Haluatteko äänestää koulukiusaajaa, joka tykkää Natosta?

Alexander Stubbin juuret Käkisalmessa

ma 5.5.2014

Alexander Stubbista (kok. pj- ja meppiehdokas) oli viikonloppuna pitkä ja perusteellinen henkilöjuttu Hesarissa. Jutussa selvitetään perusteellisesti Stubbin sukujuuria. Hänen isänsä on syntyisin Laatokan rannalta Käkisalmesta. Mielenkiintoista myös on, että Stubbin brittivaimo aloitti juuri työnsä Sanoma-konsernin juristina.

Stubbista tehty juttu on muikea lisä tyypin 100 000 euron vaalikampanjassa.

Koetan nyt lukea henkilöjutun netti-Hesarista jysähtämättä maksumuurin taakse. Samalla seuraan toisella silmällä Ylen persupäivää.

Nyt jo huomasin kiintoisan seikan. Aamu-TV:n Kirsi Heikel ei kestä ilmeisesti yksityistämisasioiden käsittelyä. Persujen meppi Sampo Terho kertoi, että hänestä ei välttämättä ole hyvä asia, jos EU päättää säätää ukaasin junien kaukoliikenteen yksityistämisestä.

Heti, kun Terho oli saanut sanottua tämän, Heikel komensi jämysti: "Mennään eteenpäin!" Tulikohan korvanappiin käsky korkeammalta taholta: "Persu ei saa profiloitua yksityistämisen vastustajana ja yksityistämisestä ei sitten puhuta sanaakaan."

Jostakin netti-Hesarin kätköistä eilen pulpahti facebookiin juttu, jossa Marko Junkkari ja Juha-Pekka Raeste tenttasivat Stubbia siitä, että tämän sanotaan olleen koulukiusaaja. Stubb haluaisi halata kiusaamiaan koululaisparkoja. Lohduttaa varmaankin. Samassa jutussa Stubb tahtoi pusia ja halia Paavo Arhinmäkeä (vas.pj.) siitä, että Arhinmäki oli ihmetellyt, kuinka Stubb nykyisessä virassaan pystyy urheilemaan niin paljon.

Stubb vastasi vittuilemalla Arhinmäen sammumisesta. Arvelen, että Arhinmäki sammui enemmänkin unenpuutteen kuin viinan takia.

Arvelen, että Stubbin ei ole koskaan tarvinnut valvoa, kun lapsensa olivat pieniä. Lisäksi hän halusi Suomen Kuvalehden jutussa tehdä lapsia haastattelijan Umayya Abu-Hannan kanssa, kun oma vaimonsa ei halunnut enää lisää lapsia. Kiintoisaa.

"Umayya, ei sinun tarvitse adoptoida! MInä haluan kolmannen lapsen ja vaimoni ei. Voimme tehdä yhteisen lapsen", Stubb keksii. "Ajattele miten hyvät geenit sillä olisi!" (SK Mies Strasbourg-hävinneen päiväkirja 1/2005)

Natosta Umayya Abu-Hanna kirjoittaa seuraavasti: "En ymmärrä Stubbin ajattelua. Minun mielestäni 'tykkään Natosta' voi muuttua luodiksi siskoni lapsen päähän. Ei Nato ole minulle tykkäämisen asia." (SK Mies Strasbourg-hävinneen päiväkirja 1/2005)

Mikseivät Uutisvuoto tai Pressiklubi koskaan tartu idiootteihin kokoomuslaisiin?

Muistan lisäksi Stubbista jommankumman keltalehden jutun, jossa tämä poseerasi kuin arjalainen Leni Riefenstahlin natsipropagandakuvassa. Nyt Stubb on jotenkin kummasti rypistynyt. Harmaantunut, vakavoitunut ja muuttunut vähemmän kauniiksi.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi