Pia Valkonen

Lapinlahtelaiset ovat ihan pulusia!

Ja Heikki Patomäki todellinen buddhalainen kosmopoliitti

la 26.10.2013

Sain taas Pohjoismaiden tarkimmalta oikolukijalta pyyhkeen päin pläsiä. Olin Ärräpäihin kirjoittanut jälleen Ohran Pamuk. Nyt raotin pelokkaasti blogiani; ei kai täällä Gustave Flaubertin kupasta juorutessani mennyt taas Orhan väärin.

Oikeinkirjoituspyyhkeellä minua heitti Tapani Kaakkuriniemi, jonka kanssa kiistelemme siitä, onko olennaista Tulevaisuuden politiikassa mennä lopussa kosmokseen asti. Näin Heikki Patomäki teki kirjassaan ja Tapani Kaakkuriniemi hieman vinoili asiasta. Minä suorastaan kirahdin Kaakkuriniemelle.

Kirahdin ja sitten kirskuin.

Vetosin siihen, että Patomäki on debytoinyt tiedemaailmaan Joensuun yliopiston kautta. Hän on aloittanut akateemisen uransa matematiikan ja fysiikan parista. Minkäs sille voi, että koko maailmakaikkeus kiinnostaa. Sitä paitsi Patomäki on aivan Siddhārtha Gautaman oloinen. Yhtä rauhallinen nimittäin.

Minulla ainakin olisi palanut hihat taannoin, jos olisin ollut Patomäen tilalla Ylen aamutelkkarissa. Patomäen kanssahaastateltavana oli joku klassisen tyhmä taloustieteilijä ja Patomäki tyytyi vain kertomaan oman näkemyksensä. Samoin Patomäelta ei ole koskaan palanut minkäänlainen hiha tai päre, kun on istunut Esko Seppäsen (jaanaava-vas.) vieressä erilaisilla vastavirtafestivaaleilla.

Minulta kyllä olisi - moisen vasemmistoautistin kanssa.

Vuosi vaaleista

Iski kummallinen hellyyden puuska viime keskiviikkona. En teurastanut peruspalvelulautakunnan johtoon asettunutta vasemmistopulusta Kaskikuusen Kansalaisopiston Vuosi vaaleista -keskustelussa lukiolla.

Peruspalvelulautakunnan puheenjohtaja oli juuri saanut brieffauksen Pentti Rythiltä efektiivisen veroprosentin ja kuntaveron jonkinlaisen proggression maailmaan. Peruspalvelulautakunnan puheenjohtaja kuitenkin yritti - ja sehän on ihan hyvä se - keskustelussa valottaa hieman ajatusta, joka tuntui aika monelle lukion auditoriossa olevan uusi.

Tyydyimme Lapinlahden vammaisneuvoston puheenjohtajan Reetta Mehtosen kanssa vain puhumaan kuin Tupu ja Hupu. Aloitin siitä, kuinka me vammaisneuvosto olemme aiheuttaneet peruspalvelulautakunnan hirvittävät budjettiylitykset.

Mariapa haluaa vessaan, joten kirjoitukseni keskeytyy sekä varmasti lainehtii tänään puolelta toiselle vilisten kielioppi- ja kirjoitusvirheitä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi