Pia Valkonen

Paavo Väyrynen tänään Lapinlahden kunnantalolla

Meno- ja lukuvinkkejä

ti 6.5.2014

Ylä-Savon subcomandante Marcos soitti eilen aamupäivällä ja sanoi, että toveri Vanhempi Huoneenrakentaja oli soittanut. Oli kertonut, että Paavo Väyrynen (EU-ehdokas, kepu You know?) tekee Savoon superkiertueen tänään. Aloittaa Nilsiästä ja päättää sen Lapinlahdelle. Käy joka paikassa - muun muassa Iisalmessa - välillä.

Mietittiin yhdessä puhelimessa, mitä kysyä Väyryseltä. Minä kysyisin IMF:n ja troikan vaikutuksesta EU:ssa sekä Olli Rehnistä (oik.kesk.), jonka IMF näytti jättäneen yksikseen. Timo Harakan (demari-dandy) EU-viestin kärki vaikuttaa sojottavan Olli Rehniin. Koetin eilen vielä haroa netistä, milloin Harakka tulee Varkauteen ja muualle tänne. Piti tulla ensi viikolla.

Jonkinlaisen Harakan rundikalenterin löysin demareiden sivuilta, mutta hämmentävää siinä oli se, että tilaisuudet olivat sikin sokin. Eivät kronologisessa järjestyksessä. No, Patomäen kanssa leikkauskriittinen yhteisviisu Savossa ei onnistu. Rundiaikataulunsa sivuavat toisiaan, mutta eivät leikkaa.

Eilisen aamun puhelinkokouksessa sanoin Aarolle, että katsoo illalla MOT:n. MOT:n Hannu Sokala pöyhi EU:n syntyä. Tutut kuviot Euroopan teräs- ja hiiliyhteistyöstä, mutta oikeastaan uutena tuli USA:n niin vahva vaikutus toisen maailmansodan jälkeisine Marshall-apuineen. Kommunismia siinä näytään padonneen.

Sokala oli ottanut MOT:iin Itsenäisyyspuolueen Antti Pesosen. Korostin ja alleviivasin Matille, että tunnen nämä Pesoset. Tapasin pariskunnan Oulussa viime kesänä Kansanvallan merkkipäivän tilaisuudessa.

EU:n tarkoitus
edistää yhtiövaltaa

Nimittelemme perheessämme demareita selkärangattomiksi matelijoiksi - ei siksi, että Mattini ei koskaan tullut toimeen peruspalvelulautakunnan puheenjohtajakaimansa kanssa - vaan sen vuoksi, että Suomenkin sosiaalidemokraatteja koulutettiin jenkkien rahoilla toisen maailmansodan jälkeen nimenomaan patoamaan kommunismia.

Pitää hankkia käsiin tutkija Mikko Majanderin kirja Demokratiaa dollareilla. Majanderin mukaan Yhdysvaltojen tavoitteena oli estää Suomea joutumasta kommunistien käsiin, joten länsiapu ja sen ympärillä pyöritetty liiketoiminta kattoivat toisen maailmansodan jälkeisinä vuosina valtaosan SDP:n kuluista.

Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA:n apua alkoi virrata jo vuonna 1949 ja apu käytettiin kenttätyöhön kommunisteja vastaan. Tämä on nyt vaikeaa ja monimutkaista, mutta arvostan alkuperäisiä, rehellisiä ja aatteellisia sosiaalidemokraatteja, kuten Alpo Ollila, Jalo Borenius tai Seniorivaikuttaja, josta käytän asemansa vuoksi vain nimimerkkiä.

Oikeistodemarit toistelevat toistelemistaan päästyään EU:ta rauhanprojektina. Ok, olen valmis myöntämään, että Ranska ja Saksa on saatu rauhan tielle, mutta kyllähän nyt EU-yhtiövaltiaat lietsovat itse luokkasotaa. MOT:n siteeraama Guardian-journalisti David Cronin rinnasti sanan kilpailukyky luokkasodan julistukseksi.

Demarit kaipaisivat nyt mielestäni hieman kapitalismin analyysiä. Marxin tutkimus ei olisi heille pahitteeksi.

Me synnytimme
persut ihan itte

En arvosta matelijamaisia tyhjiödemareita, jotka muuttuivat vähitellen uusliberaaleimmaksi kuin varsinaiset uusliberaalit itse. Sekä sormeilivat etäispäätteidensä avulla vastaperustetun Vasemmistoliiton sääntöjä, jotta puolueesta puhdistettaisiin SKP:n jäsenkirjan säilyttäneet.

Sanon tässä sen nyt tuhanteen kertaan. Matelijademarit ja me lussuvassulit saamme syyttää itseämme, että työväenluokkaiset ihmiset äänestävät persuja. Tarmo Kunnaksen Fasismin lumouksesta opin, että fasistisessa puolueessa tärkeintä on se, että massat seuraavat johtajaa - riippumatta siitä, onko johtajalla jokin agenda.

Fasistinen puolue on autoritaarinen sekä antidemokraattinen ja korostaa nationalismia myyttisyyteen asti. Panen kyllä merkille Timo Soinin signaalit vasemmistotaustaisille äänestäjilleen: kannattaa esimerkiksi julkista terveydenhuoltoa. Mutta kyllähän persuilla ideana etupäässä on, että johtajan tahtiin marssitaan.

Persujen Joensuun-puoluekokouksen kommentoijat, lähinnä Maaseudun Tulevaisuuden kokoukseen lähettämät toimittajat, panivat merkille sen, että puolueohjelmaa ei kirjoiteta mitenkään demokraattisesti ja prosessoiden. Persuilla ei ole olemassa demokraattista järjestömankelia, joka Anna Kontulan epäluulosta huolimatta saattaakin olla hyvä asia.

Koska persut vetoavat voimakkaasti putoamisvaarassa olevaan keskiluokkaiseen ihmiseen, se on protofasistinen. Proto tarkoittaa ensimmäistä versiota. Toivottavasti Timo Soini osaa padota seuraavan version - päivityksen. Tulimme nimittäin vapun päivän Vanhan Jengin keskusteluissamme siihen tulokseen, että persut sinänsä ovat hyvä olla olemassa.

Puolue sisäsiistii tyylipuhtaat ja suorastaan vaaralliset fasistit, kuten Jussi Halla-ahot.

SKP - yhtä aikaa
vanha ja uusi

Sadannen kerran totean senkin, että arvostan myös vanhakantaisia SKP-läisiä, jotka eivät ole jäsenkirjaansa polttaneet eivät pyytele anteeksi eivätkä ole osallistuneet puhdistuksiin. Heitä löytyy läheltä ja myös Varpaisjärveltä. Tosin aina silloin tällöin pidän kotona puhuttelun: "Sinä et tiedä nykyisestä SKP:stä mitään. Minä tiedän!"

Vastaukseksi kuuluu mutinaa: "... Ei ole nykyinen SKP oikea SKP... Se vanha ja kunnon SKP..."

Sitä paitsi Antti Rinne (sdp:n puheenjohtajaehdokas) kävi viikonloppuna Iisalmessa ja otti jyrkemmän EI Nato -kannan kuin aikaisemmin ja kuuluu luonnehtineen jossain yhteydessä itseään sosialistiksi. Antti Rinteen nostamisen aloitti itse asiassa Hesari. Lokakuussa jokunen vuosi takaperin, kun metsässä oli vielä torvisieniä ja suppilovahveroita, muistan lukeneeni tyypistä pitkän jutun Hesarin kuukausiliitteestä.

Antti Rinteen (virtahepo) ja Jutta Purpiaisen (tiedättehän - se kansakoulunopettaja, joka pukeutuu kimalaiseksi raidallisessa jakussaan) dialogi Paasilinnan salissa on katsottavissa somessa. Eilen somesilmänurkassani vilahti linkki. Aion vielä koluta linkin esiin.

Ja muita
lukuvinkkejä

Huomenna käyn aamunkahvilla Väisäsen kotilihassa Taipaleessa. Savon Sanomissa on kuulema Antti Sarvelan kolumni kakkossivun aliossa. SS-lehden tilaamisen motiiviksi ei taida ihan riittää, että lehdessä kolumnoivat Antti Sarvela ja Inton Jaana Airaksinen. Voisinpa tilata vain lehden kakkossivun.

SS-lehden Nimellä-yliötkin voisin lukea.

MOT:n eilisestä David Croninista löytyy vain englanninkielisiä linkkejä. On kirjoittanut kirjan Corporate Europe. Jokin taho saisi sen kääntää suomeksi. Hassua, että Corporate Europen kannessa on samanlainen piikkilankakruunu EU-tähdistönä kuin minä koetin raahata Suomi, Nato, Venäjä -tapahtuman taustakuvaksi facebookissa.

Jahah, David Croninilla olisi blogikin: http://dvcronin.blogspot.fi/

Voi peräpukama tätä huonoa englannin kielen taitoani.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi