Pia Valkonen

Nato eilisen Hesarin yleisönosastossa

ma 17.2.2014

Kirjoitin taannoin, että vassuli-intellektuelli Antero Eerola lipui viime kesänä Tampereen puoluekokouksessa coctail-keskustelustamme eteenpäin puoluekokouskäytävällä omassa ylemmyydessään, kun oli heruttanut meistä lausunnon ministeri Merja Kyllösen puoluekokouspuheesta.

Minä tosin sanoin, että olipa pölhöpopulistinen puhe. Ja sitten punastuin, kun säikähdin, oliko puhe Antero Eerolan läppärin näppiksiltä. Kun näin käytävällä etenevän selän, olin vain kateellinen Eerolan intellektuellismista. Se pahuksen lapsennaama tietää aivan vitusti kaikkea.

Nyt se joutava on saanut eiliseen Hesariin yleisönosastokirjoituksen otsikolla "Nykyaikainen Nato on myös hyökkäysliitto." (HS su 16.2.2014 s. C23). Kirjoituksesta käy ilmi, että jos Suomi liittyisi Natoon, puolustusliitto edellyttäisi meiltä, kuten muiltakin jäsenmailtaan, puolustusmenoihin kahta prosenttia bruttokansantuotteesta.

Armeijan määrärahoja pitäisi näin puolitoistakertaistaa. Mikäli olisimme Naton jäseniä, puolustusmäärärahat eivät pyörisi tässä kansantaloudessa. Johan nyt jo 1. maaliskuuta 2012 tehdyllä päätöksellä ohjattiin 180 miljoonaa euroa verovaroja USA:n sotateollisuuden pönkittämiseen.

Suomi päätti hankkia 180 miljoonalla eurolla yhdysvaltalaisia JASSM-ohjuksia.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi