Pia Valkonen

Yhteiskunnallisen kirjallisuuden
päivän jälkeen...

koittaa siivouspäivä

su 19.1.2014

... Ja taas kuulen huudon Aarrrgh suunnalta Vehmersalmi ja Koskelan Jussi, mutta kerron heti tähän alkuun tärkeimmät: "Pyykkikoneet pyörivät jo. Lakanat vaihdan yläkerrassa ja sitten ehkä pyyhin lattiatkin. Saas nähdä."

Kirjallisuus ja yhteiskunta -päivän osanottajat puhuivat päässäni koko yön. Olin valmistautunut siihen, sillä nukuin vähän jo sohvalla illalla yön koitoksia varten. Aamulla heräsin suht´ pirteänä.

Ensin tahdon kiittää. Tahdon kiittää Kirjallisuus ja yhteiskunta -tapahtuman ydintiimiä: Iisalmen demareiden Viljo Kauppista ja Pekka Ruotsalaista, Iisalmen vasemmisto ry:n Kirsti Puurusta, SKP:n kollektiivia, Ylä-Savon vihreiden Petri Karhua ja Ylä-Savon subcomandante Marcosia tai Helene Schjerfbeckiä Aaro Heikkistä.

Me olemme nyt niin monta tapahtumaa järjestäneet, että tunnemme toisemme melkoisen läpikotaisin. Tiedämme nyt, että Kauppisen Viljo tai etunimikaimansa SKP:n vanhempi huoneenrakentaja saattavat vaikuttaa ärtyisiltä, mutta se on vain pintaa. Ruotsalaisen Pekka on tottunut siihen, että soitan hänelle aina lauantaina aamupäivällä, jolloin hän itse on juuri jonkin kaupan kassalla.

Minulle ei kannata soittaa aikaisin aamulla, koska kello 6.15 - 7.15 on Marian aamutoimet, sen jälkeen juon kahvia ja lähden lenkille ajattelemaan sinisiä ajatuksia. Välissä teen umpitylsiä konttoritöitä ja olen äreä. Kello 15 tulee Maria kotiin palitaksilla, joten sen jälkeen on herrassaan, pystynkö vastaamaan puhelimeen.

Heikkisen Aaron pitää aina saada jonkin aikaa levätä, kun on ollut sosiaalinen eikä Petri Karhu (vihr.) vastaa puhelimeen tai sähköpostiin juuri koskaan. Siitä huolimatta hän on mukana jutussa. Kirsti Puurunen (vas.) vastaa puhelimeen ja sähköpostiin, mutta ei välttämättä pääse palavereihin.

Ei haittaa, sillä homma toimii. Se nähtiin eilen. Iisalmen työväentalon sali oli täysi.

Ärräpäihin voi
aina luottaa

No niin. Pentti Stranius ja toveri Ari Sulopuisto pelastivat minut pinteestä. Jossain vaiheessa nimittäin kirjailijaliiton puheenjohtaja Tuula-Liina Varis kysyi sähköpostilla, miten Joensuusta pääsee yleisillä kulkuneuvoilla Iisalmeen. Tajusin sillä hetkellä, että eipä juuri mitenkään.

Ärräpäät-sähköpostilistalla huusin apua ja toveri Sulop vastasi. Olin laskenut lisäksi sen varaan, että Atik tulee juontamaan Lieksasta ja Pentti Stranius pääsee tämän kyydissä. Atik myös pelasti minut alun juonnon jännityksestä ja veti hommaa puoliväliin. Logistiikkakysymyksissä kävi niin, että Stranius tuli paikkaamaan kirjailija Teppo Kulmalaa, joka ei sitten saapunutkaan paikalle, sillä oli estynyt, toveri Sulopuiston sekä Variksen kanssa samalla autolla.

Koska, kuten huomaatte, olen edelleen kiinni eilisen päivän käytännön kysymyksissä, linkkaan ensi hätään Pentti Straniuksen blogiin eilisestä tapahtumasta:

http://blogit.kansanuutiset.fi/oisinajattelija/922/

Juttuä tapahtumasta löytyy myös tämän päivän Iisalmen Sanomista (IS su 19.1.2014 Kirja ei ole kriisissä s. 6). Tommi Turusen jutun kainalon otsikkona on, että kirjailijat elävät köyhyydessä. Eilen kättelin Tommi Turusta, jota olen kiusannut lukuisilla sähköposteillani.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi