Pia Valkonen

Ämmän Äänen ensimmäinen numero räväytti

su 26.1.2014

Pohjois-Savon äänekkäät vasemmistonaiset päättivät tehdä oman lehden. Ensimmäinen numero vuonna 2008 päätyi Savon Sanomien artikkelitoimittajan Seppo Konosen nettikolumnin hampaisiin sekä seksi-Henry Laasasen blogiin ihmissuhteista:

http://ihmissuhteet.blogspot.fi/2008/10/mmn-ni.html

Hyvä Heidi Komulainen (vas. Kuopio)! Ja vasemmistoämmät, tehdään vielä joskus yhtä veret seisauttava numero!

Löysin Henry Laasasen vanhan blogin ja lainauksen Komulaisen Heidin artikkelista eilen, kun etsin merkintöjä netistä Ämmän Äänestä. Kirjoitin vasemmistonaisten ryhdistäytymiskokouksen pöytäkirjaa ja yhdessä kohtaa kokousta muisteltiin, mitä tällä konseptilla on tullut tehtyä.

Nyt te tietysti kysytte: "Henry Laasanen - who?" No, tämmöinen tietenkin: "Henry Laasanen on jyväskyläläinen supersankari ja valtakunnallinen hyväntekijä. Laasanen käyttää univormunaan pupukalsareita ja rintakarvoja." (Lainaus hikipediasta). Laasanen on kirjoittanut oikein kirjan naisen seksuaalisesta vallasta. Olisiko tämä nyt jonkinlainen evoluutiopsykologiaa kannattava yhteiskuntatieteilijä?

Nyt siirryn nettiin lukemaan Laasasen gradua: Naisten seksuaalinen valta, feministisen tasa-arvoparadigman kritiikkiä. https://jyx.jyu.fi/dspace/bitstream/handle/123456789/11575/URN_NBN_fi_jyu-2007355.pdf?sequence=1 Laasanen meinaa tämän väikkäriksi asti laajentaa. Gradun sivulla 28 tutkija avaa evoluutiopsykologian käsitettä.

Matti paistaa jauhelihaa makaronilaatikkoon. On oikein kotoisaa naputtaa tässä keittiössä, jossa aviomies hyörii. Appiukkonsa, jota mies ei ehtinyt elävänä nähdä, essu kyllä löytyisi keittiön liinavaatekaapista, mutta en oikein hirviä sitä Matille ehdottaa. Matin appiukko opetteli vanhoilla päivillään ruoanlaittoa Maaseudun Tulevaisuuden resepteistä. Reseptinippukin olisi tallella.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi