Pia Valkonen

Meidän on luotava uudeksi maa!

Muuten oli mukava kiirupäivä

ma 24.3.2014

Verovelka on maksettu, rästissä olleet eläkemaksut on maksettu. Enää ei olisi kuin ammatinharjoittajien ja yrittäjien työttömyysvakuutusmaksu myöhässä. Ja sekin vasta kolme päivää. Mikäli saisimme yhden yli vuoden vanhan aurausjyvitysmaksun sekä yhden konsultointikeikan maksua jemmaavilta, voisimme maksaa nekin.

Yrittäminen vaatii kovia vatsahermoja. Välillä on kyllä poltellut sydänalassa niin, että tuntuu kuin vatsalaukkuun porautuisi aamuyöstä reikä. Palkatkin maksoin. Niissä tosin ei mennyt kauaakaan, kun ei ollut kuin kaksi täyttä palkkaa. Laskemisessa ei etenkään mennyt kuin muutama minuutti.

Palkanlasku kesti melkein vähemmän kuin Jydacomin palkanlaskuohjelmaan kirjautuminen. Ai vittu, se Jydacomin lasku. Pitää taas itkeä, jos sen saisi muutamaan erään edes.

Elämä ehkä voittaa. Kevät ainakin koittaa. Olin tänään jopa hilpeä, kuten hienosti rimmaavasta runosta voi huomata.Tänäänkin  hiihdin, vaikka lunta ei käytännössä enää ole. Luulin, että ehdin AikaTaika-palaveriin, mutta sitten järjestinkin aikatauluni toisin. Ex tempore, kun kerrankin oli mahdollisuus.

Heikkisen Aaro lähti kyytimään Hyvösen Hannua ja lahjakasta Otsoa kohti Tamperetta. Jokin EU-juttu ja huomenna Helsinki. Tämmöiseen Aaro kyyti EU-ehdokasta: "Ympäristöarvot - vain kauppatavaraako? Maanantaiklubi 24.3. klo 18 Telakan 2. krs, Tullin aukio. Keskustelua alustamassa Stop-Talvivaaraliikkeen aktivisti, dokumentaristi Hannu Hyvönen ja kaupunginvaltuutettu Aarne Raevaara. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan! Järj. DSL:n aluejärjestö."

EU-ehdokas Hyvösellä on hieno vaalimainos. Siinä on Nälkämaan laulun säe, joka on minulla merkintäni otsikossa. Ilmari Kiantoa, joka tosin oli sitä mieltä, että kommunistinaiset ovat susinarttuja.

EU-ehdokas Hyvösen mainoksessa on kuulema ensimmäinen Otson ottama julkinen kuva. Hyvä kuva ja lahjakas poika EU-ehdokkaalla!

Sain Aarolta Toivo Rajalinnan Raamatun sosialismia. Ainakin jokin Toivo Rajalinna on ollut Kuopion metodistiseurakunnan pastori vuosina 1912-16 ja Helsingin kristillisen kansanopiston johtaja. On myös ollut Suomen kristillisen työväen liitto. Tämä on selvästin kirja minulle. Rajalinnan alkusanat kuuluvat seuraavasti: "Omistan tämän kirjan isävainajani muistolle. Pyrkien olemaan arkielämän kristitty hän usein Raamatun ääressä kamppaili sosiaalisten kysymysten kanssa, tuntien suuren yksinäisyytensä."

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi