Pia Valkonen

Äsken satoi niin, että ropisi

Toimitin Turuset ja Turkin-kivet
eilen runoilija-klovnille

ti 29.4.2014

Jotain töitä varmaan tarttis ehkä vähän tehrä. Kävin ihan aamusta ulkona ja kyllä se nyt paistaa. Riskeerasin kännykkäni ja puhuin sillä aamuvarhaisesta Ylä-Savon subcomandante Marcosin, Aaro Heikkisen, kanssa sateessa. Känny ei ökähtänyt, mutta hihasta hiipi sisään ydinkylmä. Nyt paleltaa.

Laskeskentelin, että on jo ehtinyt toipua Helsingin-turneensa sosiaalisuudesta. Että voi soittaa.

Subcomandante oli EU-ehdokas Hyvösen Hannun kanssa viime viikonlopun Helsingin-suurmiekkarissa ja sosiaalifoorumissa kuvaamassa. Oli tavannut valtiomiesmäisiin mittoihin kasvaneen Kiteen punikin, Auvo Rouvisen, hassuine hiuksineen eduskuntatalon portailla. Ja ottanut kuvaa Kiteen punikin hyvästä puheesta, jossa punikki luotsasi keynesläisyyteen, aloitti puheen sanomalla "Rakkaat ystävät..." ja kertonut iloisesti sekä positiivisen kannustavasti, että nykyinen markkinaliberaali leikkauspolitiikka ei ole pahuuttaa - se on silkkaa tyhmyyttä ja tietämättömyyttä.

Kävimme Subcomandanten kanssa puhelimessa myös läpi erilaisia EU-ehdokkaita. Arvioimme heitä herkillä antureillamme ja tulimme siihen, että annamme vielä muutamille vassuliehdokkaille mahdollisuuden pudottaa kasvoiltaan lipevän markkinamiehen naamarit. Hyvää hyvyyttämme annamme. Emmehän me julmia ole.

Lisäksi päätimme hieman siirtää KTP:n Mikko Vartiaisen tuloa sekä ViPun käyntiä Ylä-Savoon, kun nyt on nämä EU-kahakat. Maksimoimme Leninin idean siitä, että kaikkiin vaaleihin tulee osallistua (harkiten kuulema), mutta jokainen puhujalava on käytettävä hyödyksi. Jokainen puhujalava pitää miehittää hyvällä sanomalla vaalien jälkeenkin. Näin päätimme enkä muistanut mainita, että meidänhän piti jatkaa Kirjallisuus & yhteiskunta -tapaamisia.

No, jatkamme niitä syksyllä. Tapaamisilla voimme varmaan suunnitella vuoden 2015 Kirjallisuus & yhteiskunta -tapahtumaa Iisalmeen.

Mietimme persujen protofasistista olemusta, sillä olen saanut herätyksen Tarmo Kunnaksen kirjasta Fasismin lumous ja päätimme ottaa selvää, mitä Timo Soini (pers-pj.) todella sanoi Amerikan-vierailunsa jälkeen. Oli varoittanut leikkauspolitiikan vastustajia siitä, että he ovat vaarassa.

Pitää tutkia Susanna Kaukisen (IPU-ehdokas) blogia. Siellä siitä kuulema on.

Perskules, pitää tehdä Matti ja Liisa -puffi Lapinlahden Venäjä-seuran Suomi, Nato, Venäjä -keskustelusta. Vein eilen kunnantalolle klovni-runoilijalle varaamani Heikki Turuset. Ne halusivat selkeästi sellaisen ihmisen luokse, joka niitä osaa arvostaa oikealla tavalla. Samalla annoin Turkin-tulilaiset.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi