Pia Valkonen

Tänään Rautalampi ja lasten taksvärkki

Telinekuorman tekoon tyttöjen kanssa

to 5.12.2013

Kirjoitin tämän merkinnän jo eilen Kuopion kirjastolla. Aivan jumalainen tila se Kuopion kirjaston yläsali. Jos olisin kirjailija, tulisin kirjastolle aina läppärini kanssa kirjoittamaan. Yleisöpäätteissä aikarajoitus on yksi tunti kerrallaan. Tämä merkintä on kirjoitettu toisella kiintiötunnillani.

Kun valokuvaaja Petri Väisänen ja runoilija Heikki Ahonen jäivät valvomaan Aivot narikasta -näyttelyä kirjaston ala-aulassa, ajoin minä Pitkäänlahteen Pimua lenkittämään. Ajattelin, että Matin on helpoin tulla Pitkänlahden ABC:lle telinekuorman kanssa. Tarkoituksena oli lähettää Pimu Matin mukana kotiin.

Laskelmoin, että muistan Miilurannassa asumisen ajoilta Kylmänmäen lenkkipolut. Silloin minua lenkitti aviomies. Kylmämäki oli muuttunut. Toki olin joskus mielenkiinnosta ajanut Kylmämäen lenkin Karttulan tielle ja pannut merkille, että lenkin varren 50-luvun talojen tienoolle on noussut kokonainen pienehkö oma asuinalueensa uusine omakotitaloineen, mutta sitä en tiennyt, että Junttan ja Komas sijaitsevat nyt Kylmässämäessä.

Kävin Junttanilla silloin, kun opiskelimme parin Junttanin insinöörin kanssa Ysaossa johtamista. Junttan sijaitsi Särkiniemessä. Teimme johtamistaidon ryhmätyön Junttanin jälkimarkkinoinnista ja saimme siitä huonon arvosanan. En muista, saimmeko arvosanan ansiotta vai ansiosta. Meidän piti kuvata ryhmätyössä firman jälkimarkkinoinnin prosessi.

Koska minä olin mukana ryhmässä, työstä tuli lehtijuttu tai pieni lehdykäinen. Prosessikuvaus sisälsi valokuvia ja ne olivat mielestäni hauskoja. Opettajan mielestä eivät niinkään. Enkä kanna hänelle kaunaa siitä, sillä jo pelkkä Junttanin tehdastiloihin pääseminen oli mielenkiintoista.

Missähän Junttanin insinöörit ovat nyt? Muistan, että toinen heistä meni Komasille. Siinä yhteydessä tapasin perinjuurin lapinlahtelaistuneen Sergei Rättelin ensimmmäisen kerran. Olin hänen työhaastattelussaan tulkkina. Sergei rakensi omakotitalon Akkalansaaren sillan tälle puolelle ja saa kohta toisen lapsen.

Torstai on lasten taksvärkkipäivä. Menemme Rautalammille telineiden hakuun.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi