Pia Valkonen

Voi Jari Tervo, pieni porvaripossu!

Kamppailua kaikilla rintamilla ja monin tavoin

pe 13.12.2013

Onhan se ollut niinkin, että en ole pitkään aikaan viitsynyt enää katsoa Uutisvuotoa. Ohjelma on menettänyt teränsä jo vuosia sitten. Jossain vaiheessa vain Väyrys- ja DDR-vitsit lakkasivat naurattamasta.

Kuitenkin koetin Ärräpäät-sähköpostilistalla puolustaa kirjailija Jari Tervoa Esikoisensa jälkeen. Esikoinen on samaa maata kuin Tervon Kallellaan. Tosin Tervon lapsikirjan jouduin jättämään kesken. En osaa sen tarkemmin eritellä, miksi. Luinhan Rosa Meriläisen Nollasta ykköseksi, vaikka sen ilmestyttyä olin huvittunut; ihmiset saavat lapsia maailman sivu. Jotain merkillistähän tässä isä- ja äitikirjallisuudessa on.

Ei kai vain ole kyse siitä, että kulttuuriväki on niin epätoivoista tulonmuodostuksensa suhteen, että on valmis tuotteistamaan myös lapsensa? Ei varmaan ole - pelkästään. Kyse on meidän 1960-luvulla ja sen jälkeen syntyneiden todellisuudesta vieraantuneisuudesta.

Me, vapaat naiset ja miehet, törmäämme todellisuuteen viimeistään siinä vaiheessa, kun käsissä on nyytti, jonka kanssa tulisi opetella tulemaan toimeen saman katon alla melkein kaksi vuosikymmentä. Sen vuoksi Jari Tervo, Pekka Seppänen ja Rosa Meriläinen kirjansa kirjoittivat.

Huutakaa nyt katsomosta, että itsehän blogisti kerää lukijoita nälvimällä, tölvimällä ja piikittelemällä etupäässä sukulaisiaan. Jollain lailla hauskaa on se, että pahin solvaus, mitä keksin täällä ei ole edes omakeksimäni; se on kirjailija Tommi Melenderin, joka kirjoitti Ranskalaisessa ystävässään, että porvarin naama ottaa päähän.

Porvarit ovat herkkä ihmislaji. Jopa herkempi kuin vassulimies. Porvari loukkaantuu helposti.

Eilen A-talkin studioon oli oivasti kutsuttu tamperelainen kiakkovieras sekä Vasemmistoliiton jäsen Riikka Yrttiaho. Pöydän oikealla puolella oli kaksi herkkää oikeistolaista: persujen Matias Turkkila sekä kokoomuksen Jukka Kopra.

Kiakkovieras otti heti naamarin päästään. Voi olla, että studiossa oli vain niin kuuma. Mustan blokin anarkistit eivät halua henkilöidä tekemisiään eivätkä toimia keskusjohtoisesti. Muun muassa sen vuoksi heillä oli naamarit.

Nautin keskustelun joka hetkestä. Matias Turkkila paljasti oman falskiutensa. Nuppi vain tutisi, kun Turkkila paheksui moraalisesti Tampereen mielenosoittajia. Kokoomuksen Jukka Kopra oikein sylkäisi suustaan, kun tuli kyse siitä, ketä Kiakkovieraiden takana oikein on: "Ai kommunistit????"

Aloin siinä vaiheessa hihittää keittiön television ääressä. Kyllä anarkistit vielä kokoomukselaisille käyvät, mutta kommunismi. Kauheaa, jos Suomesta löytyy vielä joku kommunismin kannattaja. Kohta kokoomuslaisen pukumiehen kirkaisun jälkeen A-talkissa näytettiin Tampereen kommunistinuorten puheenjohtajaa Minna Mentulaa. Olipa hirveä kommunisti!

Sekin hieman nauratti, että kun Susanne Päivärinta puristi Kiakkovieraan sormesta suurin piirtein sormenpuristuskiristysruuvilla ennen kuin Kiakkovieras tokaisi: "Kai tää nyt sitten sitä äärivasemmistoa oli."

Nytkö löysin äärivasemmiston, jota olen etsinyt? Olen etsinyt sitä vuosia. Olen onnistunut loukkaannuttamaan jopa Markus Mustajärven (vas.ry) sillä, että nimittelin häntä äärivasemmistolaiseksi. Närkästyi poloinen siitä.

Kokoomuksen Jukka Kopra vakuutti silmät pyöreinä, että Suomessa kuitenkin periaatteissa on kaikilla hyvä olla. Ketään ei jätetä kadulle asumaan.

Paitsi tähän kyllä sanoisin, että Lapinlahdella mieluummin jätetään asunnottomat Säästörin vai mikä Ruokaruukkku se nyt onkaan - katolle. Lapinlahden vuokratalo Oy:n toimitusjohtaja on sitä mieltä, että iso osa asuntojonossa olevia on luottotiedottomia luusereita, joita kuntaan ei haluta.

Jari Tervo ei ujostellut ratsastaa sotaveteraaneilla kommentissaan. Tervo sanoo, että Kiakkovieraat kertovat vasemmiston epätoivosta. Totesi tosiasian. Normi- ja perinnevasemmiston on syytä olla huolissaan. Nämä nuorethan menevät vasemmalta ohitse.

Oikeastaan Tervon lausumat puhuvat puolestaan. Kiinnittäkää huomiota kirjailijan moraalipaatokseen:

http://yle.fi/uutiset/jari_tervo_pieni_sikaileva_porhokerho/6974688

Tässä anarkistien Takku.netistä, jota muuten Matias Turkkila A-talkissa ansiokkaasti mainosti, linkki Juha Suorannan blogiin:

http://suoranta.wordpress.com/2013/12/07/rosvojoukon-luokkasota/

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi