Pia Valkonen

Merja Kyllönen johtaa ovensuukyselyitä

ke 14.5.2014

Lennähdin tulvan ylitse Takalistontietä tänne Varpaisjärven kirjastolle. Palautin Säädyllisen murhenäytelmän takaisin. En päässyt siitä alkua pidemmälle. Kerronta on niin yksityiskohtaista, että näytelmää lukiessä jäisi EU-kampanjointi tekemättä, lapset syöttämättä ja Meijerin ongelmat ratkaisematta. Pitää lainata kirja sitten, kun ei ole näin hötinä.

Kävin äänestämässä äsken, kun ennakkoäänestyspaikalle nyt osuin. Äänestin Heikki Patomäkeä. Päätin niin ennen kuin Pia Lohikoski (vas.) asettui ehdolle. Minähän olen kuuluisa siitä, että jos jotain päätän, en päätöstäni pyörrä. Naurua tähän kohtaan.

Parkkeerasin Aku-pakun nyt pussiin. Pitää katsoa, pääsenkö nurmikon läpi viereisen rivitalon pihaan. Peruuttaa en osaa peilien avulla. Kohta pitää lentää takaisin Meijerille. Eilinen hallituksen kokous jatkuu vieläkin.

Ihmiset puhuvat Merja Kyllösen (vas.) Lapinlahden-vierailusta. Tämän havaitsin aamulla terveyskeskuksen ovensuukyselyllä. Jo toinen lapinlahtelainen ei-vassari tuli kehumaan minulle Kyllöstä. Sanoin, että veikkaukseni mukaan, jos kerta Vasemmistoliitosta joku läpi menee, se on Kyllönen. Li Anderssonistakin puhuttiin tänään teekoon odotushuoneessa - ja Jutta Urpilaisesta (sdp).

Ihmeteltiin sitä, että poliitikon työ ei ole ihmisen työtä. Ei voi olla oikein, että poliitikon työssä joutuu uhraamaan oman elämänsä täysin lapsentekoineen ja muine normaaleine kuvioineen. Sekin on totta, mitä Soile Väisänen (SS-lehti) viikko sitten kakkosen yliössä kirjoitti: lapsien vuoksi edelleen politiikasta jäävät pois naiset.

Ehkä Pia Lohikosken perheessä asetelma on toinen. Aviomies pysyy taustalla.

Toisaalta olen myös sitä mieltä, että politiikkaa ehtii tehdä myöhemminkin.

Soitin matkalla tänne Eilina Gusatinskylle. Olisin kysynyt vielä ne kysymykset, jotka jäivät lauantaina Lapinlahdella kysymättä. Samaan aikaan oli Heikkisen Aaro soittanut alle. Gusatinskylle lupasin soittaa myöhemmin, kun oli huono hetki, ja Aarolle soitettuani tämä sanoi, että soittaa myöhemmin.

Eilen pääsin aika pitkälle puolustusministeriön Venäjä muutoksessa -mietintöä. Katsoin myös Ajankohtaisen Kakkosen Venäjä-illan molemmat osat Areenasta. Se poistunee efiiristä tänään tai huomenna.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi