Pia Valkonen

Outo homo

Ja pippurisumutetta suurmiekkarissa eilen

la 26.5.2014

"Hehkuu nyt jo punaisina posket
Kapitaalit vielä tasataan
Kuohuu yli äyräittensä kosket
Vanha vanha on pian polvillaan

Hei, kaikki nuoret ratikaalit!

Kaatetaan vielä taantumuksen valta
On meidän varmaan ensi vaalit
untergrountit kun nousee maan alta
Kyllä näin on jätkät on niin rautanen show sano rannajjärvi..."

Olen tänä aamuna siivoillut, pyykkäillyt ja lueskellut Merete Mazzarellan Elämää sanoiksi. Päässä soi edelleen Leo Jokelan Nuoret radikaalit.

Olen myös surffaillut facebookissa katselemassa videoita eilisestä Helsingin suurmielenosoituksessa. SKP-ehdokkaan Susanna Rissasen sivuilta löysin linkin kohtaan miekkaria, jossa poliisi turvautui pippurisumutteeseen.

Se, että muutama tyyppi koetti läpi eduskuntatalon portaiden poliisiketjun, sai aikaan etupäässä sen, että miekkari oli Ylen pääuutislähetyksessä sekä ilmeisesti myös MTV3:n iltauutisissa. Muuten ei varmaankaan olisi ollut.

Kuten rauhantahtoinen entinen rockmiekkonen Nybergin ohjelmassa Tampereen Kiakkoviaraiden jälkeen sanoi: Olihan sitä ollut vaikka minkälaista kynttilämiekkaria ennen Kiakkovieraita, muttei niistä mitään ollut kirjoitettu tai näytetty televisiossa.

Soitin Kiteen punikki Auvo Rouviselle eilen ennen miekkaria Heikki Patomäen Lapinlahti-Varpaisjärvi-Iisalmi-Rautavaara-rundista. Tuli puhe eduskuntavaaleistakin. Punikilla oli valmiina useampitasoinen konsepti, jolla kerätä Kiteen äänet. Rouvisen anarkismimieltymykset tietäen olisi mainio idea käytää Kiteen puna-mustan vaakunaa kampanjan monimielisenä symbolina ja tuoda puhumaan vähintäänkin yhtä anarkistinen IPU-toveri Susanna Kaukinen.

Tässä Kiteen punikin näkemys nuorista etujoukoista eilen eduskuntatalon edessä:

"Parisenkymmentä hupparipoikaa poliisiketjua vastaan nojaili. Nuorempi poliisi yhtä paristi pampulla kopautti edemmäs. Pojat ei siitä hätkähtänyt vaan ketjuun nojasivat joten joku vanhemmista poliiseista purkillisen pippuria suhautti jonka jälkeen pojat lähti silmiään pesemään. Aika asiallista touhua siis, toi pippuri oli helppoa tapa estää tappelut. En nyt tiedä olisiko muutenkaan tullut, aika selvin päin olivat. Mä seurasin kymmenen metrin päässä takana muutaman IPUlaisen kanssa. Ne hiukka kiukkusivat, ei tuo ole oikea tapa toimia. Mä rauhoittelin, ainahan ne pojat nujuaa. Yrittävät lehteen päästä." http://auvorouvinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/166593-kavasin-miekkaris

Sinivuokot

Kiteen punikin facebook-kuvissa oli mietteliään näköisiä sinivuokkoja. Poliisien toimintaa hän kuvasi seuraavasti: "Sitten tuli esiintyjät lavalle. Räppiä. Sanoitus hiukan virkavaltaa halveksiva. Nauratti kun huomasin että poliisiketjussakin muutama rokkasi."

Liput

Suurmiekkarissa näkyi pikkuruinen ja ujo Suomen lippu. Kaukinen paikansi Suomen lipun kantajaksi Silja Arhinmäen. IPU-kylteissä luki IPUva. IPU-liput olivat siniset. Punalippujakin oli. Itse aion käyttää joskus Maidanin nationalisti-karnevalistien tyyliä pitää punalippua liehuvana viittana.

Tai sitten askaroin johonkin tilaisuuteen punaisen käsivarsinauhan. Maidanin nationalisteilla oli jossain EU-neuvotteluissa Ukrainan liput käsivarsinauhana, jossa oli rusetti sekä rusetin liehut jätetty valumaan pitkänä pitkin käsivartta. Näyttävää, mutta samalla kepeää eikä oikeastaan yhtään aggressiivista tai militanttia.

Mustaliput lienevät olleet anarkisteja. Samoin kuin vihreämustalipun kantajat.

Kapinatyöläisen sivuilta löytyy selvitys mustan lipun käytöstä. Muun muassa ukrainalainen agraari-anarkisti Nestor Mahnon tunnus oli musta lippu. Mustat liput olivat esillä Kropotkinin hautajaisissa.

"Monet, kuten Kropotkin, mielsivät itsensä yhä sosialisteiksi ja pitivät myös punaista lippua 'omanaan'. Etääntyminen punaisesta lipusta kohti mustaa täytyy sijoittaa historialliseen asiayhteyteen. Sosialistinen liike oli muutoksen kourissa 1870-luvun lopussa sekä 1880-luvun alkuvuosina."

"Marxilainen sosiaalidemokratia oli sosialistisen liikkeen vallitsevin suuntaus libertariaanisen sosialismin suosion laskiessa monilla alueilla. Punainen lippu alkoi yhdistyä ihmisten mielissä autoritääriseen, staattiseen ja yhä reformistisempaan sosialistiseen liikkeeseen. Anarkistien halutessa erottautua muista sosialisteista, mustan lipun ottaminen käyttöön tuntui erittäin järkevältä ratkaisulta." http://www.anarkismi.net/kapis/27mustalippu.htm

Väkeä eilisessä miekkarissa oli Ylen pääuutislähetyksen mukaan "satoja". Jotku arvelivat, että 1 500.

Outo homo Matin ja Liisan kouluun!

Makasin Stradan ääressä eilen enemmän tai vähemmän tylsistyneenä. Ei jotenkaan jaksanut innostua siitä, saako Mustialan kartano tapettinsa takaisin, vaikka kaipa se tällaisen rakennussuojelufirman edustajaa täytyisi kiinnostaa. Olin vaipumassa nirvanaan, kun ruutuun pölähti tosi outo homo.

Outo homo on Juuso Kekkosen omaelämäkerrallinen monologi.

Nousin makuuasennosta istumaan. Mitä?

Juuso Kekkonen tulisi saada Matin ja Liisa kouluun Lapinlahdelle. Täällä pahaisessa kaappihomojen sekä homofoobikkojen paratiisissa vanheneva hinttipariskunta sai aikaan valtaisan Ku Klux Klan -ilmiön.

Juuso Kekkonen kertoo monologissaan siitä, kuinka hänen tyttöystävästään tuli mies. Monologissa on myös mainio kohta siitä, kuinka murrosikäinen poika herää aamulla ja hänen yhteyteensä on kasvanut jokin hirveä muriseva boa, joka alkaa vaikuttaa kaikkeen elämään.

Näyttelijä on tehnyt koululaisversion Outo homo menee kouluun. Kerrankin näyttelijä, joka ottaa reippaasti kantaa. Sanoi eilen Stradassa, että vastustaa sekä rasismia, populismia että nationalismia.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi