Pia Valkonen

Suomi, Nato, Venäjä

Kaikki Lapinlahden lukiolle klo 14!

la 10.5.2014

Tänään aloitin päiväni Jyrki Yrttiaholle eilen varatulla pizzalla. Niin ja kirjoittamalla tietokirjailija Unto Kiiskiselle seuraavan sähköpostin:

Huomenta,
 
Suomi, Nato, Venäjä –alustaja Jyrki Yrttiaho nukkunee vielä Lapinlahdella hotellissaan. Sää on sateinen ja kohta lähden kärräämään lasta pesulle (minulla on vaikeavammainen 15-vuotias tytär). Sen jälkeen haen Alapitkän kylältä Ullan, jonka kanssa valmistellaan kahvit keskustelutilaisuutta varten.
 
Tein sinulle oman kansion tähän tietokoneelle. Aloitin jo kirjaasi, jonka sain Heikkisen Viljolta. Kamputsean tilanteen monimutkaisuudesta minulla oli jokin aavistus, mutta nythän Kahdesta kansanmurhasta opin, miten tapahtumat kulkivat. Heti kirjasi alussa todella kosketti lakoninen toteamuksesi, että Fellmanin pellolla keväällä 1918 teloitettiin punikkeja 100 – 150 hengen tasaisella päivävauhdilla.
 
Olimme viime keväänä koko perhe punavankeina Kaisa Salmen performacessa. Minäkin olen Fellmanin pellon lähellä mennyt 1980-luvun alussa kihloihin ja kyllä periaatteessa tiennyt Hennalan vangeista – meillä kotona se ei ollut tabu, historiasta puhuttiin aina avoimesti ja kiinnostuksella, vaikka vanhempani olivat lähinnä maalaisliittolaisia – mutta silti.
 
Vasta viime keväänä tajusin, mitä todella tapahtui.
 
Ja kiitos kirjastasi. Joo, tulosi päivämäärä on 7.6.2014 ja aika klo 14, paikka Työväentalo. Kutsujana tosiaan Lapinlahden historian tutkijoiden verkosto.
 
Jännittävää, että mainitsit Emilia Kukkalan lukeneen kaikki käsikirjoitukseksi. Emilian me omisimme tänne Lapinlahdelle mieluusti. Hänen tätinsä asuu paikkakunnalla.
 
terveisin  Pia

Kohta on demareiden uusi puheenjohtaja Ylen televisiolähetyksessä ja pitäisi pestä sekä Marian että oma tukka. Kusarin nuori putkiasentaja Tuukka Pääkkönen kirjoitti eilisessä Viikkolehdessä osuvasti: "...Kun porvarillinen media ei vie viestiämme eteenpäin. meidän pitää viedä se verstaan lattialle, jäsenlehtiin, nettisivuille ja sosiaaliseen mediaan." (KU pe 9.5.2014 Negatiivisemman ajattelun ryhmä s. 7)
Suomi, Nato, Venäjä -keskustelu Lapinlahden lukiolla klo 14 - 16. Eilen sanoin puhelimessa alustaja Yrttiaholle, että eihän tämä nyt sen pahempaa ole kuin punkfestarin järjestäminen. Alustajat tulevat paikalle, jos tulevat. Yleisö tulee paikalle, jos huvittaa. Pääasia, että järjestäjiä kiinnostavat käsiteltävät asiat.
Aaro ja Hyvösen Hannu ovat rundilla Lapissa.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi