Pia Valkonen

Passi, Patomäki, silmälasit, toiminta-avustus

Tänään Pohjois-Savon vasemmistonaiset - pääsin työrukkaseen

la 25.1.2014

Olisin voinut nukkua tänään ainakin puoli kahdeksaan. Yhdeltätoista ollaan Korhosen Kaisan luona Leppävirralla perustamassa virallisesti Pohjois-Savon vasemmistonaisia. Olemme tähän asti tehneet kaikenlaista verkostomuotoisesti, mutta nyt olemme kypsiä järjestäytymään.

Jottei tule narinaa yhteisten rahojen käytöstä. Tai pikemminkin niin, että narinaahan aina tulee, mutta jos on yhdistys, voi narinat kanavoida yleisiin kokouksiin, hallitukseen tai muuhun sellaiseen viralliseen.

Eilisessä Kansan Uutisten kolumnissaan Tuula-Liina Varis mainitsi Iisalmen Kirjallisuus & yhteiskunta -päivän. Kirjoitti utopia-dystopiasta Risto Isomäen puheenvuoron innoittamana. Minäkin jossain vaiheessa kopistelen muistiinpanojani siitä, mitä Isomäki sanoi.

Oli muuten komeaa, kun Tuula-Liina Varis sanoi tapahtumaan työväenjärjestöjen yhteiseksi. Vau, niinhän se on. Toivottavasti Ylä-Savon vihreätkin tajuavat joskus olevansa uustyöväenasialla.

Tampereen konsepti on työväenkirjallisuuden. Päätimme oman tapahtuman nimeksi Kirjallisuus & yhteiskunta juuri vihreiden vuoksi. Meitä pelottaa, että sinivihreät lipeävät joukosta - no, ei Matti Kojoa tai tohtori Loimulohea tilaisuudessa kylläkään näkynyt. Olkoot mokomat, sinivihreät sitten. Ehkä he eivät lue kaunokirjallisuutta.

Heräsin jo puoli kuudelta hikisenä miettimään, mitä kaikkea olen jättänyt Iisalmen-tapahtuman vuoksi tekemättä. Vaikka tapahtumassa ei yhdelle järjestäjätaholle tullut paljoa tekemistä, onnistuin jännittämään eri asioita koko syksyn ajan. Passi pitää uusia, Heikki Patomäki riipiä Helsingistä Pohjois-Savon pienille paikkakunnille, kunnan toiminta-avustukset hakea. Venäjä-seura elvyttää. Siitä jo toveri Vanhemmalle huoneenrakentajalle soitinkin.

Ai niin. Tarvitsen kaksiteholasit. Kun Jehovan todistajat, joista toinen sellainen hauska punatukkainen, punahuulinen ja punakyntinen sekä mukava laukku käsipuolessa, luetuttivat minulla viime viikolla Raamattua tuossa oven raossa, meinasi jäädä Raamatun lause lukematta.

En yht´äkkiä nähnyt kuin kärpäsen kakkaa siinä. Pakko saada kaksiteholasit. Väinö Linnan esseekokoelmaakaan en voi edes harkita lukevani, kun en näe mitään.

Kunnantalon kahviossa

Ajettiin Hannulan Ullan kanssa kohti Leppävirtaa pulisten ja päivittäen asioita, kun ei oltu pitkään aikaan nähty. Leppävirran tienristyksen jälkeen Ulla kysyi, minne oikein meinaan ajaa. Sanoin, että Timolaan - eikös tämä kokous ollut Kaisan luona. No ei ollut. Saimme kiinni Vepsäläisen Elinan, joka varmisti, että kunnantalon kahviossahan se.

Mukava oli kokous. Mukava on tämä porukka. Mukava on keksiä kaikenlaista toimintaa. Tässä porukassa.

Muunsimme ameebamaisen naisverkoston toimintaryhmäksi. Yhdistystä emme perusta. Ainakaan vielä. Valitsimme Pohjois-Savon vasemmistonaisten työrukkasen. Puheenjohtajaksi tuli Kaisa Korhonen Leppävirralta, varapuheenjohtajaksi Heidi Komulainen Kuopiosta ja sihteeriksi Pia Valkonen Lapinlahdelta. Mukavaa. Mukavaa.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi