Pia Valkonen

Lyyhistyn aina siivouksen alle

su 18.5.2014

Kävin aamulla ensimmäiseksi etanapostilaatikolla. Muutan rytmiäni sellaiseksi, että luen sunnuntaisin loppuviikon Maaseudun Tulevaisuudet. Kusarin viikkolehden olin lukenut taloustieteilijä jo perjantaiaamuna ennen kuin lähdimme Rythin Pentin kanssa hakemaan Heikki Patomäkeä Kuopiosta.

Kun kävelin takaisin talolle, askeleeni hidastuivat. Kaunis on päivä tänäänkin ja eilen siirrellessä Marian sängyn viereen yöpöytäviritystä, oli sen jalan alle kasautunut monen viikon koirankarvakasauma.

Nyt ei auta muu kuin aloittaa taas siivoaminen alusta. Kahdenkymmen minuutin päästä saan taustalle Igumeni Mikaelan toimittaman liturgian Lintulasta. Shit, Mariakin tahtoo herätä.

Illansuussa olisi Lapinlahden luterilaisessa seurakunnassa vaalipaneeli. Sen jälkeen Anni Sinnemäki (se ex-työministeri, jonka silmäpussit roikkuivat polvissa) sekä jos nyt oikein muistan vihreiden EU-ehdokas Harri Auvinen kunnantalolla. Sinnemäen rentoutunutta äidin olemusta voisi mennä aistimaankin, mutta Auvisen oikeistovihreää uusliberaalikieltä en taida oikein jaksaa.

Ja jos tämä siivoamisen aloittaminen taas viivästyy näin, voi olla, että se ulottuu iltakymmeneen.

Kävin äsken taas netistä lukemassa tämän: http://www.hs.fi/sunnuntai/a1363473551701

Hannu Hyvönen (ent. vihreä, nyk. SKP) on askarruttava ihminen. Ehkä samaa tavaraa kuin Kaisa Merenmies (os. ja nyk. Väisänen),  Elonkehä-vihreä, jonka kanssa keskustellessa tulee myös usein anafylaktinen shokki. Kumpaakaan ei ole ehkä viisasta saada kimppuunsa.

Tosin kaikkeahan elämässä - ja blogissa - pitää kokeilla. Omaa siskoa ja karaokea lukuun ottamatta, kuten ystävälläni Jouni Rainio -vainaalla oli tapana sanoa. Jounin kuolemasta on ensi kesänä 20 vuotta.

PS: Mielenkiintoista. Ylen Radio 1:n sivuilla oli sanottu, että Lintulan liturgian johtaa igumenia Mikaela. Ajattelin jotenkin ohimennen, joko muutoksen tuulet puhaltavat, että nainen voi johtaa liturgiaa. Kuitenkin radiokuuluttaja litrugian jälkeen sanoi, että puikoissa oli arkkimandriitta Herman, lukijana nunna, jonka nimi ei jäänyt vintin portaita luututessa mieleen, sekä kuoron johtajana Sirpa "melkein hyppäsi kirkkohallituksen neukkarissa pöydän yli" Koriala. Ort.fi-sivuilla liturgia ohjelma oli merkitty näin: su 18.5. Samarialaisen naisen sunnuntain liturgia klo 11.00–12.00, Heinävesi, Lintulan luostarin Pyhän Kolminaisuuden kirkko.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi