Pia Valkonen

Luokkakokous

Viimeinen tällainen päivä ennen kesätaukoa

ke 11.6.2014

Tänään vielä Meijerin työväenluokan kokous. Luokkakokous suorastaan. Tämän jälkeen Turusen Pekkakin pääsee aktiviteeteistään kesälomalla. Tosin Pekka-parka todennäköisesti joutuu vielä huomenna illalla lusimaan Hoijakassa yhden palaverin, jonne minä en pääse.

Viime yön valvoin. Meni yö miettiessä, miten jaksan tämän päivän. Taitaa olla aktiviteettiloma tarpeen itse kullekin.

Loppukesästä on luvassa vain kivoja juttuja tai kohtuullisen kivoja juttua. Saan olla ständi tai vaalirekvisiitta Pohjois-Savon kahden vasemmistonaisen Punainen Tupa -kiertueella. Kiertue ei erityisen anarkistinen ole - voihan semmoinen olla ihan hyväkin juttu. Joitain heinäkuun viikonloppuja koetan varjella toiminnalta ja pakollisilta menoilta.

Mennään, jos huvittaa jonnekin, mikäli ylipäätänsä huvittaa mennä minnekään. Jos ei huvita mennä minnekään, mennään Limaniemeen lojumaan. Tai no, Matti ei kykene lojumaan. Jotain hirsiä se sielläkin vääntää paikoilleen.

Taisin jossain kohtaa ennen EU-vaaleja huomata kirjailija Tommi Melenderin hurmaantuneen Thomas Pikettyn 21. vuosisadan pääomasta. Melender kirjoittaa blogissan näin: "...Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että menneisyydessä kasaantunut varallisuus kasvaa nopeammin kuin tuotanto ja palkat, mikä ruokkii taloudellista eriarvoisuutta. Sama mekanismi myös muuttaa menestyvät yrittäjät ajan myötä koroillaeläjiksi." http://antiaikalainen.blogspot.fi/2014/04/paluu-balzacilaiseen-aikaan.html

Olen koettanut sanoa tätä. Muun muassa Heikki Patomäelle, kun kyyditsin tätä vaalikiertueellaan Lapinlahdelta Rautavaaralle ja tämä puhisten twiittaili puolustusministeri Carl Haglundin kanssa tietokoneellaan meidän Antiikkia, antiikkia! -Saabin pelkääjän paikalla. Sanoin jotain sellaista, että pitää miettiä, miksi uusliberalismi on.

Uusklassisen taloustieteen tarkoitushan oli hyvä - jos ei oteta lukuun sitä, että tarkoituksena oli myös kommunismin ja etenkin kommunistien kitkeminen pois maailmantalouden kartalta. Mutta hurja arvaukseni oli, että uusliberalistit tahtoivat laiskan pääoman liikkeelle, tuottamaan investointeja ja murusia lopulta ravintoketjun alapäähän - köyhille.

Maailmaan vain syntyi korollaeläjien laiska luokka. Laiskasta ja vanhanaikaisesta pääomasta tuli hysteeristä ja se kylvi ympäri maailmaa lähinnä tuhoa, joka on kaikkea muuta kuin luovaa. Korollaeläjien ts. sijoittajien luokka sekä korkeapalkkajohtajat keräsivät kerman ja kaivelevat nöyhtää sampanjavispilöillä navastaan veroparasiiteis... ei kun veroparatiiseissä.

Köyhät jäivät nuolemaan rikkaiden varpaan välejä. Heistä ajatellaan nyt maailman palvelutyöväenluokkaa. Siksi kokoomusta eivät tuloerot haittaa. Luovan luokan niljakkeilla on pelifirmoissa hyvät palkat. He voivat ostaa itselleen laatuaikaa palkkaamalla henkilökohtaisia kokkeja, personal trainereita, lasten- ja vanhustenhoitajia sekä koirahierojia.

Toisin sanoen piikoja ja renkejä. Orjapalkalla tietenkin.

Kokous ohi, kesä voi alkaa...

Taitaa olla energiat vähän vähissä, mutta hyvin kokoukset menivät. Kalenterissa oli tälle päivälle kolme perättäistä merkintää ja sitten vielä aikataulutuskuvio Marian fysioterapian ja avustajan kanssa. Jotenkin oli niin monimutkainen juttu, että meni viime yö valvoessa.

Jos Marian fysioterapeutti tulee tuolta ja vapaa-ajan avustaja ei pääse edellisestä menostaan, pitää minun ensin juosta Meijerille, panna kokous alulle ja sitten tulla tsekkaaman tilanne kotona ja ja ja ja ja. Tätä rataa kävin yöllä läpi askelkuvioitani.

Ihan kun se olisi jotain auttanut. Nyt alkoi järjestötoiminnasta LOMA!!!!! Turusen Pekka tosin jäi äsken Meijerillä selaamaan kalenteria, että ensi viikolle hänelle naksahti letunpaistonakki Jussinpihassa. Minä sanoin Jehovan todistajien Raamattu-kotipalvelulle, että tulkaa ensi viikolla ihan mihin aikaan tahansa. Kalenterissa ei ole mitään. Olen paikalla, jos olen.

Palkanlasku - sen yhden ulkopuolisen työntekijän - on aina kesken tai aiheuttaa ärtymystä joka tapauksessa koko viikoksi, joten tulkaa, menkää, tehkää - ihan niin kuin haluatte, mutta mulla ei ole yhtään kokousta ennen elokuun puoliväliä!

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi