Pia Valkonen

Vasemmistomiesten äänikuningas

Sirpa Pietikäinen ja ihanat ay-ryhmäkanne sekä huulet

ma 26.5.2014

Eilisen päivän istuin elämässäni ensimmäisen kerran koko päivän facebookissa. Lukuun ottamatta niitä hetkiä, jolloin Huawei-nettirasia nukahti. Oli mielenkiintoista seurata ehdokkaiden viimeistä vaalipäivää ja Nyt saa riittää -mielenosoituksen kaatuneista mellakka-aidoista käytävää keskustelua ja uusien miekkareiden valmistelua.

Tikkisen Hannelekin ehti äsken panna tekstarin, kuinka Heikki Patomäen (vas.) kävi. Patomäki kirjoittaa nettisivuillaan, että oli vasemmistomiesten ääniharava:D Jyrki Kasvi on kuulema vihreissä samaa sarjaa. Patomäki alkanee kirjoittaa nyt puoleen talouspoliittista ohjelmaa, joten tämä ei jää tähän.

Li Anderssonin (vas.) tukiryhmä näyttää facebookin mukaan tehneen työtä viimeiseen asti. Vielä eilen fb:ssä oli kekseliäitä Li-virityksiä. Oli työkaluista koottu Li ja tennismailoista koottu Li. Ja sitten Li lähti Turkuun jossakin ahtaassa autossa saunomaan ja esiintyi tiukasti pyyhkeeseen käärittynä kahden roistonnäköisen korston kanssa, joita en tunnistanut.

Jossain vaiheessa Li Andersson oli arkkitehti-isänsä hassun talon edessä samassa vinkeässä selfiessa kuin Dan Koivulaakso (Yes we Dan, vas!).

Eilen Ylen vaalivalvojaisia katsoessa kerrankin olisin peukuttanut Paavo Lipposen (sdp, íntellektuelli- ja anti-intellektuellilistan tekijä) sanomaa. Lipponen murahteli, että on se vain niin kumma, kun porvarit aina käärivät voitot.

Paavo Lipponen on nyt vihdoin huomannut sen, mitä varpaisjärveläisen Hartikaisen umpiluupäinen ajokoirakin tietää: ei kannata tehdä kokoomuslaista politiikkaa; kokoomuslaiset palkitsevat siitä itsensä. Eivät kokoomuslaiset äänestä demareita, jos demari-Merkel Urpilainen lahtaa talouskuripolitiikallaan Euroopan työväenluokkaa.

Toisaalta Jutta Urpilainen oli juuri ottamassa tosissaan veroparatiisien tukkimisen. Se on pakko myöntää.

Kansa ei kokoomusta palkitse. Toinen porvari vain palkitsee toisen ja ne, joiden pitäisi jaksaa, jäävät äänestyspäivänä kotiin. Tai sitten heidät sumutetaan jäämään kotiin järjestämällä juttuja siitä, kuinka jääkiekkoilijatkaan eivät voisi Eu-vaaleista vähempää välittää.

Olen muuten iloinen siitä, että Venäjä voitti. Joku jääkiekkoälymystöön kuuluvat valopää levitti facebookissa jullaria, jossa otetaan sokka irti ja lähdetään suurvaltaa vastaan. Taidan pikku hiljaa tulla samaan tulokseen kuin IPU:n vallankumousjohtaja Susanna Kaukinen, joka totesi, että en taida oikein pitää suomalaisista.

Kaukinen on kyllästymässä IPU:n rasistiseen patrioottiin Janus Putkoseen.

Jos jotain hyvää kokoomuksesta voi sanoa on se, että älyävätpä kuitenkin äänestää jatkoon Sirpa Pietikäisen (vas.kok.). Pietikäisellä on nykyään hellyttävät töröhuulet ja lisäksi hän kannattaa ay-asioihin ryhmäkannetta. Ylen puoluejohtajatentissä Jyrki Käteinen (kok. Mickey Mouse) oli ottanut studioon mukaansa Pietikäisen - juuri sen vuoksi, että ihmiset näkisivät puolueessa olevan samalla tavalla "jokaiselle jotain" kuten oli kepussakin.

Kepussahan oli nyt Paavo Väyrynen itsenäisyysväelle ja Olli Rehn leikkauspolitiikka- sekä talouskuriväelle sekä Mikael Pentikäinen piilevälle Nato-väelle.

Katainen tosin perusteli sitä, että ay-liikkeen ryhmäkannetta ei voi ottaa käytäntöön jotenkin todella vinoutuneella käsityksellä oikeusvaltiosta. Senhän voi arvata, että kokoomuksella on vinoutunut käsitys oikeusvaltiosta, ei se mitään uutta ollut.

Sirpa Pietikäinen kirjoittaa www.uusisuomi.fin blogissaan hyvin eurooppalaisen siirtotyöläisen asemasta: http://sirpapietikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165980-eu-unohti-tyomarkkinat

Merkinnässään hän sanoo, että ay-liikkeen ryhmäkanne olisi pitänyt työelämädirektiivistöön saada sekä se, että julkisissa rakennushankkeissa tulisi pääurakoitsijan olla vastuussa kaikista alihankkijoistaan sekä niiden rikkomuksista:

"Direktiiviin olisi pitänyt saada mukaan ay-järjestöjen kanneoikeus, jolloin järjestöt voivat ilman työntekijän suostumusta lähteä ajamaan sopimusrikkomusasiaa. Niin ikään direktiivistä jäi uupumaan koko hankintaketjun kattava vastuu, jossa pääurakoitsija olisi selkeästi ollut velvollinen vastaamaan alihankintaketjussa tapahtuvista rikkomuksista. Tämä periaate soveltuisi ja tulisi ottaa käyttöön horisontaalisesti monilla lainsäädännön aloilla, esimerkiksi julkisia hankintoja koskevassa lainsäädännössä." (www.uusisuomi.fi EU unohti työmarkkinat, Sirpa Pietikäinen 17.4.2014)

Hallitusneuvotteluissahan RKP ja Kokoomus hannasivat koko ajan Harmaan talouden työryhmässä. Etenkin RKP oli valmis poistamaan työryhmän lausunnosta melkein joka toisen kappaleen. Ai niin. Pitää toimittaa printti vanhemmalle toveri Seniorivaikuttajalle, jonka aseman vuoksi käytän koko ajan Vihreästä Langasta ja Pekka Saurilta pöllittyä nimimerkkiä.

Vitsi, kohtahan asetun Sirpa Pietikäisen kannatusjoukkoihin, sillä hän ei kai ole ihan niin Nato-mielinen kuin Stupido. Tämä Nato- ja Sirpa Pietikäinen -kohta on tukevaa mutua, joka perustuu Ylen puoluejohtajatentissä kuulemaani mutinaan asiasta. Enkä ehdi nyt selata Pietikäisen blogia enempää.

Pietikäinen sanoo seuraavaakin: "Koska meillä on yhteiset sisämarkkinat, meillä on oltava myös työmarkkinoiden yhteiset pelisäännöt. Hyvät, euroopanlaajuisesti säädetyt työelämän pelisäännöt ovat sekä vastuullisten yritysten että työntekijöiden etu."

Tämän kohdan Pietikäisen blogista voisivat lukea persut, sillä hehän haluavat säätelemättömiä ja rajattomia sisämarkkinoita. ääliöt.

Kokoomuksen valituista on hyvä, että Henna Peppatyttö Virkkunen (heppatyttö piti kirjoittamani) raivattiin näin pois politiikan kentältä ennen kuin kansa alkaa nauraa ääneen hänen kuntauudistukselleen. Muistan kuin Koski TL:n kunnanjohtaja Jari Kesäniemi (jota vähän vihreäksi arvelin) sanoi Kotimaan Etsauksessa, että Virkkunen kusee asiassa omaan kaminaansa, juu. Osuvasti sanottu.

Ja jos Stupido palaa koko Suomen pääkoomikoksi, EU:hun pääsee 141-tukikirjoittaja Petri Sarvamaa (maaseutukokoomus). Naamari-Sarva piti Ylen kokoomusaamussa puheen, jossa ymmärsin hänen haluavan ottaa veroja vittu Wahlroosilta. Näinhän me somessa joskus päätettiin: "Otetaan vittu Wahlroosilta!"

Että ei tässä nyt ihan huonosti käynyt. Äh, firman raksamestarit haluavat tälle Linuxin koneelle ja sanovat, että tästä eteenpäin tässä firmassa toimitusjohtajakin keskittyy sitten raksaurakoihin - eikä vasemmistovallankumouksen järjestämiseen - kokoomuksen avulla.

PS. Demareiden rökäletappiota Arja Alho luonnehtii facebookissa näin:
SDP: rökäletappion aiheuttaman unettoman yön jälkeen:
1) Rinteen esittämällä talouspoliittisella linjalla ts jälkikeynesiläisellä eteenpäin,
2) tunnustettava, että aiemmin harjoitetulla politiikalla ei ole kannatusta ja että se ei ole vastannut SDP:n kannattajien näkemystä,
3) SDP:n vaalikampanjasta vastannut ottaa vastuun ja jättää tehtävänsä,
4) vaalityö ja poliittinen työ on samaa ja pitkäjänteistä työtä, ei tulosta eikä muutosta tehdä muutamassa viikossa.

Tekisi mieleni nyt sanoa, että mitäs minä sanoin. Esimerkiksi Lapinlahdella kyselin demareiden Eu-vaalikampanjasta, kun ajattelin, että tottahan he nyt tänne Suuren Kiristyksen kirjoittajan Timo Harakan haluavat. Eivät halunneet ja vastaus oli vähän tyyliä EVVK. Tästä lupaan muistuttaa Lapinlahden demareita maailman tappiin asti.

On turha vihata persuja, arvoisat Lapinlahden demaritoverit, jos ei itse tee oman puolueensa tai aatteen eteen mitään.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi