Pia Valkonen

Äitienpäivälahjaksi kaasuhitsausta

su 11.5.2014

Maria sanoi eilen, että aikoo tänään nukkua niin pitkään kuin huvittaa. Eilen jouduin kiskomaan tytön tukanpesulle jo kello 11 ja kuurasin poloisen pikavauhtia, jotta pääsisin hakemaan Hannulan Ullaa Alapitkältä Suomi, Nato, Venäjä -pullien kanssa.

Tikkisen Hannele lähetti justiinsa tekstarin: "Hyvää äitienpäivää! Vaikuttaa siltä, ettet saanut äitienpäiväkahveja sänkyyn."

En saanutkaan. Jos kerta Matin ja minun suhde tuli sinetöidyksi yhteisellä Petroskoin-matkalla kymmenen vuotta sitten - ja nimenomaan siten, että minun tehtäväni oli ihailla punaisen laatikko-Ladan pikavauhtista asennusta petroskoilaisen autovaraosaliikkeen tuntumassa, ei suhteessamme hempeillä äitienpäivänäkään.

Suhteen sinetöimisreissullamme kyseessä oli jokin laturin osa, jonka oston tulkkasin - onhan minulla hallussani generaattoriasennuksen työmaatulkkaus, kiitos kuopiolaisen Alpo Ollilan ja lammilaisen Jalo Boreniuksen. Matti ei ilmeisestikään koskaan erityisesti rakastunut. Ajattelin varmaan, että nuoremmasta kielitaitoisesta muijasta saattaa olla suurikin hyöty pienyrittäjälle.

Minä olin tapani mukaan kymmenen vuotta sitten lisääntymishormoneistani niin sumeana, että en kuullut muuta kuin munasarjojeni kirkunaa. Hyvä ja vauhdikas alku sekä ylipäätänsä parisuhteissani enkkarit. Enpä ole näin montaa äitienpäivää kenenkään aviomiehen tai puolison kanssa viettänytkään.

Matti hitsaa minulle kasaan Karkki-Saabia. Eilen satuttiin vilkaisemaan Volkkarin rekisteriotetta. Olisi pitänyt katsastaaa huhtikuun loppuun mennessä. Jokin auto pitää olla käytössäni ensi viikon lopulla, kun seudulle tulee EU-ehdokas, maailmanpolitiikan professori Heikki Patomäki.

Olisihan se tietysti seikkailu kuljettaa Patomäkeä Rautavaaralle katsastamattomalla autolla, jossa bensatankin kannatin on kurottu kokoon suurin piirtein purukumilla. Matti menee ensi viikoksi kuntoutukseen ja jää minulle pihaan Akun käytössä ollut paku. Sitä on kuitenkin mahdotonta parkkeerata meikäläisen taidoilla Kuopiossa.

En osaa peruuttaa peileistä katsomalla.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi