Pia Valkonen

Keskustelemme keskenämme
kaunokirjallisuudella

Eilen oli taas päivä, jolloin ajattelin,
että kuulun joukkoon

Vasemmistoliiton puoluekokousta
voi seurata nettikamerasta suorana

la 23.11.2013

Netistä voi seurata Vasemmistoliiton puoluevaltuuston kokousta livenä: http://www.vasemmisto.fi/live/

Nyt Dan Koivulaakso (vas.). Keskustelussa rakennepaperi. Haluamme kaikki toimia vähemmän johtajakeskeisesti ja enemmän kollektiivisesti. Koivulaakso otti esille Tanskan vasemmistopuolueen mallin.

Eilen postista tupsahti irlantilaista työväenluokkaa käsittelevä Roddy Doulen Voiton puolella. Saatesanoina löytyi seuraava teksti: "18.11.2013 Työväenkirjallisuutta lyhenevien päivien iloksi."

Ilahduin kovasti. Ei tähän auta vasta kuin kaunokirjallisuudella.

Maria on ovella. Pitää siirtää tyttö sähkäristä manuaalituoliin ja aloittaa siivous yläkerrasta.

Eilinen alkoi mukavasti. Kävin kahvilla hengenheimolaisten luona. Kyseessä on pariskunta, joka ymmärtää ihmisten monimutkaisuutta sekä -selitteisyyttä.

Meijerin toimintakeskus ry:n hallituksen asiat työllistivät viime viikolla niin, etten ehtinyt edes firman asioita hoitaa. Huomenna kahlaan laskupinoa ja makselen laskuja myöhässä.

Pia Lohikoski (vas.) puhuu puoluevaltuustossa sosiaalisesta Euroopasta: "Tarvitaan suunnanmuutos. Vaihtoehtoja uusliberalistiselle ja nationalistiselle politiikalle on. " Li Andersson (vas. tuleva pj?): "Toivottavasti tänään otetaan askel kohti sosialistisempaa Eurooppaa!"

No vau!

Pitää sen verran pitää taukoa imuroinnissa, että hoksaan, milloin Komulaisen Heidi (vas. Kuopio-Lapinlahti) puhuu. Kalle Hyötynen näköjään ehdottaa Sinikka Torkkolaa (vas.) Pirkanmaalta EU-ehdokkaaksi. Ei huono ehdotus. Torkkola on sellainen muija, jolla on kanttia, munaa ja ties mitä, panna vaikkapa Erkki Virtaselle (vas-kok.) jauhot suuhun.

Nyt Erkki Virtanen (vas-kok.) puhuu. Hm. Ei paskempi puhe. Puolustaa skandinaavista asumiseen perustuvaa sosiaaliturvaa eikä eurooppalaistyyppistä vakuutukseen perustuvaa. Virtanen avaa EU:n perussopimusta.  Suomi ainoana eurooppalaisena maana puolustaa skandinaavista järjestelmää.

Virtanen toivoi kaikkien Euroopan maiden proletaarien liittyvän yhteen. Hyvä.

Mikko Kuoppa (Se vas.) puhuu ja sen jälkeen Komulaisen Heidi (vas. Kuopio-Lapinlahti).

Heidi lähettää terveisiä Pohjois-Savosta Itä-Suomen piirien yhteisestä kokouksesta, johon osallistuin, vaikken piirihallituksessa olekaan. Vein Matinkin mukanani kokoukseen. Heidillä on konkreettisia ehdotuksia puolueen EU-ohjelmaan. Maksimipalkkavaatimus on hyvä sekä myös työntekijöiden palkkapolkemisen kriminalisoinnista on hyvä.

Matti Matikainen (vas. Rautavaara) puhuu: "Miten saamme vakuutettua kannattajamme siitä, että EU-vaaleissa pitää äänestää? Rautavaaralaisista vain 20 prosenttia äänesti EU-vaaleissa vuonna 2009. Ehdokasasettelu nyt paljon paremmassa tilassa kuin viime vaaleissa."

Tuleekohan tässä nyt siivottua, kun pitää roikkua täällä netissä ja vassaripuoluekokouksessa?

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi