Pia Valkonen

Tänään on eilisen huomenna

pe 16.5.2014

Eilisen merkintäni otsikko kuului: "Huomenna hän tulee."

Viittasin siinä irlantilaisen Samuel Beckettin näytelmään, jonka juoni menee näin:  

"Muuan Vladimir odottaa ystävänsä Estragonin kanssa tien varressa puun alla salaperäistä Godot-nimistä henkilöä, joka ei koskaan saavu. Näytelmän tapahtumat ajoittuvat kahdelle päivälle. Miehet väittävät Godot'ta tuttavakseen, mutta osoittautuu, että he tuskin tuntevat häntä. Aikansa kuluksi he puuhailevat kaikenlaista, jopa miettivät itsemurhaa, saadakseen torjutuksi hiljaisuuden. Välillä eräs herra Pozzo kulkee ohi kantajansa kanssa. ' Hiljaisuus valuu tähän näytelmään kuin vesi uppoavaan laivaan´, sanoo Beckett itse näytelmästään." http://fi.wikipedia.org/wiki/Huomenna_h%C3%A4n_tulee

Siinähän me olemme molemmat. Pentti Ryth (vas.SKDL) ja minä. Tien poskessa. Pyyhimme pölyä ja hikeä kasvoiltamme. Itkukin meinasi päästä, kun emme kumpikaan ensin meinanneet löytää Patomäen ilmoitusta Matti ja Liisa -lehdestä. Joku valopää oli taittanut ilmoituksen viereen harmaan palkin.

Vertakin saattaa vielä tulla vuodatetuksi. Ehkä sitten, kun me pikku vas.järjestöt jaamme rundin kustannuksia. Kuopiohan ei osallistu millään lailla kenenkään muun EU-ehdokkaan kampanjakustannuksiin kuin Erkki Virtasen (vas.). Arvelisin kuitenkin, että Erkki-sedällä olisi varaa kustantaa kampanjansa ihan itse.

Tuskin tunnemme Heikki Patomäkeä, mutta olemme kaikki hänen kirjansa lukeneet. Ihan itsemurhaa sentään emme ole miettineet torjuaksemme keskinäisiä hiljaisuuksiamme, mutta myönnettävä on, että jonkinlaista Kuopion aikuisvassareiden murhaa sitä on tullut useasti ajateltua.

Kaikkien muiden Savon vassuvussulitahojen kanssa Patomäen ja Forssan teurastaja Janne Niemisen rundien järjestäminen sujui kuin tanssi. Tai valssi kesällä tai hiihto Levillä. Kuopion aikuisvussuleiden kanssa ei.

Mitään muuta pelättävää ei enää ole kuin se, tuuleeko lauantaina Kuopion torilla, jonne Patomäen pitäisi purjehtia Lapinlahden, Varpaisjärven, Iisalmen ja Rautavaaran kautta Kuopion vasemmiston vaaliteltalle. Jos ne nyt mitään sinne saavat pykättyä ilman Toni Mäkistä, Kuopion vussukoiden monitoimikonetta, joka kiertää jossain päin Suomea Toivo Haimin (vas. EU-ehdokas, nuori) kanssa.

Soitin eilen Eilina Gusatinskylle ja tein viime lauantaisen Suomi, Nato, Venäjä -tilaisuuden jälkihaastattelun. Varmaan jotain aiheesta löytyy tänään Eilinan Kusarin kolumnista. Oli tänään lähdössä Kiinaan. Palaa ensi viikon lopulla. Sen jälkeen toivoakseni, jossain päin Suomen Venäjä-seuroja Venäjä-keskusteluihin otetaan mukaan Kiina.

Heikki Patomäen rundi Savossa näyttää tältä:

Pe 16.5.2014
klo ?-12.30 Kuopion torilla SAK:n vaaliteltassa
klo 14-15 Lapinlahdella kahvila Emiliassa (os. Juhani Ahontie 2)klo 16-17 Varpaisjärvellä Esson parlamentissa (os. Kauppatie 22)

la 17.5.2014
klo 10-11 Rautavaaran kunnantalon aamukahvilla
klo 12.30-13 Kuopion torilla vasemmiston vaaliteltalla

klo 13-14 Pohjois-Savon vasemmistonaisten Kotitalouskoulussa Rosebud-kirjakauppa Sataman Tarmossa Kuopion Kauppahallissa

PERJANTAIN SAK-TELTTAILUUN PITÄISI SAADA PROFESSORILTA ITSELTÄÄN AAMUAIKA KYSYMYSMERKIN TILALLE. Se ois ny siit kii, monelt' meinaa herätä perjantaiaamuna Kuopiossa. (Ups, kopioitui tähän jotain ylimääräistä mun sähköpostiviestistä Patomäen tukiryhmälle.)

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi