestä taas hauskasti assosioiden. Työsähköpostinikin luin enkä jäänyt kiinni Ärräpäihin. Kemppisestä pidän sen vuoksi, ettei koskaan todellakaan voi blogimerkintänsä ensi rivistä päätellä, mihin blogistin seurassa joutuu. Laura Honkasalon Siniseen kirjahyllyyn olen myös ihastunut, sillä näköjään tunnen kirjailijan isäpuolen. Tai pidän tätä ortodoksisena uskon veljenäni.

Isäpuolella on aivan kamala huunorintaju. Pidän sellaisesta. Hän kehotti Ärräpäissä meitä syömään ostamamme hevosen. Itse asiassa niin olen miettinytkin. Kaikkein egologisinta liharuokaa olisi syödä täysin palvellut lehmä, kana tai hevonen - eikä kasvattaa ketään syötäväksi.

Kirjailija Laura Honkasalo oli löytänyt Aino Kallaksen jo nuorena tyttönä. Minä vielä jokin aikaa sitten luulin, että Aino Kallas on virolainen oopperalaulaja, jolla oli vain jotain L Onervan ohimenevää sutinaa Eino Leinon kanssa. Lisäksi Laura Honkasalo lähettelee ihmisille oikeita kortteja ja kirjeitä sekä rakastaa postimerkkejä.

Siinä mielessä olemme kuitenkin kirjailijan kanssa eri linjoilla, että minusta taidetta saa vallan hyvin olla postimerkissä eikä minulla olisi mitään sitä vastaan, että saisin kirjeen, jonka kuoressa olisi Touko Laaksosen takapuoli.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi