Pia Valkonen

Piti katsoa Arhinmäki-Haglund -taisto Areenalta

pe 23.5.2014

Eilen vain näin Paavo Arhinmäen (vas.pj.) ja Carl Haglundin (RKP, puolustusministeri, Nato-mies) kaksinpuhelun. Matti kuunteli lähetystä kuulokkeista enkä vaatinut huoneeseen ääntä. Pelkän ruumiinkielten tarkastelu riitti minulle illalla. Toki tiukkasin Matilta, mistä miehet keskustelevat.

Kun Matti sanoi avainsanat "rahoitusmarkkinaverot ja veroparatiisit", arvasin itse loput. Näytti tosiaan siltä, että Arhinmäki dominoi keskustelua. Itse asiassa näytti siltä, että Arhinmäki naksauttaa Haglundia nokkaan. Olisin siinä vaiheessa ablodeerannut, sillä koko Haglundin olemus kieli inhasta nilkkiydestä.

Nyt selailen keskustelua Areenalta. Haglund syyttää sekä vihreitä että meitä vasemmistoa ideologisuudesta.

"Oman ideologian mukainen liittovaltiomalli" näyttää Haglundille olevan kipeä kohta. Arhinmäki lohkaisi, että Haglund haluaa kapitalistista federalismimallia.

Kaksinpuhelun kuumenemisen taustalla on se, että RKP Kokoomuksen rinnalla on kaikkein kiihkeimmin vastustanut yritysten hallintarekisterin julkisuutta. http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3049490/vastustus-yllatti-hallintarekisterin-puuhamiehet

Lisäksi RKP ja Kokoomus ovat jarruttaneet muutenkin harmaan talouden kuriin saattamista:

"Kokoomus ja RKP asennoituvat nihkeästi muun muassa viranomaisten tietojen saannin helpottamiseen, ulkomaisten yritysten ja työntekijöiden verovalvontaan ja sijoitusten läpinäkyvyyteen. Kokoomus esimerkiksi ei halua antaa työsuojeluviranomaisille oikeutta tarkistaa, että työntekijöiden "palkkaus on työpaikkaa koskevan työehtosopimuksen mukainen" (Fifi 10.6.2011 Muistio: Kokoomus ja RKP jarruttavat harmaan talouden torjuntaa)

http://fifi.voima.fi/artikkeli/2011/kesakuu/muistio-kokoomus-ja-rkp-jarruttavat-harmaan-talouden-torjuntaa

Haglund ihmettelee, että suomalaiset rakennusfirmat eivät tarjoa edes navetan rakentamista. Me emme tarjoa, jos kriteerinä on halvin hinta. Halvin hinta tarkoittaa sitä, että joku jää ilman palkkaa. Fifin jutussa on viime hallitusneuvotteluijen Harmaan talouden alatyöryhmän viisisivuinen muistio, jossa lähestulkoon jokaiseen ehdotettuun kohtaan RKP sanoo: "Poistetaan!"

Printtasin juuri muistion. Siellä puhutaan tilaajavastuulaista, jonka mukaisia dokumentteja metsästin jokunen aika sitten pariin urakkatarjoukseen. Tervehdin tilaajavastuulakia ilolla.

No niin. Nyt Ville Niinistö (vihr.pj.) puhuu Areenalla asiaa. Sanoo, että Paavo Arhinmäki puhui puheenvuorossaan asiaa USA:n keskuspankista, jolla on paljon enemmän eväitä talouskriisien hallintaan ja jonka työskentely on avoimempaa ja demokraattisempaa kuin Euroopan keskuspankin.

Elina Grundströmin kolumni Journalistissa kiertää facebookissa: http://www.journalistiliitto.fi/journalisti/lehti/2014/07/kolumnit/meita-vedatetaan/#facebook

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi