Pia Valkonen

Youtuben Savotta

ti 14.1.2014

Kävin eilen kommentoimassa oikeustaistelija Jukka Kemppisen merkintää Maailman kuve. Kemppinen kirjoitti Aalto-yliopiston eilisestä tulevaisuussavotasta. Koetin haroa nyt netissä, miten asiaan liittyy Etla ja miten eduskunta.

Kyse lienee hallituksen työpajasta, jossa alustajina ovat sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo, Snowcone & Haystackin toimitusjohtaja  Marco Steinberg, Vaasan yliopiston professori ja sosiaali- ja terveyshallintotieteen yksikön johtaja Pirkko Vartiainen sekä ETLA:n johtaja Vesa Vihriälä.

Ilmeisesti eilinen televisiouutisten pääuutinen, jossa tultiin siihen tulokseen, että suurin osa käytännön ammattilaisista tulevaisuudessa katoaa ja he, jotka voivat huokaista helpotuksesta ovat hotellinjohtajat, liittyy Elinkeinoelämän tuktimuslaitoksen ETLA:n tutkimukseen.

Loistavaa. Television pääuutisten toimittajat päättelivät, että lvi-asentajat säilyvät. Arvelen, että lvi-asentajien saama armo liittyy siihen, että toimittajat ovat joskus joutuneet tekemisiin taloyhtiönsä putkiremontin kanssa. Tällä hetkellä putkimiehet ovat heidän ainoa linkkinsä käytännön elämään ja ruumiilliseen työhön. 

Matti-mies hieman hörähteli television iltauutisille, että kuorma-autoista ja takseista tulee kahden vuosikymmenen kuluessa itseohjautuvia. Ehkä visio on käytännön maailmasta vieraantuneiden AKT-allergisten. Sitä paitsi jos kuorma-autoissa ei ole enää kuljettajaa, kuka asettelee eturenkaiden alle havuja tai heittelee hiekoitussoraa liukkaissa paikoissa?

Jollain lailla on vitsikästä, kuinka teknologiaväki kehittelee kaikenmoista turhaketta, jonka pitäisi helpottaa arkea tai poistaa työnteko kokonaan. Jugoslaavikommunisti Slavoj Žižek arvelee, että ylempi keskiluokka ulkoistaa jopa avioelämänsä nuorille ja kauniille palvelutyöläisille:

"Eikö olisi helpompaa, jos mies ja nainen hoitaisivat seksin palkkaamalla nuoret apulaiset tekemään fyysisen työn puolestaan ja keskustelisivat sillä välin sivistyneesti drinkkilasin äärellä. Jälkeenpäin he voisivat vetäytyä tahoilleen lukemaan hyvää kirjaa tai nukkumaan makoisat yöunet." http://antiaikalainen.blogspot.fi/2013/12/pyhien-viettoa-zizekin-seurassa.html

Koska meidän perheessä naureskellaan avoimesti teknologiauskovaisille, käymme aina silloin tällöin Youtubessa kuuntelemassa murteen perusteella täkäläisen moto-kuskin rukouksen Ponssensa äärellä: http://www.youtube.com/watch?v=xuywUEdkvTM

"Ei sovi tuohon lähtevään. Voi jeesus, miten laitetaan. Ei ku se ei ota sinne. Mikä saatana sitä pitää kiinni. Se on päin vittua. Ei voi vittu, alakaa vituttaa. ... Hommaatkoo huoltomiehet näihi saatana vehkeisiin... kun ei tiijä missä on vika.... vaiha kaapeli vaiha boxi itekää eivät tiijä, voi vittu, ihan tyhjää hommaa vain tietättävät, vittu viinaa pittää juoda, aina tällaista taistelua, se on jokin kirous tässä työmaassa, aina saatana tappelu ja taistelu näiden konneiden kansa. Ei tätä saa... menipähän tuo viimeksi tuohon...mikä tässä nyt on????"

"Tulisivat itse laittamaan huoltoukot nämä."

Piiponniemi ja Kilponen

Jossain versiossa sonkajärveläisen kommunistijohtaja Julkusen äänellä noituva motokuski mainitsee Piiponniemen.  Kari Piiponniemi on Ponssen huoltoneuvoja Iisalmesta. Ilmeisesti moton omistaa kuhmolainen puukuljetus Kilponen Oy.

Yrittäjäperheemme osui Youtube-videota kuuntelemaan Matin Tapio-veljen linkistä. Tapio vetää Talvivaarassa kaivoskuljettimien huoltoasennustiimejä, joissa Matti on mukana. Kun miehet ovat kymmenen päivää putkeen ja kahdentoista tunnin työpäivinä vääntäneet maan alla muttereita auki ja kiinni, voi olla, että tunnelma on vähän sama kuin videolla.

Mutterit kaivoskuljettimissa saattavat olla halkaisijaltaan puolimetrisisiä.

Kävin metsäkoneet.fi -sivuilla lukemassa Youtibe-videon herättämää keskustelua. Asiantuntijat tietävät, että motokuskiparka koetti asentaa pituusanturia.

"...vittu mikä paska toi ponsse, juuri tuollasta helvetin vääntämistä se on sillä koko ajan, ja saat sen joskus toimimaan niin kopista et näe kuin tähtiä... kaikkia hiton paskoja sitä markkinoille myydään." http://www.metsakoneet.fi/keskustelu.php?cat=&showmsg=180036

Kirjauduin Kemppisen keskusteluun googlen Lehtipiikana. Kävin googlaamassa, mitä yrityksestäni sanotaan netissä. Liittyy taiteelliseen toimintaan ja joku välkyin hakemisto on yhdistänyt sen taidemaalareihin. Nytpä tämä taidemaalari lähtee Pielavedelle FFN-pakulla muuli perässään.

Telineenosia hakemaan. Minulla kun toimii vielä kaksi kättä, toisin kuin Matilla, jolla käytössä on vain toinen käsi. Onneksi oikea sairausloman tässä vaiheessa.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi