Pia Valkonen

"... On tämä saatanan työmaa!"

ke 18.9.2013

Naurettiin Matin kanssa seuraavaa YouTube-klippiä silmät vesissä. Esimerkiksi yrittämisen autuutta ei voisi kuvailla paremmin:

http://www.youtube.com/watch?v=xuywUEdkvTM

Videon päähenkilön epätoivo muistuttaa hieman myös niitä vuosia, kun taitoin Solea-lehteä 400 euron kappalehintaan. Matti keräsi tytöt kainaloihinsa kuin kanaemo, sulki oven tupaan ja sanoi tytöille, että pitää olla ihan hiljaa, sillä äiti tekee sitä pirun seurakuntalehteä.

Huusin kuin eläin.

Oli pakko rakentaa taittoviikosta pitkä jumalanpalvelus. Tuohus palamaan ja liturgia soimaan. Ennen työn aloittamista ristinmerkki, että en olisi kironnut niin kovasti. Senkin jälkeen, kun korotin työni hintaa tarjouskilpailun perusteella eksponentiaalisesti, tykkäsin taittaa laulettujen rukousten soidessa cd-soittimella taustalta.

Kaikesta ilmaisesta työstä huolimatta seitsemän vuotta Soleaa olivat antoisia. Aina, kun jokin asetelma on absurdi, viihdyn. Alaisina minulla nimittäin oli toimituskunta, joka tuotti lehteen sisällön. Ja ketäpä toimituskunnassa pääosin olikaan: Kirkkoherroja, jotka olivat aivan mussukoita.

Joukossa oli herkkähipiäisiä ikuisia pojannassikoita ja perheellisiä, kaiken nähneitä, auktoriteetteja. Auktoriteettihän tulee sanasta auttaa kasvamaan. Lisäksi huomasin, että jos valta organisaatiossa ei ole kenenkään käsissä, se liukuu aivan jonnekin muualle kuin organisaatiokaaviossa lukee.

Suomen ortodoksisen kirkon terävästä päästä löytyi tunnollisia vallan anastajia, jotka eivät tehneet sitä käsittääkseni luontaista pahuuttaan, vaan olivat niin pirun tunnollisia siinäkin työssä. Viittaan tällä Kirkon ylidiakoniin Jyrki Hirmuiseen Härköseen. Siinäpä vasta mies, jolle sattuu ja tapahtuu.

Tyyppi sattuu olemaan aina siellä, jossa on vallan langanpätkiä jaettavissa.

Kahta isää kunnioitan edelleen: emeritus kirkkoherra Mikko Kärkeä, joka kuuluu riisuneen viittansa ja isä Hannu Pyykköstä, jonka patriarkka Bartolomeos -merkinnän sukellan lukemaan netistä nyt. Solea-kaudestani jäi vielä ortodoksinen Veli, joka ei millään lailla liittynyt lehteen, mutta tykkään vääntää tämän kanssa tekstarilla erilaisista asioista - politiikasta, Kirkosta, Raamatusta ja elämästä.

Siitäkin huolimatta, että ortodoksinen Veli toivotti latinalaisamerikkalaisen vapautuksen teologian wc-pytystä alas.

Eilinen päivä

Ärräpäissä on taas katsottu Yleä. Etelä-Espanjasta tuli sähköpostilistalle viesti, jossa arveltiin MOT:n viime maanantaisen Punaisen käskyn toimittajan Riikka Kaihovaaran inhoavan atavistisesti kaikkea, mitä Venäjältä tulee. Tiiä häntä, kun en ehtinyt MOT:tä katsoa. Oli kaiketi jokin iltanirvana päällä ja vetelin sikeitä keittiössä.

Ärräpäihin lähetin raportin eilisestä päivästä:

Heips,

toimittaja Riikka Kaihovaara oli tehnyt MOT:n punaisen määräyksen. En tunne ko. nautaa.

Mutta Yle on Nato/kokoomusputiikki, juu, mutta miten kauan nää Docventuresin tyypit saa jatkaa? Katselin Talouden madonluvut jotain melkein puoliväliin ja ajattelin, että PAKKO kattoo se loppuun esittelypätkineen ja ehkä keskusteluineenkin. Talouden madonlukujen yllätysvieras onkin sitten Helsingin yliopiston professori Heikki Patomäki.

Täähän meni nyt jännäksi.

Ylä-Savon herkän vallankumoussoluttautuja-Aaron kaa vietettiin eilen kiva iltapäivä Iisalmessa. Käytiin painattamassa Salmi-tuotteessa Radikaalin luentosarjan jullareita ja levitettiin ne ympäri kaupunkia. Jullaria tehdessä perustin Aaron kanssa Ylä-Savon yhteiskunnallisen opiston, mutten ehtinyt kertoa asiasta opiston toiselle joryn jäsenelle.

Ei se mitään. Ei se toinen jäsen siitä kauhistunut. Kun oltiin saatu jullarit pitkin Iisalmea, mentiin Iisalmeen demarien työväentalolle ja alettiin suunnitella Yhteiskunnallista kirjallisuutta tasan kaikille –tilaisuutta. Se on la 18.1.2014 ja on eräänlainen KTK-semppojen sekä Ärräpäärynöiden sekoitus.

Joten pankaas, Ärräpäärynät, tilaisuus nyt korvan taakse. Oisko tilaisuuteen tulossa Tanskin teatteri Täällä Pohjantähden alla –mukaelmineen? Tilaisin yhden Tanskin Iisalmeen la 18.1.2014 klo 10 – 15.30, kiitos.

Hesarinkin päätoimittaja taas vaihtui. Riikka Mussukka Venäläinen oli tosiaan vain vt. ja nyt jostain pimeyden ytimestä tuli tosi tylsä Kaius Niemi. Osaako raati kertoa ken tämä sotakirjeenvaihtaja on? Minen tunne enkä tiiä.

Tervetuloa talousterveystieteen asiantuntijallemme Kari Jokiselle. Luki varmaan su-Hesarista Anna-Sofia Bernerin jutun (HS su 15.9.2013 s. C1-4) Omistajan oikeudella. Juttu alkaa tutulla blaablaablaalla: Osakeyhtiön tarkoitus on tuottaa voittoa omistajalla, sanoo Suomen laki. Mutta juttu monipuolistuu loppua kohden. Mielenkiintoinen sivujuonne jutussa on tamperelaisen lääkärikollektiivin Pihlajalinnan mainitseminen.

Onko kyse lääkärien osuuskuntatyyppisestä kuviosta vai mistä? http://www.pihlajalinna.fi/yritys/

Hm. Pihlajalinnan yritysesittelyssä puhutaan Sentica Partners Oystä – rahasto-omistuksesta. Pitääpä tutkiä Sentica Partners Oy: http://www.sentica.fi/sentica/ Jahah, vai lähtökohta on Sentian ja Teknian yhdistymisessä. Hm. Hm.

Nämä ovat kiintoisia kuvioita. Esimerkiksi Timo Harakka rahoittaa nyt kotikaupunkinsa Äänekosken ilmaisjakelulehteä. Kertoi asian Vihreän Langan vuosijuhlanumerossa. Timo Harakan vuoksi aloin tilata Vihreää Lankaa. Harakan päätoimittajabravuuri oli Langan lööppi: Mauri Pekkarinen on seksuaali.

Harakka myös kysyi Pekka Haavistolta suoraan jo ammoin (samassa numerossa kai), onko tämä homoseksuaali. Haavisto sanoi, ettei häntä itse asiassa koko kysymyksenasettelu kiinnosta vittuakaan. Tai sinne päin.

Löysin tätä Äänekoski-kuviota etsiessäni Harakan blogin: http://timoharakka.blogspot.fi/

Harakka sanoo juhlamerkinnässään satavuotiaalle Ylioppilaslehdelle, että yo-lehden toimittajien housuun kakkaaminen oli epä-älyllinen provokaatio ja vain dorkat syyttävät provokaattoreita epä-älyllisyydestä, sillä provokaation tuleekin ehdottomasti olla epä-älyllinen.

Haha, Ylkkärin toimittajat paskansivat housuunsa bussissa Turkuun. Minä paskannan silmille joka päivä blogissani.

Pia

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi