Pia Valkonen

Kokoomusmedia tulittaa

mutta ei hätää! Vallankumoukselliset ovat liikkeellä!

to 27.3.2014

Toimitusministeri Merja Kyllönen (vas.) oli äsken Ylen Aamutelevisiossa haastateltavana. Ennen varsinaista haastattelua toimittajat, Annika Damström ja Kirsi Heikel, käsittelivät ministeriä silkkihansikkain. Ikään kuin olisivat pelänneet tämän purskahtavan taas itkuun.

Kun päästiin itse haastatteluun,  toimittaja Kirsi Heikel juttelutti Merja Kyllöstä ensin niistä näistä kissanpäistä. Ajattelin, että lässyn lässyn. Kummallisesti haastattelun tunnelma muuttui loppua kohti. Ikään kuin Kirsi Heikelin käämit olisivat vähitellen palaneet.

En tiedä, oliko syynä se, että toimittaja tahtoi saada poikki "Me emme tee arvojemme vastaista politiikkaa, meillä on arvot.. jne jne", jargonin poikki - vaiko mikä, mutta yht'äkkiä toimittaja ikään kuin kirahti ja kysymyksien luonne muuttui. Suorastaan vittuiluksi: "Olette lähdössä EU-ehdokkaaksi ja Vasemmistoliitolle on gallupien mukaan tulossa yksi paikka. Mitäs sitten jos EU:ssa pitää tehdä ikäviä päätöksiä - oletteko sittenkin rintamakarkuri?"

Oli oikein, että toimittaja pani tyhjän arvolätinän poikki, mutta tahtoisinpa nähdä sen päivän tai aamun Ylessä, jolloin kokoomustoimittajat vittuilevat pääministeri Jyrki Kataiselle tai mikä seuraavan kokoomusversiohallituksen pääministerin nimi nyt onkaan.

"Nyt on vain tehtävä ikäviä päätöksiä. On korotettava kaikkein köyhimpien perusturvaa ja saatettava voimaan kunnon työvoimareservin ylläpitomaksu. Näin ei kapitalisti pääse kyykyttämään työläisiä sillä, että omissa reserveissä tai Virossa on nälkärajalla ihmisiä, joita voidaan pakottaa töihin alta torihintojen. Ikäväähän se on, että pääomatulot on pantava kunnon progressiolle ja ensin EU:hun säädettävä ylikansallinen transaktiovero. Näin saamme EU:ssa kaikille pohjoismaisen mallin mukaisen asumisperusteisen perustoimeentulon sekä maksuttoman perusterveydenhuollon, lasten päivähoidon sekä koulutuksen."

Mutta ei. Kun joku kokoomuslainen, Nordean ekonomisti tai muu sopivan henkinen, kuten Hesarin blondit, kutsutaan Ylen studioon haastateltavaksi, hän saa ladella samaa sopeutetaansäästetään sekä rakennemuutos- ja kestävyysvajepaskaa loputtomiin.

Kun Ylen Katri Makkonen suolisti Paavo Arhinmäen (vas. pj.) viime kevään A-studiossa, hänet korotettiin välittömästi presidentin kanslian viestintäpäällliköksi. http://www.tpk.fi/public/default.aspx?nodeid=44836&contentlan=1&culture=fi-FI

Kyllä valtamedian toimittaja hyvin tietää, kenelle kannattaa vittuilla ja kuka voidaan tässä maassa panna koville.

Vallankumoukselliset liikkeellä

Emmin tänä aamuna tovin, uskallanko jo soittaa Heikkisen Aarolle ja kysyä kuulumiset independent-dokumentaristiparivaljakon Tampere-Helsinki -turneesta. Ajattelin sitten, että ei vastaa puhelimeen, jos ei jaksa vastata. Vastasi, vaikka olivat palanneet vasta edellisenä yönä kello kahden aikaan.

Hyvin oli kierros mennyt ja yhteyksiä oli taas luotu. Kävivät Helsingissä neuvotteluita Tiedonantajan kanssa. Uusi, mielenkiintoinen hanke suunnitteilla.

Huomenna parivaljakko lähtee Joensuuhun. En muistanut tarkentaa, mitä Joensuussa on, mutta lauantain Outokumpu-seminaari jäi mieleen, sillä me Kohtuus vaarassa -sähköpostilistalla saimme siitä Markku Ahon kautta jo vähän aikaa sitten tiedon.

Puhtaan Juojärven puolesta, kaivoseminaari la 29.3. 13-17 Kyykerin kylätalo, Kyykerinkatu 32, Outokumpu
- kaivostoimintaa säätelevä lainsäädäntö, Otto Bruun, SLL:n kaivosvastaava
- katsaus seudun kaivoshankkeisiin, Tuomo Tormulainen, P-K:n luonnonsuojelupiirin kaivosvastaava
- kaavoitustilanne ja suojelualueet, Outokummun kaupungin edustaja
- Juojärven erityisyys paleoekologisesti tms., FT Heikki Simola
Järj. P-K:n ja P-S:n luonnonsuojelupiirit, Outokummun ja Koillis-Savon luonnonystävät

Ensi viikon alussa Aaro ja Hyvösen Hannu lähtevät takaisin Tampereelle. Tällä kertaa osallistuvat Talvivaara-työpajaan, jossa liike valmistautuu Tampereen sosiaalifoorumiin. Aaron kanssa ideoitiin hieman lisää Lapinlahden Venäjä-seuran Suomi, Nato ja Venäjä -keskustelutilaisuutta, joka ilmeisesti on lauantaina 10. toukokuuta eikä kuitenkaan Voiton päivänä, joka osuu perjantaiksi.

Ajateltiin, että saisimme maksimaalisen medianäkyvyyden tilaisuudelle, jos sen nimeksi tulisi Suomi, Nato, EU, Venäjä ja juutalaisten salaliitto. Päädyimme otsikkoon siitä, kun kerroin, että luen uusiksi kirjailija Matti Pulkkisen Ehdotusta rakkausromaaniksi. Kirjassa on Pulkkisen matkaessee Apu-lehteen Israelin-matkaltaan vuodelta 1988.

Israelin ja PLO:n kuvio on paljon monimutkaisempi kuin toimittajat antavat ymmärtää. Tämä assosiaatio tuli siitä, kun kerroin, että me sitten Annan kanssa olemme Turkin Alanyassa 5.-12.4.2014 ja haluaisin sieltä tehdä yhtä esseemäisen matkajutun kuin Pulkkinen aikoinaan Israelista.

Juttuni pääotsikko voisi olla "Eihän tämä nyt oikein Istanbul ole, mutta Paavo Haavikkokin lomaili täällä" ja alaotsikkona "Olenko sittenkin orientalisti?" Voisimme taas edetä Alanyasta kohti Turkin kurdialueita ja tulla paluumatkalla poliisien tsekkaamiksi.

Soitin myös Luhtalan Meerille. Oli matkalla kohti kehitysaluetta, kuten toveri Vanhempi Huoneenrakentaja aina sanoo. Meeri aikoo käydä heti junalta kuuntelemassa Li Anderssonia täällä: to 27.3. klo 18, Helsinki, Li Anderssonin kommenttipuheenvuoro Studia Generalia työväenliike -luentosarjassa, Työväenliikkeen kirjasto.

Meeri lupasi Lapinlahden sosialistiseuran seuraavassa iltapäiväkahvisessiossa raportin Li Anderssonin esiintymisestä Työväenliike-luentosarjassa.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi