Pia Valkonen

Tekisi mieleni sanoa jotain ilkeää

to 8.5.2014

Pinnistelen täällä otsa rypyssä. Kävin eilen aamulla toimittamassa ikävän velvoitteen Meijerin seisakkeella. Kaipa tämmöiseenkin tulee tottua, jos kerta on ollut otsaa jonkun päästää minut läpi johtamisen erityisammattitutkintonäytöstä. Se kyllä tapahtui jo ammoin.

Kävi miltei sääliksi Ysaon johtamistaidon opettajia, kun koettivat tursoa minua YRIJETissä. Näytti joskus hieman siltä, kun olisivat yrittäneet työntää Miina Äkkijyrkkää mahtisonnin nenärenkaasta läpi. Missähän lienee johtamisen teorioita opettanut Petri Ruotsalainen nyt?

Aamun inhan toimenpiteen jälkeen olin vähällä palelluttaa kulkuriveljeni Jounin Käsityöläisaukiolla, kun muistelin, mitä minun pitikään hänelle sanoa. Istuin itse autossa ja keskustelukumppanini paleli ulkona.

Toimitin perille otteen blogiani etanapostilaatikkoon ja menin Väisäseen kotilihaan lukemaan SS-lehdestä Antti Sarvelan kolumnin. Nyt ei puutu elämästä muuta kuin saisin jostain tietää, milloin Into-Jaana Airaksinen kirjoittaa SS-kolumniaan. Voisin tehdä kyseisistä kalenteripäivistä vakituisen retken paikalliseen lihakauppaan.

Pitäähän sitä ihmisen elämässä rytmiä olla. Pyhä ja arki. Juhlahetket ja vittumaiset hetket. Aamulla meni jo vähän vittumaisen puolelle.

Pinnistelen otsa rypyssä, mitä nenäkästä keksisin Sarvelan kolumniin "Kansalainen - herää!" (SS ke 7.5.2014 s. 2). Onhan tyyppi kokoomuslainen ja heistähän en pidä.

En nyt keksi oikein mitään. Paitsi sen, että todennäköisesti olemme täysin eri linjoilla Nato-kysymyksessä ja Sarvela on tyylipuhdas markkinaliberaali sekä yövartijavaltion kannattaja. Mutta sehän on niin itsestäänselvä, ettei edes oikein riitä tekstikritiikiksi.

EU-ehdokkailla olisi hyvä olla jokin haju maatalouspolitiikasta. Edes lehmän lypsystä, kirjoittaa Itikan isäntä Sarvela ja signeeraa kirjoituksensa mv. Maanviljelijä siis. Maanantain Maaseudun Tulevaisuudessa talonpoika Timo Kaunisto tahtoi kuitenkin mieluummin olla maatalousyrittäjä kuin maanviljelijä.

Kaunisto pohti asiaa monelta kantilta, mutta pohdinnan lopputulos oli kummallinen. Ei minulle oikein kirjoituksesta kirkastunut, miksi maatalousyrittäjä on parempi. Kauniston mielestä maanviljelijä on tittelinä jotenkin liian raamatullinen.

Sarvelan kanssa on vaikea olla eri mieltä siitä, että joidenkuiden EU-ehdokkaiden substanssi ei ehkä ihan taida riittää. Myönnettäköön, että olen jo tähän mennessä miettinyt joitakuita ehdokkaita, joita olen kuullut, että hohhoijaa. En tarkoita välttämättä nyt omiamme ts. vassuleita tai komukoita.

Luokkatietoinenkin Itikan isäntä on. Hän huomaa, että Hesan länsipuolella asuu ylempi keskiluokka ja ehkä jopa mersuyläluokka. Itäpuolella alempi keskiluokka, tavalliset demarit ja todelliset persuprolet, joilla ennen oli tapana äänestää demareita, mutta jotka nyt eivät tiedosta olemistaan senkään vertaa.

Tiedostava demari? Thih. Ei niin absurdi (ts. järjenvastainen) kuin tiedostava persu. Eihän sellaista ole.

Proletariaatti tarkoittaa työväenluokkaa - luokkaa, joka ei omista. tai omistaa vain kahleensa, kuten sanonta kuuluu. Antiikin Roomassa prolet olivat varattomimman tai myöhemmin toiseksi köyhimmän sosiaaliluokan jäseniä.

Lumpenprolet eli ryysyköyhälistö on proleluokkaakin alemmalla portaalla.

No, tämän Sarvela nyt olisi voinut sanoa vähemmän kyrp... kryptisesti: "Paetaanko kansaäänestyksen taakse myös sitten, kun tarve on konkreettinen?" (Kolumni Kansalainen - herää! SS ke 7.5.2014 s. 2)

Mikä tarve? Naton tarve? Kuka Natoa tarvitsee? Miksi nämä pöljät kokoomuslaiset ja pari kepulia haluavat Natoa sekä samalla kaivaa verta kansakunnan nenäontelosta? Lähden tarkastuslautakuntaan.

Jos tämä kirjoitus ilmestyy blogiini jo keskiviikkoiltana, olen taas lähminyt jotain täällä netissä, mitä en ymmärrä - ja tarkastuslautakunnassa koko torstain. Kirjoitin tämän jo keskiviikkona, vaikka muuta antaisin ymmärtää.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi